Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Design ja sisustus

Design ja sisustus

Kertomus kuultokudoksesta

Kertomus kuultokudoksesta

Tämä voisi olla tarina kulttuurihistoriasta, suomalaisen kulttuurin vaikutuksesta Yhdysvaltain tekstiiliteollisuuteen tai arvokkaan tekstiilin kulumisesta ja konservoinnista. Mutta, kulttuurihistoriaa emme pääse karkuun, sillä se ympäröi meidät ja vaikka meidän on sitä vaikea uskoa, Suomella on vaikutusta aika moneen asiaan. Tekstiilejäkin konservoidaan ja niistä kirjoitetaan – jopa Suomessa.

Se, mikä tekee kunnanjohtajan ovenpielessä piilossa olevasta tekstiilistä mielenkiintoisen, on pitkä kertomus hyvistä ja viisaista ihmisistä. Niitäkin kertomuksia on maailma täynnä, mutta jostain syystä ne ovat aliedustettuina lehtien sivuilla.

Viimeksi päivitetty ( 05.11.2014 12:32 )

Lue lisää...
 

Käsitöitä, kulttuurivientiä ja ajatuksia naisen paikasta

Käsitöitä, kulttuurivientiä ja ajatuksia naisen paikasta

Kirkkonummen Hvitträskissä on mielenkiintoinen näyttely niille, jotka ovat kiinnostuneita tekstiilitaiteesta. Näyttely kertoo myös naisen roolista viime vuosisadalla ja kulttuuriviennistä, jossa Suomi menetti jotakin hyvin arvokasta.

Viimeksi päivitetty ( 24.04.2014 13:59 )

Lue lisää...

Veikkolan kirjasto on saanut uuden ilmeen

Veikkolan kirjasto on saanut uuden ilmeen

Veikkolan kirjaston sisääntuloaulan vanha ja kulunut sisustus on vaihtunut uuteen ja iloiseen - ja vielä ilman veronmaksajien rahoja. Siivousfirman vahingoittaman taideteoksen (josta valitettavasti ei ole löytynyt yhtään valokuvaa) vakuutuskorvauksilla pystyttiin kirjastoon hankkimaan Eero Aarnion suunnittelemaa sisustusta vanhojen tilalle.

Kuvassa näkyvä Anna Kervisen ebru-tekniikalla tehtyjen töiden näyttely on Veikkolassa vielä pari päivää, 25.1. asti. Sitä kannattaa käydä ihailemassa samalla, kun käy tutustumassa kirjaston uuteen ilmapiiriin.

Viimeksi päivitetty ( 22.01.2014 13:57 )

Lue lisää...

Unelmakaupunkeja unelmatalossa

Unelmakaupunkeja unelmatalossa

Ensin otetaan pahvinpaloja, oksankappaleita, erilaisia ylijäämäpapereita . Sitten hankitaan paikalle muutama lapsi ja kerrotaan, että oikeasti romuilta näyttävä pöytä on tuleva unelmakaupunki. Ajatuksia ja aineksia kypsennetään sopivassa ympäristössä puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Unelmakaupunki tarjoillaan vanhemmille hymyjen kera.

Viimeksi päivitetty ( 13.07.2013 11:29 )

Lue lisää...

Kodinkokoisia taideteoksia

Kodinkokoisia taideteoksia

Voit valita kolmesta vaihtoehdosta: Voit ihailla ja ihmetellä rakennustaiteen helmiä ja pohtia, miten kauneus säilyy, vaikka tyylisuunnat ja muotivirtaukset vaihtuvat. Voit myös asuntomessuilla näyttelyn läpi ja kerätä muistivihkoon listan ideoista ja yksityiskohdista, jotka haluat toteuttaa omassa omakotiprojektissasi. Kolmas vaihtoehto on, että kiemurtelet kateuspuuskassa ja suret sitä, että elät väärällä vuosisadalla, jolla kauneus ja runsaat yksityiskohdat eivät enää ole ole muodissa eivätkä ainakaan tavallisen kansan ulottuvilla.

Lue lisää...
Sivu 1 / 3

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0654 sekunnissa.