Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Valtuutetut Maria Feldtin mielestä Kirkkonummella ei tarvita kahta lukiota

Maria Feldtin mielestä Kirkkonummella ei tarvita kahta lukiota

Sähköposti Tulosta

Maria Feldt lastensa kanssa Kanarialla

Maria Feldt päätyi politiikkaan lastensa ansiosta. Kun hänen esikoisensa syntyi vuonna 2004, Veikkolan neuvolapalvelut olivat täysin riittämättömät. Alueen ainoa  terveydenhoitaja oli niin ylityöllistetty, ettei häneltä saanut neuvola-aikoja. Feldt ryhtyi selvittämään, miten asiaan voisi vaikuttaa ja tuli siihen tulokseen, että politiikka on oikea keino. Niinpä Feldt pyrki ja pääsi valtuustoon ja terveyslautakuntaan. Asiaa ajoivat toki muutkin, mutta joka tapauksessa Veikkolan neuvolapalvelut ovat nyt riittävät.


Tällä hetkellä säästöjen kohdistaminen huolestuttaa Maria Feldtiä. On raivostuttavaa, että Kirkkonummelle rakennetaan lämmitettävä jalkapallokenttä samaan aikaan, kun lasten päivähoidosta ja koulutoimesta joudutaan säästämään. Kunnassa pitäisi käydä poliittinen keskustelu ja luoda strategia siitä, mitkä asiat asetetaan etusijalle. Pitäisi myös selvittää, miten paljon säästöjä voidaan saada aikaiseksi tehostamalla hallintoa.

Tällä hetkellä opetuslautakunnassa istuva Feldt ei haluaisi kohdistaa säästöjä ainakaan pieniin lapsiin. Luokkakokojen kasvattaminen lisää meteliä ja levottomuutta ja kun samaan aikaan vähennetään kouluavustajia, syrjäytymisvaarassa olevien lasten määrä kasvaa. Sen sijaan Feldt pohtii, ettei Kirkkonummella välttämättä tarvittaisi kahta lukiota. Masalan lukion lakkauttamista voisi hänen mukaansa harkita.

Kunnan tulisi myös pohtia kouluun liittyviä investointeja pitkällä tähtäimellä: esimerkiksi tekniikkaan sijoittaminen vähentäisi muita oppimateriaalikuluja huomattavasti, kun kalliita kirjahankintoja voitaisiin vähentää. Tämä toivottavasti otetaan huomioon, kun Veikkolan uusi koulu valmistuu ensi vuonna.

Mikäli rakennustyöt valmistuvat ajallaan, uusi koulu valmistuu vuoden 2011 syksyksi. Feldt toivoo, että uuteen kouluun saadaan musiikkiluokka. Urheilupainotteisesta luokastakin on ollut puhetta, mutta koska Veikkolassa urheiluharrastaminen on helppoa, musiikkiluokka lisäisi enemmän vaihtoehtoja veikkolalaisten lasten elämään. Feldt pelkää, että uusikin koulu on pian liian pieni nopeasti kasvavan Veikkolan tarpeisiin. Pohjois-Kirkkonummelle tarvittaisiin vielä yksi koulu, mutta sen sijoituspaikka voisi olla vaikka Lapinkylä.

Säästöjä pitäisi saada aikaiseksi myös terveydenhoidon puolella: Masalan terveyskeskuksen lakkauttamisesta syntyviä säästöjä voitaisiin tutkia. Masalasta on Feldtin mukaan niin lyhyt matka keskustaan, että keskustan terveyskeskuksen uusia tilatarpeita pohdittaessa voitaisiin ottaa huomioon myös Masalan terveyspalveluiden siirtäminen keskustaan. Yöpäivystyksen lakkauttamisesta Feldt on tyytyväinen, sillä siitä saatiin paljon säästöjä. Veikkolasta on myös paremmat yhteydet Jorviin kuin ennen oli Kirkkonummen keskustan yöpäivystykseen. Pitäisi vain selvittää, siirtyivätkö säästyneet rahat terveyskeskustoiminnan kehittämiseen niin kuin ennen päivystyksen lakkauttamista oli puhe.

Maria Feldt on ennen kaikkea Veikkolan edustaja. Hän ei miellä itseään kirkkonummelaiseksi vaan veikkolalaiseksi. Kirkkonummi on vain hallinnollinen paikka, jossa päätetään, "miten kurjasti Veikkolassa on asiat". Niukkuuden jakaminen on vaikea laji ja Feldtistä tuntuu, että Veikkola jää usein jalkoihin. Muuten Veikkola on Feldtin mielestä ihanteellinen asuinympäristö ja aito yhteisö: ihmisiin on helppo tutustua ja "turvallisen kotikylä" luonto ja urheilumahdollisuudet lisäävät elämisen laatua.
Kommentit (2)Add Comment
...
Kirjoittanut Ilmaston puolesta, 11.02.2010
Kiva juttu sinänsä Mariasta ja hänen ajatuksistaan. Huomioni kiinnittyi jutun yhteydessä julkaistuun kuvaan, jossa Maria lapsineen on selvästi jossain hyvin etelässä (tuli)vuoren lähettyvillä. Eikö Maria ole lainkaan huolissaan lastensa tulevaisuudesta, kun lentelee etelään? Varmaankin hänen kuva-albumeistaan olisi löytynyt kuva, jossa hän touhuaa kotimaan kamaralla, kenties jopa hänen omalla kotikylällään. Puheidensa mukaanhan hän edustaa nimenomaan veikkolalaisia.
...
Kirjoittanut Terhi Lahtinen, 09.03.2010
"Tällä hetkellä opetuslautakunnassa istuva Feldt ei haluaisi kohdistaa säästöjä ainakaan pieniin lapsiin. Luokkakokojen kasvattaminen lisää meteliä ja levottomuutta ja kun samaan aikaan vähennetään kouluavustajia, syrjäytymisvaarassa olevien lasten määrä kasvaa."

Miten tämä tulee huomioitua Veikkolan koulun Evitskogin toimipisteessä, jossa tarjotaan ensi vuonna kuudelle luokalle 5 opettajaa? Ai niin, lapset eivät olekaan Veikkolalaisia..

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 03.02.2010 09:27 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0656 sekunnissa.