Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Politiikka Talousarvio hyväksyttiin valtuustossa vauhdikkaasti

Talousarvio hyväksyttiin valtuustossa vauhdikkaasti

Sähköposti Tulosta

Kunnantalo - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Tänä vuonna talousarviokeskustelu sujui huomattavasti helpommin kuin vuosi sitten, jolloin valtuusto keskusteli yksityiskohdista peräti kymmenen tuntia. Tämä luultavasti johtui siitä, että talousarvioneuvottelijoita oli tänä vuonna viimevuotista enemmän ja he kommunikoivat ryhmiensä kanssa viimevuotista aktiivisemmin. Niinpä valtuuston enemmistö pystyi vaikuttamaan jo talousarvioneuvotteluihin ennen valtuuston kokousta.

Vasemmistoa lukuun ottamatta kaikki ryhmät olivat ehdotuksen takana. Vasemmisto olisi halunnut lisätä 900 000 euroa erikoissairaanhoidon kuluihin, jotta ne olisivat vastanneet HUS:n arvioita. Kunnan on joka tapauksessa maksettava erikoissairaanhoito, oli sitä budjetoitu tai ei.

Ryhmien puheenvuorot löytyvät erillisestä artikkelista "Valtuustoryhmien talousarviopuheet" -otsikon alta. Yleensä toimittajana olen eri mieltä monesta asiasta valtuuston kanssa, mutta tällä kertaa valtuutetuille tärkeät asiat olivat tärkeitä myös Verkkonummen päätoimittajalle. Ennakoiva lastensuojelu, kuntalaisten hyvinvointia ja keskustan toimivuutta lisäävä kirjaston laajennus ja rakennusvalvonnan neuvontainsinööri ovat kaikki seikkoja, jotka ilahduttavat minua kuntalaisena, äitinä ja päätoimittajana. Uskon näiden päätösten olevan juuri niitä toimia, joilla kunta saadaan kukoistamaan ja kuntalaiset voimana paremmin ja olemaan tyytyväisempiä.

Ensi vuonna talousarviota tehdään jo hyvin erilaisissa merkeissä, kun on selvinnyt, mitä valtion kaavailemat muutokset käytännössä merkitsevät kunnille. Ensi vuonna sekä virkamiesten että poliittisten päättäjien on pohdittava tarkasti, voimmeko vielä käyttää itsenäisyytemme viimeisiä kuukausia sellaisten asioiden turvaamiseen, jotka ovat kirkkonummelaisten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0669 sekunnissa.