Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Viimeinen tilaisuus olla valitsemassa tämän vuoden Luciaa

Viimeinen tilaisuus olla valitsemassa tämän vuoden Luciaa

Sähköposti Tulosta

Lucia neitoineen - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella on juhlittu Luciaa jo 50 vuotta. Huomenna sulkeutuu 51. Lucia-äänestys. Ehkä pyöreiden vuosien kunniaksi Lucia-kandidaatit ovat tänä vuonna erityisen valoisia.

Neidot ovat kuvista päätellen kerrassaan sieviä. Lucia-vaalit vaikuttavat kauneuskilpailuilta, mutta ne eivät ole sitä. Lucia ei ole missi vaan valon ja ilon tuoja, jolla on paljon hyväntekeväisyysvelvollisuuksia tulevan kuukauden aikana. Luciaa todella odotetaan ja hänen tulostaan iloitaan monissa paikoissa.

Isabella - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Periaatteessa Lucia-neidon pitäisi osata laulaa ja hymyillä. Laulamisen kanssa on välillä niin ja näin, mutta hymyillä valitut Luciat ilmeisesti osaavat, sillä pienellä paikkakunnalla äänestyksen voittaa usein se neito, jolla on eniten ystäviä kotikunnassa (tai facebookissa). Myös pohjoiskirkkonummelaisuus on valtti, sillä siellä tunnutaan olevan hyvin uskollisia oman kylän tytöille. Niin kuin tietysti pitääkin!

Lucia-äänestys kiinnostaa perinteisesti erityisesti ruotsinkielistä väestönosaa, mutta äänestää saavat muutkin. Jos siis haluat katsella 13.12. juuri tiettyä Lucia-neitoa laskeutumassa kirkon portaita, käytä äänioikeuttasi. Se onnistuu Luckanilla 4.12.2014 saakka. Samalla voit halutessasi lahjoittaa rahaa hyviin tarkoituksiin.

Sofia - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Neidoista Isabella Enckell käy Winellska skolanin 9. luokkaa ja harrastaa lukemista, kirjoittamista laulamista ja karatea. Hän siis osaa laulaa, kuten Lucian kuuluukin, mutta myös puolustautua, mikä on hyvä, jos yleisö on aivan liian innokasta. Sofia Nyberg tanssii ensi keväänä vanhoja Lärkanin lukiossa. Hän harrastaa polocrossia, joka lienee haavipalloa hevosten päällä – siis sangen vauhdikasta ja fyysistä, joten Sofiakaan tuskin jää yleisön jalkoihin kovin helposti. Ida Korpikangas opiskelee Kykslätts gymnasiumissa ja laulaa ja voimistelee. Catharina Stenbock opiskelee Gymnasiet Grankulla Samskolanissa ja harrastaa liikuntaa.

Siitä kuinka suloisia, hyväsydämisiä ja ystävällisiä neitoehdokkaat ovat, toimituksella ei ole tarkempaa tietoa.

Ida - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Lucian päivänä, 13.12., vietetään Kirkkonummen Lucia-perinteen 50-vuotisjuhlaa Wohlsin kartanossa. Illalliselle on kutsuttu pian valittavan neidon lisäksi kaikki aikaisemmat 50 valontuojaa. Illasta on siis tulossa häikäisevä ja kovin hyväntahtoinen, sillä entisiä Lucia-neitoja on ilmoittautunut juhlaan jo yli 30.

Muukin päivä täyttyy valon tuojaan liittyvällä ohjelmalla: Wohlsin kartanossa järjestetään päivällä kello 11 ja 15 välillä Lucia-markkinat. Markkinoilla myydään joulun herkkuja ja lahjoja. Erilaista ohjelmaakin on tarjolla. Kartanossa voi myös tutustu vanhoihin Lucia-kuviin ja –koruihin.

Catharina - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Lucian kruunajaiset tapahtuvat Kirkkonummen kirkossa kello 17.15 ja kello 18 Lucia tähtineitoineen astuu alas kellotapulin portaita. KNUF tarjoaa glögiä ja pipareita torilla, kirjaston edessä.

Lucia-perinne on iloinen asia – yksi kaksikielisen kunnan siunauksista. Perinnettä kannattaa vaalia piparkakkujen ja kauniiden neitojen lisäksi senkin takia, että alkuperäinen Lucia vastusti ponnekkaasti pakkoavioliittoa ja puolusti naisen oikeutta valita itse itselleen oikea (-uskoinen) puoliso. Omien silmien kaivaminen irti oli kuitenkin mielestäni hieman liioiteltua.

Kuvat: Jean Munck

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.065 sekunnissa.