Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Politiikka

Politiikka

Pieniä poliittisia huomioita

Pieniä poliittisia huomioita

Poliittisella rintamalla on ollut rauhallista. Alkuvuoden kuohuttavat tapahtumat ovat ilmeisesti näännyttäneet poliitikot niin, etteivät he jaksa enää tapella yksityiskohdista. Tai sitten merkittäviä asioita ei vain ole tullut käsittelyyn. Joka tapauksessa kolme viimeistä kunnanvaltuuston kokousta – budjettikokous mukaan lukien – on sujunut nopeasti ja ilman suuria tunteenpurkauksia, eikä kunnanhallituskaan ole juuri muuttanut esittelijöiden ehdotuksia. Joitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia sentään löytyy – niin kuin esimerkiksi se, että poliitikot haluavat tietää, mitä mieltä lasten vanhemmat ovat koulujen lomista.

Lue lisää...
 

Talousarvio hyväksyttiin valtuustossa vauhdikkaasti

Talousarvio hyväksyttiin valtuustossa vauhdikkaasti

Tänä vuonna talousarviokeskustelu sujui huomattavasti helpommin kuin vuosi sitten, jolloin valtuusto keskusteli yksityiskohdista peräti kymmenen tuntia. Tämä luultavasti johtui siitä, että talousarvioneuvottelijoita oli tänä vuonna viimevuotista enemmän ja he kommunikoivat ryhmiensä kanssa viimevuotista aktiivisemmin. Niinpä valtuuston enemmistö pystyi vaikuttamaan jo talousarvioneuvotteluihin ennen valtuuston kokousta.

Lue lisää...

Valtuustoryhmien talousarviopuheet

Valtuustoryhmien talousarviopuheet

Valtuustoryhmät pitävät joka syksy talousarviopuheen, jossa ne perustelevat äänestäjilleen seuraavan vuoden toimintaan vaikuttavia ratkaisujaan, kertovat, mihin ovat tyytyväisiä ja mistä ovat olleet eri mieltä enemmistön kanssa. Ryhmät myös joko hyväksyvät talousarvioesityksen tai esittävät siihen muutoksia. Puheet voivat olla rasittavaa luettavaa, mutta ne ovat lähes ainoita ryhmien julkisia kannanottoja kunnan tilaan ja ryhmän tavoitteisiin. Siksi niihin kannattaa perehtyä.

Viimeksi päivitetty ( 02.12.2014 13:08 )

Lue lisää...

Poliitikot kunnanjohtajaa kiltimpiä

Poliitikot kunnanjohtajaa kiltimpiä

Budjetti on nyt valtuuston siunausta vailla. Kunnanhallitus käsitteli talousarviotoimikunnan tekemiä muutoksia kunnanjohtajan talousarvioehdotukseen ja hyväksyi ne. Kunnanjohtajan ehdotuksesta poiketen talousarviotoimikunta halusi säilyttää kotihoidon tuen kuntalisän lähes ennallaan, lisätä perhetyöntekijöiden määrää kahdella ja vaihtaa kunnanjohtajan ehdottaman sähköinsinöörin uuden viran rakennusvalvonnan neuvontainsinöörin virkaan. Järjestöavustuksiakin lisättiin 57 000€.

Poliitikkojen muutokset tekevät kunnastamme houkuttelevamman taloja rakentaville lapsiperheille ja toivottavasti helpottaa myös uusien yritysten saamista kuntaan.

Lue lisää...

Talousjohtajaa tapaamassa

Talousjohtajaa tapaamassa

Anne Arvola istuu työhuoneessaan hymyilevänä ja ystävällisenä. Ei uskoisi, että takana on kolme äärettömän kiireistä kuukautta, jolloin hän on paitsi tutustunut uuteen työhönsä, työpaikkaansa ja työtovereihinsa, myös laatinut kunnalle talousarvion ja kahlannut läpi kunnan talouslukuja kellon ympäri. Luvuista huolimatta hän hymyilee edelleen. Miten rohkaisevaa!

Viimeksi päivitetty ( 11.11.2014 13:47 )

Lue lisää...
Sivu 1 / 53

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0674 sekunnissa.