Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Politiikka Yrittämistä, taloutta ja yhteistyötä

Yrittämistä, taloutta ja yhteistyötä

Sähköposti Tulosta

Tiian Karlsson - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella on nyt uusi valtuustoryhmä. Yt-ryhmä syntyi Tiina Karlssonin erotessa vihreästä valtuustoryhmästä. Ryhmän nimi on lyhenne kahdesta asiasta: yrittäjyydestä ja taloudesta sekä yhteistyöstä, jota Karlsson mielellään tekee kaikkien ryhmien kanssa – jopa vihreiden, jos kyseinen ryhmä vain kykenee riittävän avoimeen ja läpinäkyvään politiikantekoon.

Koska Verkkonummen päätoimittaja ja Babylonia Oy:n toimitusjohtaja olivat ystäviä jo kauan ennen jälkimmäisen siirtymistä politiikkaan, on lähdekritiikin kannalta parempi, että loput tästä jutusta löytyvä lehden sijaan päätoimittajan blogista: blogeihin ei kukaan usko kuitenkaan, mutta jollakulla saattaa vielä olla sellainen käsitys, että se, mikä lehdessä lukee, on puolueeton totuus. Politiikassa sellaista ei ole olemassakaan. Eikä mediassa, hyvistä yrityksistä huolimatta.

Kommentit (10)Add Comment
...
Kirjoittanut Sivustaseuraaja, 14.10.2014
Kaikkein huvittavinta tässä on se, että innokkaasti somea käyttävät ja tähän saakka suorasta tiedottamisestaan ylpeilleet Vihreät ovat vaienneet esitetyistä vakavista syytöksitä ja pistäneet päänsä ruskan värittämään pensaaseen. Vaikeneminen on kultaa mutta tässä tapauksessa se vahvistaa käsitystä ikävien asioiden salaamisesta.
...
Kirjoittanut Ylläpito, 15.10.2014
Ylläpito on poistanut kommentin, jossa eräitä henkilöitä syytettiin rikoksesta.

Syytösten pitää perustua selvään näyttöön, muuten kommentoija syyllistyy itse rikokseen. Verkkonummeen jää jokaisesta kommentista tietoja siten, että tarvittaessa viranomaiset pystyvät löytämään todennäköisin syin epäillyn.

Jos tietää tai todennäköisin perustein epäilee rikoksen tapahtuneen, täällä esitettyjen syytösten sijasta kannattaa tehdä asiasta ilmoitus poliisille, ja kertoa sitten siitä täällä.
...
Kirjoittanut Utelias, 15.10.2014
Tämähän muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi! Mitä matkustelua ja missä ja siis kenen rahoilla? Voisiko Savolainen hieman raottaa salaisuuden varjoa? Kun Vihreät ovat tästä niin oudoksuttavan hiljaa.
...
Kirjoittanut Lukija, 16.10.2014
Taas kerran mielenkiintoista ja hyvin valmisteltua juttua. Kannattaa käydä lukemassa blogia.
...
Kirjoittanut Toimitus, 16.10.2014
Kirkkonummen Vihreiden puheenjohtaja Maija Lounamaa lähetti toimitukselle oman näkökulmansa ryhmän viimeaikaisiin tapahtumiin. Verkkonummen toimitus kiittää ja julkaisee viestin sellaisenaan. Avoin keskustelu vähentää ennakkoluuloja ja auttaa myös poliittisia ryhmiä selkeyttämään omia toimintamallejaan. Yksikään ryhmä ei välty sisäisiltä ristiriidoilta, ja on hyvä, jos ryhmä on tarpeeksi rohkea ja vahva käsitelläkseen niitä aktiivisesti. Näin jää enemmän resursseja ja liikkumavapautta kunnan ongelmien ratkaisemiseen.

Tiedoksi

Tiina Karlssonin ero valtuustoryhmästä ja puolueesta on herättänyt keskustelua puolueen toiminnasta muutamassa alueellisessa mediassa. Haluamme tuoda esiin, että keskustelussa on mukana kaksi erillistä yhdistystä. Vihreät eivät ole asemassa, jossa voisimme edes avoimuuden nimissä kommentoida toisen yhdistyksen toimintaan liittyviä asioita.

Henkilöristiriidoilta ei aina voi politiikassakaan välttyä. Yhdistyksen sekä valtuustoryhmän pyrkimyksenä on ollut toimia välittäjänä esillä olleessa tilanteessa ja myös selvittämään väitteiden taustat, kuulemaan kaikkia vihreitä osapuolia ja päätyneet tarpeeseen selventää toimintatapoja. Puoluetoimiston avustuksella on aloitettu prosessi, jossa sovitaan pelisäännöistä toimintatapojen ja yhdessä sovittujen arvojen selkiyttämiseksi pysyvästi Kirkkonummen Vihreiden toiminnassa. Meillä Vihreissä uskotaan siihen, että kun yhdessä sovitaan pelisäännöt, voidaan saavuttaa kestävät ja avoimet politiikan tekemisen tavat.

