Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Politiikka Poliitikot kunnanjohtajaa kiltimpiä

Poliitikot kunnanjohtajaa kiltimpiä

Sähköposti Tulosta

Rahaa jaossa - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Budjetti on nyt valtuuston siunausta vailla. Kunnanhallitus käsitteli talousarviotoimikunnan tekemiä muutoksia kunnanjohtajan talousarvioehdotukseen ja hyväksyi ne. Kunnanjohtajan ehdotuksesta poiketen talousarviotoimikunta halusi säilyttää kotihoidon tuen kuntalisän lähes ennallaan, lisätä perhetyöntekijöiden määrää kahdella ja vaihtaa kunnanjohtajan ehdottaman sähköinsinöörin uuden viran rakennusvalvonnan neuvontainsinöörin virkaan. Järjestöavustuksiakin lisättiin 57 000€.

Poliitikkojen muutokset tekevät kunnastamme houkuttelevamman taloja rakentaville lapsiperheille ja toivottavasti helpottaa myös uusien yritysten saamista kuntaan.

Kunnanjohtaja olisi säästänyt kotihoidon tukeen tarvittavat ylimääräiset rahat osittain yksityisen hoidon lisätuista ja koulujen ja päiväkotien tarvikkeista, mutta poliitikot eivät moiseen suostuneet. He halusivat lisätä mieluummin potentiaalista alijäämää, joka lisäysten jälkeenkin on vähemmän kuin mitä joskus kuviteltiin. Tosin 1,5 miljoonaa on paljon sekin – siis jos se toteutuu.

Kommentit (18)Add Comment
...
Kirjoittanut Kuinka ??, 18.11.2014
Mutta mistähän sitä säästetäänkään ?
Minkälaista palvelua kunnassa jatkossa saa ? Kun henkilöstömäärä tulee olemaan pienempi. Sama työ tehdään pienemmällä henkilömäärällä. Mistä luovutaan ?
Jostainhan se raha on otettava. Ei sijaisia, ei lomasijaisia.....
Kuka jaksaa ? Alkaako ovi avautumaan " alakerrassa" ? Kuinka on sairastavuuden laita ?
...
Kirjoittanut soteton kunta, 18.11.2014
Hyvä nyt vielä hetken veivailla rahoja.... kohtahan koko sotepottia hallinnoi sotealue ja palvelut tuottaa sen tuotantoalue. Siinä liukenee melkoinen määrä talousarviosta muiden päätettäväksi.... tosin myös iso osa henkilöstöstä...
...
Kirjoittanut Kuikna narisee?, 18.11.2014
Jos on varma siitä, että tähän maailman aikaan saa paremman työpaikan, voi ihan hyvin sanoa itsensä irti ja lähteä. Kirkkonummelle on melko helppo saada väkeä - varsinkin kun kaikissa muissakin lähikunnissa on meneillään samat säästötoimet. Monessa hommassa on tehostamisen varaa. Tämä ei tarkoita, että työntekijät ovat laiskoja ja voisivat olla ahkerampia vaan sitä, että moni homma voidaan järjestää järkevämmin - ja on jo järjestettykin. Niin työssä jaksaminenkin lisääntyy.

Ainainen valittaminen ja katkeruuden lietsominen ei ainakaan paranna tilannetta. Jos Kuinka on kunnalla töissä, kunta voisi varmaan paremmin, jos hän muuttaisi asennettaan tai tosiaan löytäisi jostakin paremman työpaikan. Sitäpaitsi yläkerta lomautettiin myös tänä vuonna. Kaikkia kohdeltiin samoin. Paitsi että osa yläkerrasta teki töitä lomautettunkin, ilman palkkaa.

