Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Retkelle Pintaa syvemmältä: Evitskogin uimaranta sopii lapsille

Pintaa syvemmältä: Evitskogin uimaranta sopii lapsille

Sähköposti Tulosta

Polku Evtoskogin uimarannalle - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummi. Evitskogin Storträsketin uimarannalla on tarjolla muutakin hupia kuin vedessä melskaaminen: nurmikentän reunustamalla rannalla on lentopallokenttä, keinut ja pieni liukumäki. Rantaa reunustavat puut antavat myös suojaa pahimmalta paahteelta. Eväitäkin voi syödä mukavasti pöydän ääressä. Rannassa voi siis viettää leppoisasti useammankin tunnin.

Rannalla on kaksi laituria, joista ainakin toinen on joskus ollut syvemmällä. Nyt se on puoliksi rannalla ja vähän vinossa. Siitä huolimatta laiturin päästä voisi hypätä, jos rikkoisi laiturilla olevan kyltin määräystä, sillä syvyyttä siellä on yli 150cm. Ihan pienimpiä ei siis kannata päästää laiturille juoksentelemaan.

Itse ranta on matala ja tasaisesti syvenevä, joten se on melko turvallinen. Uimarannan pohja on hiekkaa, syvemmälle sukeltaessa hiekkaa ja simpukoita. Järvi siis on suhteellisen puhdas. Vesi on tosin melko sameaa ja näkyvyys on huono. Näkyvyys on kuitenkin parantunut huikeasti vuodesta 2005, jolloin uskoimme yhden kauhean hetken tyttäremme hukkuneen äkkisyvään, kun hän sukelsi puolen metrin syvyisessä rantavedessä ja katosi näkyvistä kokonaan.

Yksi rannan hyvistä puolista on pukukoppien mukavuus: ne ovat ylhäältä avoimia, joten niistä puuttuu kokonaan pukukopeille normaalisti tyypillinen pimeys ja tunkkaisuus. Evitskogin uimaranta - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Ranta on myös roskaton, mikä on ilahduttavaa. Oma vessapaperi on syytä varata mukaan rannalle kuin rannalle.

Rannan ainoa huono puoli on, että vesi tuoksuu mutaiselta ja mätäneviltä kaisloilta. Uinnin jälkeen tekee mieli käväistä suihkussa, vaikka vesi onkin todettu ainakin edellisissä mittauksissa bakteerittomaksi. Levää emme nähneet siitä huolimatta, että vesi oli todella lämmintä.


Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Raitalankakäärme, 11.06.2011
Aivan kamalan paljon hyttysiä tänä vuonna, mutta niin varmaan kaikilla rannoilla. Viime vuonna ranta oli elokuussa TODELLA törkyinen, tupakannatsoja joka paikassa. Nyt se on pääosin siisti, lukuunottamatta jonkun eläimen sontaa, jota löytyi pukukoppien läheltä. En tiedä sitten oliko kaksi- vai nelijalkainen käynyt tarpeillaan...

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 22.07.2010 18:00 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0652 sekunnissa.