Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Kuvataide Sielukkaita nukkeja ja mielenkiintoisia tarinoita

Sielukkaita nukkeja ja mielenkiintoisia tarinoita

Sähköposti Tulosta

Nukkeja - Masala - Verkkonummi.fi

Marja-Liisa Trillitzsch oli palannut Saksaan Papua-Uudesta-Guineasta vietettyään siellä saksalaisen miehensä kansa kuusi vuotta. Hän oli täynnä tarinoita Melanesiasta ja sen huolettomista ihmisistä, mutta kukaan ei kerennyt kuuntelemaan. Niinpä Marja-Liisa Trillitzsch ryhtyi tekemään savinukkeja, joihin talletti kaikki tarinansa.

Harrastus kuitenkin muuttui, kun Trillitzschin opiskelukaveri Tampereelta tuli käymään. Hän oli seurakunnan lapsityöntekijä ja näki savihahmoille heti käyttöä. Ystävä pyysi Trillitzschiä tekemään hänelle nukkeja pääsiäisnäytelmään. Suomessa nukkeihin ihastuttiin, ja monet seurakunnat tilasivat niitä. Raamatullisten hahmojen lisäksi Trillitzsch on tehnyt nukkeja eri kansallisuuksista ja muista aiheista. Masalan kirjaston nukkenäyttely tutkii erilaisia perhemuotoja.

Marja-Liisa Trillitzsch ja perhe - Verkkonummi.fi

Nuket ja niiden yllä olevat puvut ovat kauniita ja huolellisesti tehtyjä. Parhaimmillaan ne kertovat tarinoita mongolialaisesta shamaanista, afrikkalaisista isovanhemmista tai kiinalaisen prinsessan mietteistä. Luulen, että lapsille nuket puhuvat vielä enemmän kuin aikuisille.

Jos ei kuule tai ymmärrä nukkien puhetta, voi pyytää tulkkausapua itse taiteilijalta, joka mielellään kertoo ja vastaa kysymyksiin. Marja-Liisa Trillitzsch on kertomassa näyttelystään Masalan kirjastossa 24.5. saakka.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0662 sekunnissa.