Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Kirjallisuus

Kirjallisuus

Kirkkonummelaiset rakastavat runoutta

Kirkkonummelaiset rakastavat runoutta

Kirkkonummen kirjaston yleisötilaisuuksien osallistumisennätys taisi rikkoutua, kun Porkkala-salissa käsiteltiin runoutta. Runoillassa luettiin runoja, keskusteltiin runojen kirjoittamisesta, niiden lukemisesta, runojen merkityksestä ja erilaisista tavoista harrastaa runoutta. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään.

Runous on niin pop, että kolmen paikallismedian toimittajatkin jättivät osan valtuuston puheista väliin ja tulivat kirjastoon kuuntelemaan runopuhetta. Asiaan tosin saattoi vaikuttaa sekin, että Paula Roseliuksen kanssa runoudesta oli keskustelemassa runoilija Jenni Haukio.

Viimeksi päivitetty ( 14.11.2014 11:32 )

Lue lisää...
 

Mielenkiintoisia kohtaamisia kirjastossa

Mielenkiintoisia kohtaamisia kirjastossa

Ennen köyhyys kosketti vain köyhiä. Ihan tavalliset, työssä käyvät keskiluokkaiset ihmiset olivat siltä turvassa. Hyvätuloisten ei tarvinnut vaivata sillä päätään lainkaan. Nyt tilanne on muuttunut, sillä kenestä vain voi tulla köyhä yhdessä yössä: Hyvin menestyvä yritys ilmoittaa yrityskaupoista tai tuotannon siirtymisestä Aasiaan, kunnat puntaroivat säästötoimia, palveluita ulkoistetaan sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Korkeinkaan koulutus ei takaa työllistymistä eivätkä edes virkamiehet voi enää nykyisin olla varmoja työpaikkansa säilymisestä. Työttömyys ja sen myötä köyhyys ovat todellisuutta monille ja mahdollinen tulevaisuus lähes kaikille.

Viimeksi päivitetty ( 06.11.2014 14:47 )

Lue lisää...

Iltasaarna iltasaduista

Iltasaarna iltasaduista

Porkkalasalillinen ekaluokkalaisia ja heidän vanhempiaan tirskuu ja hymähtelee, kun Timo Parvela lukee lapsille iltasatuja. Ella ja Pate, Maukka ja Väykkä ja muut Parvelan sankarit tekevät mielenkiintoisia huomioita maailmasta ja joutuvat sangen merkillisiin tilanteisiin, jotka vangitsevat lasten huomion ja saavat aikuisetkin hymyilemään. Iltasatujen lukeminen on selvästi kivaa.

Ekaluokkalaisille järjestetty ilta on osa kirjaston valtakunnallista Lukuinto-hanketta: kuunteluinto onkin jo olemassa, enää pitäisi saada vanhemmat lukemaan. Iltasadun jälkeen lapset lähtivät tutustumaan kirjaston salaiseen yläkertaan ja aikuiset jäivät kuuntelemaan Timo Parvelan iltasaarnaa, joka ei ollut yhtä naurattava kuin Parvelan sadut, mutta vähintään yhtä mielenkiintoinen.

Viimeksi päivitetty ( 02.10.2014 14:29 )

Lue lisää...

Jussi Adler-Olsen – Vanki

Jussi Adler-Olsen – Vanki

Viikolla 12 ilmestyvä Gummeruksen rikosromaani Vanki on jälleen yksi suomalaisille uuden sarjan avausosa, tällä kertaa tanskalaiselta kirjailijalta Jussi Adler-Olsenilta, joka on toiminut lisäksi kustannustoimittajana, säveltäjänä ja kääntäjänä. Osasto Q:n erikoisista toimeksiannoista kertova sarja on aiemmin valloittanut jo useamman maan lukijat, pian näemme toimiiko varmalla kädellä kynäilty resepti myös meillä.

Viimeksi päivitetty ( 13.03.2012 21:43 )

Lue lisää...

Rosamund Lupton: Sisar, Gummerus 2012

Rosamund Lupton: Sisar,  Gummerus 2012

Kuumeessa ollessaan ei jaksa lukea. Ei vain jaksa, edes tällainen lähes pakonomainen lukija kuin minä, sillä aivojen paikalla tuntuu olevan valkoista kohinaa ja keskittymiskyky on pienen oravan tasolla. Onneksi toipilaspäivät hiukan korvasivat kohdallani menetettyä aikaa, ja sängyn viereen nenäsumutteiden, yskänlääkkeiden ja kuumemittarin seuraksi raahaamastani kirjapinosta löytyi Rosamund Luptonin esikoiskirja Sisar. Ennakkokappaleen kannet olivat yhtä valjut kuin miksi itsenikin tunsin, joten kynnys kansien sisään kurkistamiseen oli rohkaisevan matala. Kuusi tuntia ja melkein puoli kirjaa myöhemmin havahduin siihen, että perheenjäseniä alkoi palata kotiin päivän velvollisuuksien jälkeen.

Viimeksi päivitetty ( 13.02.2012 14:46 )

Lue lisää...
Sivu 1 / 3

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0642 sekunnissa.