Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi

SOTE-kulut nousevat mutta ovat silti maan alhaisimmat

SOTE-kulut nousevat mutta ovat silti maan alhaisimmat

Kirkkonummi kuuluu niihin kuntiin, joiden sosiaali- ja terveyskulut nousevat SOTE-alueeseen liittymisen myötä. Maksut asukasta kohti nousevat Kirkkonummella 123€, tosin vasta siirtymäajan jälkeen vuonna 2020. Tämä tarkoittaa Kirkkonummelle noin 4,7 miljoonan euron lisälaskua verrattuna vuosien 2011 – 2013 keskiarvoa.

Lue lisää...
 

Kausi-influenssarokotukset alkoivat Kirkkonummella

Kausi-influenssarokotukset alkoivat Kirkkonummella

Maailmaa kiertävät influenssavirukset ovat jo aloittaneet matkansa kohti Suomea. Aasiasta yleensä liikkeelle lähtevä muuntunut flunssavirus matkaa vähitellen kohti Suomea ja pahiten se pääsee riehumaan, kun kylmät ilmat saapuvat. Siksi rokotukset Suomessa ajoitetaan juuri marraskuulle, ennen kuin influenssa pääsee valloilleen.

Lue lisää...

Kunnioita poikaasi ja tytärtäsi

Kunnioita poikaasi ja tytärtäsi

"Äiti, älä mene sinne. Siellä annetaan kuitenkin ihan tyhmiä neuvoja vanhemmille ja sitten lapsista tulee entistä onnettomampia." Olin lähdössä kuuntelemaan EHYT ry:n ja Kirkkonummen kunnan moniammatillisen KINUVA-ryhmän järjestämää Voimaa vanhemmuuteen -lauantaifoorumia, jossa oli tarkoitus keskustella nuorten digipelaamisesta, päihteiden käytöstä ja vanhempien ja lasten välisestä kommunikaatiosta.

Esitteessä luki, että "rastipolun muotoon järjestetyn lauantaifoorumin ohjelma perustuu voimavarakeskeiseen lähestymistapaan, minkä tarkoitus on tarjota vanhemmille välineitä murrosikäisen lapsen kasvattamiseen". Taisimme molemmat lukea tekstin hieman eri tavalla: luulimme tilaisuudessa tarjottavan "keinoja murrosikäisen lapsen alistamiseen". Mutta olimme väärässä.

Viimeksi päivitetty ( 30.10.2014 09:43 )

Lue lisää...

KiMen Ilves-vartion upea seikkailukisa

KiMen Ilves-vartion upea seikkailukisa

Kirkkonummen Metsänkävijöiden Ilves-vartion 13-vuotias kolmikko pärjäsi loistavasti YLE:n TV2:n Partiomestari-kilpailussa. Vain ärsyttävä yhteenlaskuvirhe esti heitä voittamasta koko kisaa. Toisen kerran järjestetty televisiokisa käytiin kesällä Turussa ja Kemiön saarella. Lokakuun alussa partiokaverit ja sukulaiset kokoontuivat Papinmäen koululle seuraamaan jännittävää finaalia.

Viimeksi päivitetty ( 21.10.2014 07:36 )

Lue lisää...

Hyvä koulupäivä diabeetikolle ja turvallinen olo myös vanhemmille

Hyvä koulupäivä diabeetikolle ja turvallinen olo myös vanhemmille

Kesän aikana välittyi päivälehtien välityksellä huoltajien suuri huoli siitä, että heidän diabeetikkolapsensa ei saa riittävästi tukea koulupäivänsä aikana. Tyypillisen tapaan uutisoinneista on vaikea hahmottaa kokonaisuutta eikä sellainen taida ensisijaisesti olla päivälehtien tehtäväkään. No, joka tapauksessa, seuraavassa on terveydenhoitajan näkökulma siihen, miten luodaan hyvä koulupäivä diabeetikolle ja turvallinen olo myös vanhemmille. Yritän välittää kokonaisvaltaista kuvausta siitä, miten omilla työalueillani on menetelty ja miten toivoisin toimintaa kehitettävän.

Lasten ykköstyypin diabetes on melko yleinen, elinikäinen tauti. Nykyisellä tietämyksellä ja käytettävissä olevilla välineillä sitä on mahdollista hoitaa erittäin hyvin, ja diabeetikko pääsee elämään lähes samanlaista elämää ikätovereittensa kanssa. Sen sijaan se, mikä usein syystäkin puhuttaa on se, kuka tukee ja auttaa diabeetikkoa hänen koulupäivänsä aikana. Kuten niin monen muunkin erityislapsen kohdalla, diabeetikon huoltajat joutuvat välillä käyttämään lähes kyynärpäätaktiikkaa, jotta heidän lapsensa erityistarpeet tulisivat huomioiduiksi.

Lue lisää...
Sivu 1 / 25

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.065 sekunnissa.