...
Kirjoittanut kerrankin edistystä, 19.11.2014
Jos neuvontainsinöörin virka toteutuu, veikkaan että kyseisestä henkilöstä tulee yksi tämän kunnan työllistetyimmistä työntekijöistä. Kyseistä insinööriä on kaivattu kuntaan jo vuosikausia, ja ainakin omien havaintojeni mukaan meillä on huikea määrä ihmisiä, joita askarruttaa ihan tavalliset asiat rakentamiseen liittyen, mutta vastauksien saaminen (kunnasta) on ollut hyvin hyvin vaikeaa. Eli jos kyseinen nimike perustetaan niin sanoisin että kyseessä on yksi järkevimmistä päätöksistä tässä kunnassa miesmuistiin.
...
Kirjoittanut AnniS, 20.11.2014
Kiltimpiä? EIkö ole hullumaista, että jos virkamies tekee työtään ja pyrkii pitämään talouden tasapainossa, niin haukutaan? Pimeeksi on maailman mennyt. Sori vaan, nyt ei enää ole kaikkia palveluita ilmaiseksi, nyt on aika karsia. Ei voi mittään. Ilmaista rahaa ei ole koskaan ollutkaan, mutta elämisen kustannukset pitäisi aina jonkun muun maksaa. Siitäkin maksetaan, että äiti on kotona - ei ole koskaan mennyt mun kaaliin.
...
Kirjoittanut Kiltimpiä, 20.11.2014
Kiltimpiä kyllä, mutta olivatko viisaampia?
...
Kirjoittanut Minäkökyyninen?, 20.11.2014
Eivät olleet viisaampia. Mutta koska kuntapäätöksenteko on päätynyt alennustilaan lähes kaikkialla, eikä parannusta ole näkynyt, otetaan käyttöön isot aseet, SOTE tulee. Siellä ei voida enää näperellä. Kyllä napakka taloudenhoito on kaiken a ja o. Jos talous on huono, se ei tarkoita sitä, että kunnan henkilöstö olisi ollut laiskaa, huolimatonta tai edes ilkeää - asioita on johdettu huonosti ja silloin peilinkäteenottamisen paikka on luottamushenkilöillä. niillä, jotka aina huuttavat olevansa ylin päätöksentekijä, mutta kun on vastuunoton aika, sitä ei haluta ottaa.
...
Kirjoittanut jaa, 20.11.2014
Näköjään luottamushenkilöillä ei ole pokkaa puuttua isompiin kysymyksiin kun taas meni näpertelyksi. Tai taitaa olla vain "Kirkkonummen tyyli".
...
Kirjoittanut poliittinen todellisuus, 20.11.2014
Valtuutettujen taakkana päätöksenteossa on poliittiset realiteetit: Ensi vuosi on eduskuntavaalivuosi. Eli nyt isojen, rakenteellisten ja usein kipeiden (mutta oikeasti välttämättömien) päätöksien tekeminen on hyvin, hyvin riski juttu.

Äänestäjien pelko tulisi muistaa, kun mietitään miksi kunnan luottamushenkilöt ovat huomattavasti virkamiehiä kiltimpiä.

Kunnan isoimpia puolueita eli kokoomusta ja rkp:tä tämä koskee erityisesti, sillä he eivät uskalla tehdä sellaisia päätöksiä jotka tuntuvat eniten heidän äänestäjäkunnassaan, eli hyvätuloisissa. Mm. sen takia veronkorotukset ovat hyvin harvinaisia toimenpiteitä Kirkkonummella, vaikka paineet niiden tekemiseksi olivat todellisuudessa valtavat.
...
Kirjoittanut Kyynikko, 23.11.2014
Ei ole pelkästään Kirkkonummen tyyli, että näperrellään. Pääosa kuntapäättäjistä ei pysty mihinkään muuhun. On helpompi puhua satasista kuin kymmenistä miljoonista. Demokratia on alennustilassa tässä maassa. Poliitikot ottakoon peilin käteensä.
...
Kirjoittanut Sepeteus, 23.11.2014
Poliitikot saattoivat olla viisaampia kuin itsekään tiesivät, kun lisäsivät perhetyöntekijöiden määrää. Neuvontainsinöörin lisäämistä on jo kiitelty.

On aina helpompi haukkua kuin olla rehellinen.
...
Kirjoittanut Antimielistelijä, 24.11.2014
"Neuvontainsinöörin lisäämistä on jo kiitelty..." Asiasta tietämättömänä ja siksi ottamatta lainkaan kantaa insinöörin tarpeellisuuteen /tarpeettomuuteen: jos Kirkkonummella tehdään päätöksiä kiitosten ja kehujen toivossa, niin kehotan kaikkia kynnelle kykeneviä muuttamaan täältä pois niin pian kuin mahdollista!
...
Kirjoittanut Neuvontainsinööristä, 24.11.2014
kunnan pelastaja? Mitä ihmettä täällä oikein ajatellaan? Hän on byrokraatti, joka kuuntelee mitä muut byrokraatit odottavat asiakkailtaan. Seuraavaksi varmaan vaaditaan, että sosiaalityöntekijälle päästäkseen pitää käydä neuvovan sosiaalityöntekijän luona. Tai ennen lääkäriä pitää keskustella neuvontalääkärin kanssa, joka kertoo kuinka esittää sairautensa lääkärille. Aivan sairas päätös palkata joku neuvomaan kuinka kuntalainen keskustelee virkamiehen kanssa? Kafka tuli kylään. Kirkkonummen kylään.
...
Kirjoittanut Rakentanut, 25.11.2014
Mitähän edellisen kirjoittajan päässä liikkuu, kun hän katsoo voivansa kirjoittaa asiasta tietämättä siitä mitään. Hän ei selvästikään ole rakentanut koskaan eikä tutustunut siihen erilaisten säädösten ja kuntakohtaisten vaatimusten määrään, joka rakentamiseen liittyy. Rakentamisessa tarvitaan neuvoja. Miksi kirjoittaja haluaa kylvää pahaa ympärilleen, vaikkei tunne faktoja?

Ja Antimielistelijältä kysyisin, että saako poliitikkoja siis vain haukkua? Sitä täällä harrastetaan kyllä ihan vapaasti, mutta jos joskus joku päätös herättää iloa, sitä ei saisi ääneen sanoa. Ei kai kukaan niitä päätöksiä kiitosten toivossa tee, mutta kai raskaissa kokouksissa jaksaa paremmin tehdä työtä vapaaehtoisesti meidän muiden puolesta ja hyväksi, jos edes joskus joku kiittää hyvästä työstä.

