Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Terveys ja hyvinvointi Nälkäpäiväkeräys lähestyy

Nälkäpäiväkeräys lähestyy

Sähköposti Tulosta

SPR - Verkonummi.fi

Varma syksyn merkki on SPR:n Nälkäpäiväkeräys. Punaliiviset lipaskerääjät ovat liikkeellä 18. - 20.9. edellisvuosien tapaan Kirkkonummen City Marketin ja Prisman käytävillä. Myös kunnan muilla alueilla on kerääjiä lyhyempiä aikoja lähinnä kyläkauppojen läheisyydessä. Tämän lisäksi kouluissa suoritetaan keräystä.

Mihin varoja kerätään?

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan mm. luonnon katastrofien ja konfliktien uhreja eri puolilla maailmaa. Hätäapua tarvitaan myös Suomessa mm. tulipaloissa ja äkillisissä onnettomuuksissa.

Tänä vuonna varoja kerätään muun muassa Ebola-alueelle. Avun tarve on suuri etenkin Länsi-Afrikassa. Alueelle on lähetetty 9 suomalaista avustustyöntekijää. Lisäksi SPR tukee tällä viikolla avautuvan Ebola-klinikan toimintaa Sierra Leonessa.. Klinikalle on menossa myös suomalainen terveydenhuollon neuvonantaja.

Gaza on toinen kohde, jonne apua tarvitaan kipeästi humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi. Taisteluiden seurauksena tuhannet ihmiset tarvitsevat juomavettä, terveydenhuoltoa ja asuinpaikan. Noin 11 000 ihmistä on loukkaantunut, heistä 70 % on siviilejä. Lähes 600 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja yli 17 000 taloa on tuhoutunut.

Mihin viime vuoden keräysvaroja käytettiin?

Vuosi sitten kerätyillä Nälkäpäivä-varoilla SPR osallistui valtavaan avustusoperaatioon Filippiineillä toimittamalla sinne terveysaseman ja henkilökuntaa, avustustarvikkeita ja avustustyöntekijöitä auttamaan avustustarvikkeiden jaossa.
Viime vuonna katastrofirahastosta sai apua myös noin 500 suomalaista.

Auta meitä auttamaan

Jokaisella on lupa auttaa ja jokaisella on oma tapansa auttaa. Yksi hyvä tapa on tulla Nälkäpäivän kerääjäksi. Jos Sinulla on tunti tai pari aikaa antaa tähän avustustyöhön, ota epäröimättä yhteyttä osastomme keräysjohtajaan Helena Elomaahan Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai puh 040 5886434.

Ilman lahjoittajia keräyksestä ei tulisi mitään. Auttaa voi lahjoittamalla kerääjien keräyslippaisiin vaikkapa kauppareissulla. Toki lajoittaminen sujuu myös lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 euroa) tai lajoittamalla netissä osoitteessa www.punainenristi.fi/lahjoita/nalkapaiva haluaamaasi kohteeseen esim. Ebola, Gaza tai joku muu kohde.

Pirkko Lehtinen
Kirkkonummen osaston pj

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.065 sekunnissa.