Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Terveys ja hyvinvointi Pyörät esiin: kunnan pyöräilyjoukkue haastaa meidät pyöräilykisaan

Pyörät esiin: kunnan pyöräilyjoukkue haastaa meidät pyöräilykisaan

Sähköposti Tulosta

Pyörät esiin - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen kunnan liikenneturvallisuustyöryhmä lähestyy kuntalaisia tiedotteella, jossa houkutellaan meitä pitämään parempaa huolta itsestämme pyöräilemällä ja kävelemällä. Kunnan pyöräilevät työntekijät haastavat yritysten ja yhdistysten ja kylien ja minkä vaan kokoonpanon ihmisiä mukaan kilometrikisaan, jossa kerätään joko pelkkää hyvää oloa tai lisäksi SPR:n Ketjureaktion kautta tuke myös niille, joilla on vielä suurempia ongelmia kuin vyötärölle kertyneet liikakilot. Fyysisten voittojen lisäksi Kilometrikisassa arvotaan muitakin palkintoja.

Tiedote

Töihin, kouluun, kauppaan ja harrastuksiin omin voimin

Arkiliikunta on oiva keino täyttää suositellut päivittäiset liikunta-annokset. Tapoja toteuttaa arkiliikuntaa on useita. Tehokkain tapa päivittäisen liikkumisannoksen saamiseksi on lisätä kävelyn ja pyöräilyn osuutta päivittäisillä matkoilla työpaikalle, kouluun, lounaalle, kauppaan, harrastuksiin. Kävelyn ja pyöräilyn yhdistäminen päivittäin toistuviin matkoihin tuo liikkumiseen myös säännöllisyyttä. Ja säännöllisyys on tärkeää, sillä liikunnan vaikutuksia ei voi varastoida. Kävely ja pyöräily sopivat lähes kaikille ihmisryhmille ja ikäryhmille sekä monenlaisiin arkielämän matkoihin.

Kilometrikisa käynnistää pyöräilykauden

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja muuhun arki- ja vapaa-ajan pyöräilyyn. Kilpailussa osallistujat kirjaavat kesän aikana polkemia pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Voittajajoukkue on se, jolla kisan päätyttyä on eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Joukkueet voivat myös halutessaan polkea rahaa hyväntekeväisyyteen (25 km = 1 €). Kilpailu on maksuton. Ilmoita oma joukkueesi mukaan ja värvää siihen mahdollisimman paljon osallistujia. Olisiko teidän porukasta lyömään Kirkkonummen kunnan joukkue? Kilometrikisaa poljetaan 1.5–22.9.2013. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.kilometrikisa.fi 

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 11.5.–18.5.2013

Pyöräilyviikon tarkoituksena on edistää arkipyöräilyä ja kertoa pyöräilyn sen moninaisista eduista niin yhteiskunnan kuin yksittäisen ihmisenkin kannalta. Pyöräilemisen lisäksi viikon aikana voidaan herätellä keskustelua ajankohtaisista pyöräilyyn liittyvistä kysymyksistä. Pyöräilyviikon teemana on tänä vuonna "Lapsella on oikeus pyöräillä!"

Kansallinen pyöräilypäivä 11.5.
Valtakunnallinen pyöräilyviikko käynnistyy kansallisena pyöräilypäivänä lauantaina 11.5. Kansallisen pyöräilypäivän epävirallisena teemana on jo monena vuonna ollut perhepyöräily. Sopisiko tämä päivä myös teidän perheen menopelien kunnostamiselle ja yhteiselle pyörälenkille? Myös Äitienpäivä 12.5 sopii koko perheen pyöräretkeksi. Eväät mukaan ja retkelle!

Pyörällä töihin -päivä 14.5.
Tiistaina 14.5. vietetään valtakunnallista pyörällä töihin -päivää. Tällöin on hyvä hetki miettiä henkilökohtaisia liikkumisen valintoja ja kokeilla, miten hyvältä tuntuu pyöräillä työpaikalle. Ja pyöräillähän voi myös joukkoliikenneasemalle ja taittaa lopun matkan omaa autoa monta kertaa turvallisemmin junalla tai bussilla. Kirkkonummen kunta osallistuu tempaukseen kannustamalla työntekijöitään jättämään kyseisenä päivänä moottoriajoneuvot kotiin ja saapuman töihin omin voimin, kävellen, pyöräillen tai vaikka rullaluistellen. Haasta sinäkin itsesi ja työkaverisi tempaukseen!

Pyörällä kouluun -päivä 15.5.
Keskiviikkona 15.5. vietetään täysin uutta kouluille suunnattua tempausta, valtakunnallista Pyörällä kouluun -päivää, joka tuo pyöräilyä näkyväksi ja edistää turvallista pyöräilyä koulun arjessa. Tempauksen tavoitteena on kannustaa kaikenikäisiä koululaisia kulkemaan päivittäisen koulumatkansa pyörällä. Koulumatkapyöräilyä voi lisätä, jos pyöräreitit ovat turvallisia ja jos vanhemmat ja koulut tukevat lasten itsenäistä, turvallista ja terveellistä liikkumista. Lisätietoja ja osallistuminen: http://www.pyorallakouluun.fi

Avaimet arkipyöräilyyn – pyöräilijän peruskurssi 16.5
Mitä hyötyä pyöräilystä on? Kuka väistää risteyksessä? Miten kauppatavarat kulkevat kätevästi pyörällä? Osaisinko huoltaa pyörääni itse? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Kirkkonummella 16.5 klo 18-20 järjestettävällä arkipyöräilijän peruskurssilla. Kurssilla käydään läpi polkupyörän ja pyöräilijän tarvittavat varusteet eri vuodenajat huomioiden, kerrataan pyöräilijää koskevat liikennesäännöt ja käydään läpi helppoja huoltotoimia. Kurssi on ilmainen. Lisäksi kurssilaisille jaetaan monenlaista hyödyllistä materiaalia mm. pyöräilijän liikennesäännöistä ja pyöränhuoltovinkkejä. Ilmoittaudu kansalaisopiston sähköiseen järjestelmään https://www.opistopalvelut.fi/kirkkonummi/

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 30.04.2013 14:03 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0653 sekunnissa.