Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Kuvataide Lupauksia ja upottavaa turkoosia Kirkkonummen kirjastoissa

Lupauksia ja upottavaa turkoosia Kirkkonummen kirjastoissa

Sähköposti Tulosta

toisen kohtaaminen - Masala - Verkkonummi.fi

Kirkkonummi. Kirjastot tarjoavat kirjojen lisäksi kirkkonummelaisille taide-elämyksiä. Perjantaina 21.1. oli peräti kahden taidenäyttelyn avajaiset: pääkirjastossa on nähtävillä Kirkkonummen taideyhdistyksen kutsunäyttely, jossa on esillä taiteilija Marjaana Soile Heiskasen taidetta. Masalan kirjastossa puolestaan on esillä "maalari" Franz Raschbacherin yhdeksän uudenvuodenlupausta.

Franz Raschbacherin titteli maalari on lainausmerkeissä siksi, että se on suora lainaus, ei siksi, että toimitus haluaisi kerto jotakin näyttelyn maalauksista. Graafikkona vuosia toiminut taiteilija on ensimmäistä kertaa tarttunut siveltimeen ja haluaa kutsua itseään maalariksi. Isona hänestä ehkä vielä tulee taidemaalari. Toistaiseksi hän nauttii maalaamisen fyysisyydestä ja filosofisten pohdintojen muuttamisesta konkreettiseen muotoon.

Raschbacherin yhdeksän maalausta ovat tutkielmia isyydestä, ihmisyydestä, itsensä Franz - Masala - Verkkonummi.fi

löytämisestä ja hyväksymisestä, seksuaalisuudesta, suhteesta todellisuuteen ja elämän realiteetteihin. Mutta niistä ei saa puhua, sillä silloin katsoja ei voi löytää tauluista oman elämänsä suuria kysymyksiä ja vastauksia niihin. Ellei katsoja löydä tauluista suuria syvällisyyksiä, ehkä huumoria kuitenkin ja ainakin materiaalina käytetyn vanerin kauniita kuvioita.

Pääkirjaston Porkkala-salissa ensimmäisenä osuu silmiin Korven poukama -nimisen maalauksen huikaisevat turkoosin sävyt. Taulut ovat matka metsän ideaan: todellisuus ei kauneudessa ja värien hehkussa vedä vertoja Heiskasen maalauksille. Rämeikkö ei ikinä oikeasti ole niin houkutteleva kuin Porkkala-salin seinällä kankaalle maalattuna. Metsän värit - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Yritin ottaa tauluista valokuvia lukijoita varten, mutta salama ja huono optiikka tuhoavat kuvista värin. Taulut on syytä käydä katsomassa ihan itse.

Marjaana Soile Heiskanen kertoo samoilevansa metsissä ja rakastavansa hiljaisuutta. Luonnon värit kaikkina eri vuodenaikoina ovat hänelle tärkeitä. Se, mitä siirtyy kankaalle, on kuitenkin mielenmaisemaa, metsän henki.

Lohjalainen taiteilija on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1987, jolloin hän aloitti maalaamisen Lohjan työväenopistossa.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut "syytä käydä katsomassa ihan itse", 14.02.2011
very true what verkkonummi says: "Taulut ovat matka metsän ideaan". And indeed the colors are magic in a way that there is no chance to get them on a photo. Exhibition is still on for a week or so, very worthwhile seeing!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 24.01.2011 16:39 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0643 sekunnissa.