Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kulttuuri Demo Casual Ties avaa Verkkonummen uuden näyttämön

Casual Ties avaa Verkkonummen uuden näyttämön

Sähköposti Tulosta

Casual Ties - punkbändi Kirkkonummelta Casual Ties

Kirkkonummi. Stage on Verkkonummen uusi sivusto, jossa kirkkonummelaiset nuoret voivat tuoda esiin omaa tuotantoaan. Stagen ensimmäinen käyttäjä on punk-bändi nimeltä Casual Ties, jonka demon voi kuunnella Verkkonummen sivuilla. Vielä Kanttula-Rockissa bändi käytti nimeä Rat and the Troublemakers, mutta nyt vanhasta nimestä on jäljellä enää laulusolistin taiteilijanimi Rotta. Muut bändin jäsenet käyttävät mielellään omia nimiään: Antti Lehtinen on kitaristi ja säveltäjä, Minna Hallipelto soittaa bassoa ja Topi Helander rumpuja.

 

Omien sanojensa mukaan "Casual Ties on kesällä 2009 perustettu punk- rock- yhtye, joka kasattiin sitä edeltäneen Haasemobil- yhtyeen jämistä. Casual Ties on musiikkia, jota ei kannata ottaa kovin vakavasti tai kirjaimellisesti sanoitusten perusteella. Itse musiikkityyli vaihtelee raskaammasta Hc- punkista kevyempään pop-punkkiin. Sanoituksista vastaa pääasiassa Antti, mutta myös Rotta sanoittaa kappaleita. Kaikki sävellykset ovat Antin tekemiä."

Bändin soittajien musiikkitausta on lapsuuden traumoissa. Antti Lehtinen pakotettiin pienenä soittamaan pianoa, eikä hänen annettu edes lopettaa. Anarkismin vimmassa ja vanhempiensa kiusaksi hän vaihtoi soittimen kitaraan, ja muutos oli ilmeisesti hyväksi, sillä nyt kukaan ei pakota häntä jatkamaan.

Toisin kuin Lehtinen, Topi Helander ei vaihtanut soitinta, vaikka myös hänet pakotettiin soittotunneille. Päin vastoin, hän ihastui rumpuihin niin, että ei kykene pysymään niistä erossa. Bändin mukaan hän on välineurheilija. Helander itsekin myöntää, että hänelle soittimen laatu on tosiaan tärkeä asia.

Monipuolisin musiikkitausta on bändin basistilla, Minna Hallipellolla: siihen kuuluu huilua, trumpettia, kuoroa, pannuja. Bassoon hän tarttui, koska poikaystävän (Lehtinen) bändistä puuttui basisti. Soitto sujuu mainiosti. Muu bändi uskookin, että Hallipelto pystyy mihin vain. He suunnittelevat, että jonain päivän tunnollinen ja lahjakas basisti myös elättää koko bändin, koska hän on ainoa, joka valmistuu ja hankkii kunnollisen työpaikan. Hallipelto itse hymyilee tyynenä ja kertoo antavansa puheiden yleensä mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Muut bändin jäsenet eivät erityisesti pitäneet punkista, ennen kuin Rotta sai heidät ymmärtämään sen arvon. Nyt he kaikki vannovat anarkian, kapinan ja rappion nimiin. Biisien sanoitukset kuulemma käsittelevät vihaa, yhteiskuntaa ja alkoholia. "Punk on asenne, tosin aika heikko kyllä", sanovat sanoittajat. "Ettei välitä mistään – se on pääasia." "Ja pakkoruotsia vastustetaan erityisesti." Demon nimi kertoo paljon: "Elämä on kusista ja sitten kuollaan".

Kun kysyin sanoittajilta, millainen lapsuus heillä on mahtanut olla, he ylistivät vanhempiaan vuolaasti. Tosin tällä hetkellä bändin jäsenet eivät ole aivan varmoja siitä, miten kannustavasti muusikkojen perheet suhtautuvat bändin uravalintaan ja taiteellisiin näkemyksiin: "Ihan varmaa ei ole, mutta lähipiiristä on saattanut kuulua ilkeää naurua".

Bändin esikuvia ja innoittajia ovat YUP, Ramones, Joy Division, Kansantauti, outo poika ja Nisti Pekka. "Hän on ollut suurin inspiraatiomme lähde, josta olemme myös tehneet biisin, joka on kekseliäästi nimetty Pekka On Nisti:ksi." Esikuvista ei tosin ollut kovin suurta yksimielisyyttä.

Kuunneltavaan demoon pääset tästä.

 

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 23.08.2012 05:45 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0668 sekunnissa.