Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Mökkimeininki

Sähköposti Tulosta

juhannusruusu - Verkkonummi.fi

Kesä on mökkeilyn kulta-aikaa. Sisustuksellisessa mielessä mökkeilyä on tyypillisesti Suomessa leimannut "No viedään sohva mökille, jos vaikka siellä olisi sille käyttöä"-ajattelu. Nyt tästä ajattelusta on pikkuhiljaa onneksi päästy, kun tavaranpaljous alkaa olla monelle täyttä tuskaa. Elämme yltäkylläisyyden maailmassa, jossa minimalismi nostaa päätään silkasta ahdistuksesta tavaran määrään.

Mökkejä varustetaan jo paremmin kuin koteja konsanaan. Mökit tehdään talviasuttaviksi eikä sinne raahata mitään ylijäämätavaraa. Ihmisillä on hyvinkin erialisia mielikuvia siitä, millainen on hyvä ja viihtyisä vapaa-ajan asunto. Paitsi kalusteet, myös varustetaso vaihtelevat paljon. Hyvä niin: kukin tyylillään. Olosuhteet, tilannehan ja mielikuvat onnellisesta lomasta ratkaisevat.

Jollei halua viedä vanhoja, hylättyjä huonekalujaan mökille, on hankittava uutta. Sitäkin voi hankkia monella tavalla. Uutta saa edullisesti pitämällä vain silmät auki ja olemalla avoin. Toisen kammotus on toiselle aarre. Vanhan säilyttäminen, kierrätys ja tuunaus ovat nyt onneksi myös muotia. Se säästää paljon niin rahaa kuin luontoakin.

Jos jokin tavara tai huonekalu on ehjä, laadukkaista materiaaleista tehty ja sopii käyttötarkoitukseensa, niin ei kun toimeksi. Maalia vaan tuunattuja tuoleja - Verkkonummi.fi

pintaan ja vähän fixaten niin uusia käyttötarkoituksia löytyy, kun ottaa vain luovuuden käyttöön: Kuvassa näkyvä pikkuinen yöpöytä ja tuolit olivat menossa roskalavalle ennen maalaamista, päällystämistä ja vetimien vaihtoa. Nyt ne kelpaavat taas hyvin.

Kesällä on mukava kierrellä turuilla ja toreilla, kun pikkuisetkin paikkakunnat heräävät talvihorroksestaan ja markkinoita riittää ainakin joka viikonlopuksi. Ihmiset ovat hyväntuulisia, mikä jottei, jos aurinkokin paistaa. Eikä tarvitse mennä kovinkaan kauas, kun tunnelma tuntuu jo ulkomaanmatkalta, jos paikka vain on itselle uusi. Yritän jakaa kanssanne bongailemiani kohteita blogissani: www.sisustuspilkkuja.com. Löydät eri kaupunkien otsikoiden alta erilaisia kohteita.

Lomalla tehdään myös paljon reissuja vähän pidemmällekin. Majoitusvaihtoehdoiksi löytyy hotellien lisäksi myös paikallisten ihmisten omia asuntoja vuokrattavaksi. Majoitus voi olla ehdottomasti autenttisuudessaan antoisampi ja kulttuuririkkaampi kokemus kuin standardihotellihuone, josta ei edes erota missä kaupungissa on, ennen kuin ulos mennessä.

Sisustusta ajatellen jo pelkästään erilaisten, eri puolilla maailmaa olevien vuokrattavien asuntojen etsiminen netistä voi olla antoisaa. Ranskassa sisustetaan aivan eri tavalla kuin esimerkiksi Portugalissa, Englannista puhumattakaan. Hyviä linkkejä mm. www.interhome.com, www.airbnb.com ja www.homelidays.com. Tarjonta on runsas, huoneistoja löytyy varmasti tyyliin jos toiseenkin.

uusiokäyttöä - Verkkonummi.fi

JOS on muuten taikasana, jota on syytä tarkkailla. Jos kuulet itsesi sanovan: "Jos vaikka tätä tarvitsee"... niin jätä ostamatta tai jätä sohva viemättä. Saat pidettyä sisustuksesi kurissa.

Kaunista kesäaikaa. Tuunaillen!

Terveisin, Riitta Bergman/idyllicum, www.sisustuspilkkuja.com

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 03.07.2012 11:36 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0651 sekunnissa.