Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Design ja sisustus Kodinkokoisia taideteoksia

Kodinkokoisia taideteoksia

Sähköposti Tulosta

Saarisen suunnitelmia - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Voit valita kolmesta vaihtoehdosta: Voit ihailla ja ihmetellä rakennustaiteen helmiä ja pohtia, miten kauneus säilyy, vaikka tyylisuunnat ja muotivirtaukset vaihtuvat. Voit myös asuntomessuilla näyttelyn läpi ja kerätä muistivihkoon listan ideoista ja yksityiskohdista, jotka haluat toteuttaa omassa omakotiprojektissasi. Kolmas vaihtoehto on, että kiemurtelet kateuspuuskassa ja suret sitä, että elät väärällä vuosisadalla, jolla kauneus ja runsaat yksityiskohdat eivät enää ole ole muodissa eivätkä ainakaan tavallisen kansan ulottuvilla.

Hvitträskissä on avattu uusi näyttely nimeltä "Koti taideluomana". Se esittelee kaikkiaan 17 Eliel ja Eero Saarisen yksityiskodeiksi piirtämää rakennusta, joista jokainen on kokonaistaideteos ovenkahvoja ja huonekaluja myöten. Hvitträsk, jonka Eliel Saarinen suunnitteli ja rakennutti yhdessä Armas Lindgrenin ja Herman Geselliuksen kanssa kolmikon kodiksi, on luultavasti jo melko tuttu kirkkonummelaisille. Mielenkiintoista on nähdä, miten arkkitehdin tyyli kehittyi, kun hän muutti Yhdysvaltoihin ja suunnitteli itselleen seuraavan asunnonmuotoisen taideteoksen Cranbrookin taideakatemian kampukselle.

Juuri, kun pääsee ajattelemasta, että viime vuosisadan alkupuolen rakennustyyli oli kauneudessaan vertaansa vailla, joutuu toteamaan, että Elielin poika Eero Saarinen onnistui tuomaan kauneuden myös modernismiin. The Miller House on kaunis, lämmin ja mielenkiintoinen: ehdottomasti aitoa Saarista.

Näyttelyn ovat toteuttaneet Sirkkaliisa ja Jari Jetsonen. Sirkkaliisa Jetsonen on museoviraston palveluksessa oleva arkkitehti ja opettaja ja hänen miehensä Jari Jetsonen on valokuvaaja ja taiteilija. Yhdessä parikunta on tehnyt useita arkkitehtuuria käsitteleviä kirjoja.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0653 sekunnissa.