Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Valtuutetut Poliittista puhetta

Poliittista puhetta

Sähköposti Tulosta

Kirkkonummen kunnanvaltuusto

Poliitikot ovat hyvin sesonkiluontoisia. Vaalien alla he näkyvät joka kulmassa ja joka lehden palstoilla, mutta vaalien välisen ajan useimmat pysyvät piilossa. Äänestäjä ei tiedä, keitä he ovat, mitä he ajattelevat ja ennen kaikkea, mitä he saamallaan valtuutuksella tekevät. Muutama puolueen nokkamies- tai nainen saa palstatilaa milloin vain, mutta muiden on sekoiltava ihmissuhteissa, ajettava ylinopeutta tai sotkeuduttava epämääräisiin rahoituskiemuroihin ollakseen olemassa.
Eduskunnassa politiikka on periaatteiden hiomista. Vaikka lainsäädäntötyö vaikuttaakin meihin kaikkiin, se on kuitenkin etäistä. Toisin on kunnallispolitiikassa: päätökset ovat konkreettisia ja vaikuttavat suoraan meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään. Kuntalaiset ovat lähellä: päätökset koskevat tuttuja ja ystäviä ja usein yhden hyöty on toiselta pois.

Koska annamme kuntavaaleissa edustajillemme suuren vallan, on tärkeää vahtia, että sitä valtaa käytetään oikein. Tehdäksemme vaaleissa omalta kannaltamme oikeita valintoja, meidän on tiedettävä, mitä kunnallispolitiikassa tapahtuu ja mitä ehdokkaat ajattelevat meille tärkeistä asioista. Poliittista vastuuta ei ole, elleivät vaalikaudella tehdyt poliittiset päätökset heijastu seuraavien vaalien tuloksiin. Niin ei tapahdu, elleivät äänestäjät saa tietoa valtuutettujensa toiminnasta ja intresseistä.

Verkkonummessa alkaa haastattelusarja, joka tuo kunnanvaltuutetut ja heille tärkeät asiat lähemmäs kuntalaisia. Pyrimme haastattelemaan jokaisen valtuutetun suurin piirtein aakkosjärjestyksessä siten, että kaikki saavat puheenvuoron puolueeseen, ikään, poliittiseen asemaan tai sukupuoleen katsomatta. Siis kaikki ne, jotka haluavat. Haastattelun vaihtoehtona valtuutettu voi myös itse kirjoittaa tärkeäksi kokemastaan aiheesta.  Kun yksi kierros on käyty läpi, aloitamme uuden. Näin kertyvät kirjoitukset säilyvät Verkkonummessa ja ovat luettavissa, kun uusien vaalien aika lähestyy, jotta me äänestäjät voisimme käyttää valtaamme viisaasti.

Vaalien ei tarvitse olla ainoa keino antaa palautetta poliitikoillemme. Mikäli haastattelut tai kirjoitukset herättävät kysymyksiä tai mielipiteitä, valtuutetuille voi myös vastata käyttämällä Verkkonummen kommenttimahdollisuutta. Olisi suorastaan ihanteellista, jos haastattelut synnyttäisivät poliittista arvokeskustelua, joka tuntuu olevan melkolailla kadoksissa sekä Kirkkonummella että koko valtakunnassa.

Sarjan aloitti artikkelillaan Gun-Maj Beck jo syksyllä. Toimitus tavoitti Pekka Borgin juuri ennen kuin hän lähti ulkomaille kirjoittamaan uutta kirjaansa. Seuraavana on vuorossa Irja Bergholm.

Kuva: Nina Dodd

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 20.01.2010 13:42 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0673 sekunnissa.