Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Kuvataide Kaksi hienoa näyttelyä – toiseen on jo kiire

Kaksi hienoa näyttelyä – toiseen on jo kiire

Sähköposti Tulosta

Tikku - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen kansalaisopisto ei tänä vuonna säästösyistä järjestä suurta kevättapahtumaa, jossa esiteltäisiin koko opiston toimintaa. Iloksemme opisto tuo kuitenkin kirjastoihin pienempiä näyttelyitä, joissa voi kohdata oppimisen ilon. Verkkonummen toimitus vieraili Masalan kirjastossa, jossa on vielä tämän viikon esillä kuvataidetta, ja pääkirjaston Porkkala-salissa, jonka upeaa kuvanveistonäyttelyyn voi tutustua 4.4.2014 saakka.

Perhonen - Kirkkonummi - Verkonummi.fi

Masalassa on Maanantaimaalarien näyttely, joka on yksi parhaista näkemistäni kansalaisopiston taidekurssien näyttelyistä. Tarja Bruun-Järvenpään ohjaama taideryhmä on ripustanut seinille kokoelman, jonka värit hehkuvat hienompina kuin mihin tietokoneen näyttö pystyy ja jonka maalausten aiheet ja tyylit ovat hilpeän moninaiset. Valitettavasti näyttely päättyy jo 22.3., joten sen näkemisellä alkaa olla jo kiire.

Hanhet - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Pääkirjastossa esillä olevan kuvanveistokurssin näyttelyn avajaisia vietettiin sen sijaan vasta eilen, joten veistoksia voi käydä hämmästelemässä kaikessa rauhassa. Hämmästys on nimittäin sana, joka ensimmäisenä tulee mieleeni näyttelyä ajatellessani. Näyttelyssä on useita niin hienoja töitä, että on vaikea uskoa niiden olevan harrastajien tekemiä. Näyttelyä katsoessani mietin, missä vaiheessa ihminen uskaltaa tunnustaa itselleen olevansa taiteilija eikä enää pelkkä harrastaja. Kuvanveistokurssilaiset voisivat hyvästä syystä pohtia minäkuvaansa uudelleen.

Hasan Fuat Sari - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kuvanveistäjä ja Turun yliopiston kulttuurihistorian opettaja Hasan Fuat Sari on ohjannut kuvanveistoryhmää Kirkkonummella jo 10 vuotta. Osa näyttelyn taiteilijoista on osallistunut kursseille alusta saakka, mutta osa on aloittanut vasta viime syksynä. Vaikka kurssin kuvanveistäjien lahjakkuus on kurssilaisten itsensä sisällä, opettaja on se, joka vapauttaa taiteilijan ihmisen sisältä ja antaa hänelle välineitä, joilla tuoda näkyviin oma sisäinen maailma.

Alastomat - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Miten se tapahtuu? Kurssilaiset kertovat, että kuvanveistokurssilla opetetaan tekniikkaa: miten savea käsitellään, miten pää liitetään kaulaan, miten teoksen pintaa voidaan käsitellä, miten eri materiaaleja voi yhdistää. Tekniikan lisäksi opettaja auttaa tavoittamaan oikean asennon, otsan kaaren, silmän ilmeen. Hasan Fuat Sari tuo tunnille myös kuvamateriaalia näyttääkseen, mitä muualla ja muina aikoina on tehty tai millaisia ilmaisutapoja muut ovat käyttäneet. Kurssilla opetellaan katsomaan ja näkemään, tunnistamaan, otetaan haltuun estetiikka ja rytmi.

Ystävykset - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Ehkä kuitenkin tärkeintä on se, että opettaja auttaa oppilaitaan löytämään kullekin omimman ilmaisutavan. Taitava opettaja onnistuu luomana ryhmähengen, jossa jokainen uskaltaa kulkea omaa tietään ja nauttia siitä, mitä tekee. Hasan Fuat Sari on selvästi onnistunut tässä tehtävässä.

Tummat kasvot - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Asiaan saattaa vaikuttaa se, että kokenut ja palkittu kansainvälinen kuvanveistäjä kokee yhä edelleen oppivansa kursseilla paljon itsekin: jokaisella paikkakunnalla on oma luomisen tapansa ja kulttuurinen ilmeensä, josta Sari ammentaa itselleen jatkuvasti uusia, omaa taidetta rikastavia ideoita. Opettajan suoma arvostus ja kunnioitus tarttuu koko ryhmään, jossa kaikki oppivat tukemaan ja arvostamaan toinen toistaan.

Kurssilaiset ovat löytäneet hienon harrastuksen, oppineet paljon ja luoneet yhteisön. Hasan Fuat Sari tekee loputonta taiteellis-kulttuurihistoriallista tutkimustyötään, jonka tuloksista hän luo sekä tiedettä että taidetta. Me kaikki muut saamme nauttia kauniiden esineiden katsomisesta. On hämmästyttävää, että savesta löytyy sielu ja tarina. Ja hymyn pilke. Ja tikku varpaassa.

Teokset:

Tuua Kaustinen

Irma Oksanen, Hannu Salin

Jatta Mäklin, Tuula Kaustinen, Ethel Dune

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 20.03.2014 16:52 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.067 sekunnissa.