Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Joulun stressinpoistajat

Joulun stressinpoistajat

Sähköposti Tulosta

Hauskaa joulua - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Joka vuosi on joku kummi, appiukko, opettaja, naapuri tai työtoveri, jolle ei keksi mitään annettavaa, mutta jota kuitenkin syystä tai toisesta haluaa ilahduttaa joululahjalla. Kauppakeskusten ruuhkat ja joutavat teollisuustuotteet eivät innosta, eikä suklaakaan sovi kaikkien vatsalle. Silloin on hyvä tietää, että Kirkkonummella voi hakea helpotusta stressiin ainakin kahdesta paikasta: Taideyhdistyksen joulumökistä tai Kirkkonummen Kipinän 12.12. avattavasta JouluBasaarista.

Joulumökkiostoksilla pidät taidetta hengissä

Taidemökki täyttyy taas kerran kauniista, humoristisista, hyödyllisistä ja taidokkaista esineistä, joita kirkkonummelaiset taiteilijat ovat tehneet. Joulumyyjäisten tuotolla tuetaan taideyhdistyksen toimintaa ja ehkä myös kustannetaan manteli taiteilijan joulupuuroon.

Taide on arvo sinänsä, mutta merkittävää on myös suomalaisten kädentaitoperinteiden säilyttäminen ja siirtäminen eteenpäin. "Ainutlaatuinen, käsintehty, suomalainen ja laadukas" ovat käsitteitä, joista kannattaa maksaa vähän enemmän kuin made in Bangaldesh -merkinnästä.

Taidemökki n avoinna 23.4 saakka joka päivä klo 11-19.

Sukkia - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi
JouluBasaari korvaa joulutorin

Elokuussa kaksi hilpeää ja tarmokasta naista onnistui saamaan kirkkonummelaisten käyttöön tyhjillään olevan entisen Seppälän tilan kirkon kupeesta, Tallinmäki 2:sta. Kirkkonummen Kipinä järjesti kahden viikon ajan tilat pop up -kahviloille, kulttuuritapahtumille, harrastetoiminnalle, keskusteluille ja myyjäisille.

Nyt tuo huikea ponnistus saa jatkoa, kun Kipinä järjestää joulubasaarin 12.12 – 21.12 2014. Kipinän JouluBasaariin voi tulla kuka tahansa myymään käsitöitä, itsetehtyjä vaatteita ja tarvikkeita, taidetta, elintarvikkeita ja muita joululahjaksi tarkoitettuja tuotteita. Myös talkoohenki ja kaikenlainen apu on tervetullutta: tarpeettomat joulukoristeet voi esimerkiksi laittaa kiertoon. Vuokrista saadut tulot käytetään tilasta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

Myyntipöytien lisäksi JouluBasaari tarjoaa kuntalaisille tilan järjestää ohjelmaa tai vaikka pitää elokuun tapaan pop up -kahvilaa. Soile Kortesalmi ja Krista Petäjäjärvi kutsuvat sinut mukaan: "Mitä sinä haluaisit tehdä Kipinässä, soittaa musiikkia, vetää joulu aiheisen työpajan tai vaikka himmelinteko pajan?"

Viihtymällä ja loistavia joululahjoja hankkimalla voi myös olla avuksi. Yhteisön aktiivisuus vaikuttaa siihen, jatkuuko toiminta vielä myöhemminkin: sekä rahoittajat että aktiiviset järjestäjät kaipaavat tietoa siitä, että kirkkonummelaiset todella ottavat yhteisen olohuoneensa käyttöönsä.

Lisätietoja ja varaukset Kipinän Joulubasaariin: kirkkonummenkipinawordpress.com ja www.facebook.com/kirkkonummenkipina  ja puhelimitse Soile Kortesalmi 0504314167, Krista Petäjäjärvi 0404160408

 

Kuvat Joulumökistä

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 10.12.2014 16:45 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0698 sekunnissa.