Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Retkelle Upea synttärilahja Metsähallitukselta veikkolalaisille

Upea synttärilahja Metsähallitukselta veikkolalaisille

Sähköposti Tulosta
Sulinien naiset - Luontopolku - Nuuksio  - Verkkonummi.fi
Veikkola.
Veikkolan kyläyhdistys juhlii 60-vuotispäiviään 3.9.2011. Sopivasti syntymäpäivälahjaksi Metsähallitus avaa uuden rengasreitin Nuuksion kansallispuiston lounaiskulmaan Veikkolaan. Polku palvelee erityisesti veikkolalalisia, mutta tuo varmasti muualtakin väkeä - joka toivottavasti myös pistäytyy tutustumassa Veikkolan palveluihin.

Metsähallitus tiedottaa, että polun avajaisia vietetään lauantaina 3.9.2011 klo 11-13. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa uuden polun voi kiertää omatoimisesti. Avajaisten aikana Kaarniaispolun varrella on hauskoja toiminnallisia rasteja.

Luontopolku on suunniteltu Metsähallituksen ympäristökasvatussuunnittelijoiden ja Veikkolan koulun opettajien yhteistyönä. Reitti on noin 2,7 km pituinen ja kulkee kansallispuiston lisäksi osin Kirkkonummen kunnan mailla. Polulla voi ihailla komeita kuusikoita ja jäkäläkallioita sekä silmäillä pitkospuilta Haaversopakon suomaisemaa ja tutustua vanhan kaatopaikan kasvimaailmaan. Polku on merkitty maastoon käpymerkein ja viitoin. Metsähallituksen koordinaattori Aino von Boehm toivoo, että koululaisten lisäksi myös muut veikkolalaiset innostuvat lähtemään uutta Kaarniaispolkua pitkin retkelle Nuuksioon. Kirkkonummen kunnan rakentama uusi parkkipaikka Veikkolan teollisuusalueella palvelee omalla autolla saapuvia retkeilijöitä.

Maastossa ei ole opastauluja, vaan kaikki polun opetusmateriaali on tulostettavissa Luontoon.fi verkkopalvelusta (materiaali julkaistaan syyskuussa 2011). Luontopolun rakenteet on toteutettu osana Metsähallituksen Löydä Nuuksio –hanketta ja tulevaa Veikkolan vaellusreittiä. Vaellusreitti tulee jatkumaan Kaarniaispolulta eteenpäin Siikarantaan ja sieltä kansallispuiston halki aina rakenteilla olevaan Suomen luontokeskus Haltiaan saakka. Reitti kokonaisuudessaan valmistuu vuoden 2012 lopulla.

Ajo-ohje parkkipaikalle: Kaarniaispolun parkkipaikka sijaitsee Soidentaantien päässä Veikkolan teollisuusalueella, jonne käännytään Vanhalta Turuntieltä (tie 110). Osoite Soidentaantie, 02880 Veikkola, Kirkkonummi.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 13.09.2011 19:51 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0658 sekunnissa.