Vihreät ovat keskusteleva puolue, joka pyrkii keskustelemalla sovittelemaan riidat ja kuuntelemalla ymmärtämään päätösten kohteita, parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Aina keskustelun ja selvitysten tekeminen ei ole se nopein ja näyttävin tie, mutta hosuen tulee vain huonoja päätöksiä.

Vihreissä ei ole puoluekuria, ei puheenjohtajan sanelemaa politiikkaa, eivätkä Kirkkonummen Vihreät aio tulevaisuudessakaan käydä jäsenistöään koskevia selvittelyjä median kautta, vaan suorittaa selvityksensä asianmukaisesti keskustellen ja perustellussa järjestyksessä.

Maija Lounamaa
Kirkkonummen Vihreiden puheenjohtaja
...
Kirjoittanut Sivustaseuraaja, 16.10.2014
Toisen verkkolehtemme Viisykkösen sivuilla nimimerkki Humanisti kertoo selkeäsanaisesti sen mitä kuntalaiset haluavat asiasta tietää. Vihreiden kriisitiedottaminen on todella hapuilevaa. Ensin ollaan viikko hiljaa ja sitten tullaan ulos tuollaisella alokasmaisella hyssyttelytiedotteella.
...
Kirjoittanut Hmm, 16.10.2014
Sivustaseuraaja taitaa olla Viisykkösen toimittaja, kun mainostaa lehteä täällä . Kävin nimittäin katsomassa tuon kommentin, eikä siinä kerrottu syytä. Sanottiin että ristiriitaa.

Varmaan on ristiriitaa, jos Tiina Karlsson on hoitanut velvollisuutensa toiminnatarkastajana Nuorisoasunnot ry:ssä, ja huomauttanut varainkäytöstä. Kunkas siitä Kilappa tykkäis, että joku huomauttaa varainkäytöstä.

Kaduilla puhutaan, että huomautus ei olisi ollut ihan pikkujutusta. Kertoisiko joku lisää? Viljo?
...
Kirjoittanut Jorgos, 16.10.2014
Ha-ha-haa..." Puoluetoimiston avustuksella on aloitettu prosessi, jossa sovitaan pelisäännöistä toimintatapojen ja yhdessä sovittujen arvojen selkiyttämiseksi pysyvästi Kirkkonummen Vihreiden toiminnassa."

Ei puoluekuria eikä sanelupolitiikkaa mutta mutta...Puoluetoimisto apuvaaaaa!!! Johan tälle hevosetkin nauraa...Puoluetoimiston avustuksella "sovitaan"...i.e. sanellaan...Voe elläemen käsi... Mainettahan tässä koitetaan hallita, eikö niin?

Tosin ei tämä tämän parempaa muissakaan puolueissa ole eivätkä vihreät tässä suhteessa näköjään aidosti eroa mitenkään muista konklaaveista.
...
Kirjoittanut Ihmettelijä, 17.10.2014
Jos epäillään väärinkäytöksiä, niin kai nyt joku on sentään tajunnut tehdä tutkintapyynnön? Sinne vaan jonoon kunnan muiden tutkintapyyntöjen kanssa. Niistä muista ei olekaan kuulunut aikoihin mitään, mikä mahtaa olla tilanne? Kyllä menee hyvin ja jos oikein perkaamaan alettaisiin, luultavammin lisää löytyisi.
...
Kirjoittanut Orwell, 17.10.2014
"Vihreät eivät ole asemassa, jossa voisimme edes avoimuuden nimissä kommentoida toisen yhdistyksen toimintaan liittyviä asioita. "

Jos Vihreiden sisällä ei voida tuota keskustelua käydä, niin silloin Vihreät ei voi ottaa kantaa myöskään toisen yhdistyksen toiminnasta aiheutuneeseen - miten se meni Maija - "henkilöristiriitaan".

Mitä ilmeisimmin kantaa on otettu, kun Karlsson katsoi eron porukastanne olevan ratkaisu.

Sitä paitsi kantanne ontuu. Tällä perusteella valtuustoryhmänne ei voisi osallistua mihinkään avustusten käsittelyyn, eikä päättää mistään missä kunta on vain osittain mukana. Niissä tilantiessa kun on aina otettava kantaa ulkopuolisen tahon toimintaan.

Upeasti aloitettu eduskuntavaalikampanja. Luotatko Kirkkonummen Vihreisiin?

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 13.10.2014 14:09 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0646 sekunnissa.