Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Retkelle Aikojen Kulkijat jatkavat kulkuaan

Aikojen Kulkijat jatkavat kulkuaan

Sähköposti Tulosta

Lumikuru - Koilliskaira - Verkkonummi.fi

Aikojen Kulkijat ovat kohta palaamassa takaisin Kirkkonummelle. Verkkonummen toimitus jakaa mielellään Lapin-kaipuunsa lukijoiden kanssa ja katselee kaihoten kauniita ruskakuvia. Lumikuru vaikuttaa erityisen houkuttelevalta.

Maanantai 15.9.

Vedenjakajalla - Verkkonummi.fi

Kuljimme Luirojärven länsirantaa ja siitä Lupukkapäiden ja Vasanlyömäpäiden välisen vedenjakajan yli kohti Palovankkaa ja Padagovaa. Suomujoki ylitettiin tällä kertaa Kotakönkään siltaa pitkin. Saavuimme kansallispuiston perusosaan. Muita retkeilijöitä alkoi olla aikaisempaa enemmän.

Kuva: Vedenjakajalla Lupukkapäiden ja Vasanlyömäpäiden välillä. Luirojärveen laskeva puro kuuluu Kemijoen vesistöalueeseen ja Palovankanjoki laskee Suomujokeen ja siitä Luttojokeen ja Tuulomanjokea lopulta jäämereen. Itämeren ja Jäämeren vedenjakaja on Euroopan tärkeitä vesien jakajia. Jäämeriryhmä vasemmalla ja Itämeriryhmä oikealla.

Aitta - Verkkonummi.fi

Kahlasimme Lankojärven Meänteis-museosaareen, jossa on jäljellä tämän erikoisen erämaankulkijan kämpän rauniot ja niliaitta. Hänen kämppänsä purettiin jo 1980-luvun alussa. Kuvassa Aikojen Kulkijoiden ryhmä niliaitan alla, illansuussa päivätaipaleen jälkeen. Lankojärven tilava varaustupa otti meidät lämpimään syliinsä. Vaellusta tuli tänään lähes kaksikymmentä kilometriä, ja rinkat alkoivat todella painaa.

Tiistai 16.9.

Tunturin laella - Verkkonummi.fi

Onnelliset Aikojen Kulkijat laajojen tunturimaisemien äärellä Kiilopään pohjoisrinteellä, taipaleen viimeisen nousun jälkeen. Kuljimme kahdenkymmenen kilometrin taipaleen Kiilopäälle, ensin Rautuojan vartta Rautulammen päivätuvalle ja Luulammen opastustuvalle, josta tunturin yli mönkijäpolkua pitkin Kiilopäälle. Muita retkeilijöitä oli runsaasti ja maaston kuluminen huolestuttavan suurta.

Aikojen Kulkijat - Verkkonummi.fi

Viimeisessä kuvassa viiden päivän vaelluksen yhteen hioma AK2 pääjoukko taittaa taivalta Kutturapään ja Rautupään välisessä solassa. Eko, Eeva, Sinikka, Päivi, Virpi, Aarno, Eila, Pirjo, Anna, sekä hännän huippuna kameran takana Kari.

 

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 17.09.2014 09:30 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0666 sekunnissa.