Joskus kirjoittelijat voisivat miettiä, miten heidän turhat purkauksensa tekevät maailmasta mukavamman ja onnellisemman paikan - ja sitäkin, mistä heidän omat viahiset ajatuksensa oikein tulevat.
...
Kirjoittanut Vesa-Pekka Sainio, 25.11.2014
Olen samaa mieltä kuin nimimerkki Rakentanut. Vaikka heti alkuun pitää myöntää etten ole eläessäni rakentanut suunnilleen mitään linnunpönttöä ihmeellisempää.

Olen kuitenkin seurannut kuntapolitiikkaa ja myös huomannut esim. omalla asuinalueellani Veikkolassa olevan huikean määrän taloja rakenteilla. Vaikka yleinen taloustilanne on mitä on, työttömyys ja tuloerot ovat kasvussa, niin omakotitalon rakentajia näyttää yhä olevan rutkasti.

Olen myös monissa yhteyksissä kuullut ihmisten tarpeesta saada kunnalta neuvontaa ja vinkkejä rakennusasioihin. Esim. alkuvuodesta Veikkolan koululla järjestetyssä kunnanjohdon kyselytilaisuudessa nousi merkittävästi esille asukkaiden kysymykset ja huolet rakentamiseen liittyen.

Muistan myös poliittisen taustaryhmäni (PS) keskuudessa olleen vilkasta keskustelua neuvovan rakennusinsinöörin tarpeesta jo vuosien takaa. Kunnan virkamiehiltä on ymmärtääkseni ollut hankalaa tai paikoin jopa mahdotonta saada rakennusneuvontaa, johtuen mm. henkilökunnan vähäisyydestä. Neuvontainsinöörin viran perustaminen olisi valtava harppaus eteenpäin tässä asiassa.

Näitä taustoja vasten ymmärrän hyvin että neuvontainsinöörin virka halutaan perustaa. Tarve ja kysyntä ovat olemassa, joten on hankala nähdä asia vain byrokratian kasvattamisena tai poliittisten irtopisteiden kalastamisena. Vaikka voihan toki joku niin nähdäkin, kuten onkin...
...
Kirjoittanut Rakentaneelle, 25.11.2014
Vastaan mitä päässä liikkuu: jotta neuvoja voi neuvoa hänen tulee perehtyä lakiin sekä keskustella luvan myöntävien viranomaisten kanssa, millä periaatteilla he lupia myöntävät. Siis tulkita muiden viranomaisten tekemisiä ja ajattelutapaa. Tämän jälkeen rakentaja hakee lupaa. Missä kohden neuvoja tuo hyötyä byrokratiaan? Tulkitessaan muiden ajatuksia vai olisiko parempi, että luvan myöntäjä kertoisi suoraan rakentajalle mitä tämän tulee tehdä? Sehän kuuluu hänen virkatehtäväänsä joka tapauksessa?

Ja mitä tulee lainsäädäntöön niin toivon sinun tutustuvan esim. kaikkeen sosiaalilainsäädäntöön. Ei yhtään sen yksinkertaisempaa maallikolle kuin rakennuslakikaan. Kyse on siitä, että kannattaa tuntea organisaatio, jossa toimii. Kyse on Kafkamaisesta tilanteesta: tarvitsemme byrokraatin tulkitsemaan toisten byrokraattien ohjeita. Onko järkeä?
...
Kirjoittanut Toinen rakentanut, 25.11.2014
Neuvoja kyllä selvittää aika nopeasti eri alueiden määräykset - ja lainsäädännön hän luultavasti ja toivottavasti osaa ulkoa jo rekrytointivaiheessa. Luvan myöntäjien tosiaan pitäisi osata neuvoa kysyjiä, mutta koska Kirkkonummella lupia myöntä muihin kuntiin verrattuna vähäinen joukko ihmisiä, he ovat hukkua työhön, eivätkä ehdi vastata kaikkien kysyjien kysymyksiin, koska yrittävät saada lupahakemuksia eteenpäin. Siksi asiakasneuvojasta on varmasti hyötyä kaikille kuntalaisille. En ymmärrä, miksi palvelun oleellisesta parantumisesta pitää valittaa - jollei sitten satu olemaan yksi niitä poliitikkoja, jotka haluavat vain kostaa lupavalvonna virkamiehille ja siksi kieltää osastolta kaikki lisäresurssit. Ainakin eräässä maanopmistajapuolueessa heitä tuntuu olevan aika paljon.
...
Kirjoittanut Valittaa, 26.11.2014
on eri asia kuin se mihin rahoja käytetään. Neuvontainsinnöri tuskin pelastaa yhtään ihmishenkeä kuten lääkäri tai sairaanhoitaja tai vielä kovemmassa paineessa toimivat lastensuojelun työntekijät.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0673 sekunnissa.