Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Retkelle

Retkelle

Lähieräily: Asento! Kokemuksia erilaisista retkimajoitteista

Lähieräily: Asento! Kokemuksia erilaisista retkimajoitteista

Toivottavasti mahdollisimman moni jo tunteekin tuon otsikon ensimmäisen sanan tarkoituksen ja sen, että käytän sitä tahallisesti väärin ja harhaan johtamaan noissa otsikoissa. Itselleni termi ei ollut tuttu, ennen kuin päädyin vasta joitain vuosia sitten lukemaan ihastuttavia kertomuksia sellaisilta menneiden aikojen erämiehiltä ja kynäniekoilta kuin A.E. Järvinen ja Samuli Paulaharju. Niissä asento-termi oli käytössä luontevasti, ilman mitään selityksiä. Ja sen sisältö aukesi toki urbanisoituneemmallekin luonnon kulkijalle nopeasti: Se on leiri, eränkävijän asunto. En suinkaan tiedä pohjautuuko tuo termi edes samaan lähteeseen asunto-sanan kanssa, arvailenpa vain. Minä joka tapauksessa rakastuin tuohon substantiiviin heti ensilukemalla ja olen sitä käyttänyt aktiivisesti itsekin siitä saakka.

Viimeksi päivitetty ( 15.12.2014 20:01 )

Lue lisää...
 

Lähieräilyä: Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun - lyhyitä mietteitä ulkoilusäistä

Lähieräilyä: Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun - lyhyitä mietteitä ulkoilusäistä

Kaikki suomalaiset varmasti tuntevat Miljoonasade-yhtyeen Marraskuu-kappaleen, jonka kertosäkeestä otsikko on lainattu. Minä koetan saada lukijoiden ajatukset tulemaan takaisin myöhäissyksyisten säiden mielikuviin, joista ne tuon kappaleen sanojen mukana ovat kyllä jo kulkeneet kilisevän kaljakorin kautta kauas ihmissuhteiden draamakentille. Ehkä nämä usein ankeiksi koetut kelit kuitenkin auttavat minua tässä nyt.

Viimeksi päivitetty ( 03.12.2014 13:32 )

Lue lisää...

Lähieräilyä Kotopolulla – Uusi virallinen polkureitti Meikossa

Lähieräilyä Kotopolulla – Uusi virallinen polkureitti Meikossa

Verkkonummen virallinen vaeltaja Kari lähti tutustumaan Kirkonummen uusimpaan luontopolkuun Meikon erämaa-alueen lammille. Seuraavassa on raportti Porkkalan Polun 25.10.2014 tekemästä virallisesta polunavausretkestä Kirkkonummen "erämaahan".

Viimeksi päivitetty ( 05.11.2014 09:39 )

Lue lisää...

Lähieräilyn Porkkala-sarja, osa 2 – Pampskatan

Lähieräilyn Porkkala-sarja, osa 2 – Pampskatan

Nyt syksyllä 2014 aloitetun Porkkala-sarjan toiseksi kohteeksi valikoitui itseoikeutetusti Kirkkonummen kunnan oma virkistysalue aivan Porkkalanniemen kärjessä. Kun sitä aivan kaikkein hienointa aluetta joutui oikein puntaroimaan, se tapahtui minun mielessäni juuri tämän ja Vetokannaksen välillä.

Vaikka näillä kunnailla on tietenkin tullut käytyä erilaisilla retkillä aivan likilaskuisen monta kertaa vuosien saatossa ja niiden perusteella olisin voinut vaikka mimmoiset tarinat ja retkioppaat kirjoittaa, päädyin kuitenkin tekemään juuri samoin, kuin aiemmin Vetokannaksen alueen kanssa.

Viimeksi päivitetty ( 24.10.2014 17:51 )

Lue lisää...

Lähieräilyä: Tuumailuja navigoinnista

Lähieräilyä: Tuumailuja navigoinnista

Tässä tulee minun henkilökohtaisia näkemyksiäni luonnossa navigoinnin tavoista ja välineistä. Koen itse olevani kohtalaisen perinteinen, jostain 70-luvulta aloittanut luonnossa liikkuja, joka on opetellut kartat ja kompassit etuperin, takaperin ja päällään seisten. Oikeasti parhaita navigoimisen tapoja koko ajan tutkivana ja kokeilevana "insinöörinä" olen kuitenkin näissä asioissa edennyt yhä pidemmälle nykyaikaisten, "elektronisten laitteiden" pariin, ja ehkä minun pitäisi heti tässä alussa pyytää anteeksi niiltä tosimiehiltä (anteeksi myös ei-sukupuolineutraalien vanhojen termien käyttö), jotka yhä vannovat noiden entisaikojen puhtaiden navigointimenetelmien nimeen. Anteeksi.

Viimeksi päivitetty ( 18.10.2014 09:47 )

Lue lisää...
Sivu 1 / 12

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0656 sekunnissa.