Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Kirkkonummi-päivät tehdään yhdessä

Kirkkonummi-päivät tehdään yhdessä

Sähköposti Tulosta

Tivoli Sariola - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Tivoli Sariolan maailmanpyörä on taas noussut kirkon ja urheilukentän väliin. Se on varma merkki siitä, että Kirkkonummi-päivät lähestyvät. Tänä vuonna tapahtuman teema "Yhdessä enemmän kuin yksin" on erittäin osuva, sillä Kirkkonummi-päiviä on järjestämässä useita uusia toimijoita. Aivan erityisen kiitoksen ansaitsee Kirkkonummen karateseura Sokuto, joka on järjestänyt toritapahtuman alatorille ja Kirkkotallintien parkkipaikalle.

Kirkkonummi-päivät on Kirkkonummen sisällysluettelo. Viikonlopun aikana esitellään kirkkonummelaista elämänmenoa, seuratoimintaa, kulttuuria ja liikuntamahdollisuuksia sangen kattavasti. Etenkin kaikkien uusien kuntalaisten kannattaa viettää pari päivää tutkinen kotikunnan tarjoamia lukuisia mahdollisuuksia ja palveluita.

Myös Verkkonummen toimitus aikoo etsiä uusia asioita. Luulisi, että viiden vuoden toimitustyön jälkeen mikään ei okei enää uutta, mutta onneksi näin ei ole.

Hauskaa uutta on uusien kirkkonummelaisten toimijoiden kohtaaminen. Vanhassa Seppälän tilassa toimiva Kipinä on mainio esimerkki siitä, että Kirkkonummelle kannattaa haalia uusia asukkaita. Jotkut heistä saattavat innostua kehittämään kotikuntaansa ja luomaan iloista, yhteistä toimintaa muille kuntalaisille.

Itäisellä Kirkkonummella on myös kokonaan uusi ohjelmanumero: Oitbackan kartano kutsuu ensimmäistä kertaa Kirkkonummi-päivien kävijöitä tutustumaan tilaan ja sen pienyrityksiin. Sunnuntaipäivää voi viettää piipahtamalla sekä Oitbackassa että Hvitträskissä.

Sen sijaan se, että kirjastolla vietetään taiteiden yötä, ei ole mitään uutta. Kirjaston hilpeä tunnelma ja kaikille sopiva ohjelma on jo vuosia ollut Kirkkonummi-päivien parasta antia. Myös taidemökin elokuinen yö on kokemisen arvoinen. Ja jossain välissä kannattaa piipahtaa kuuntelemassa Överbyn tarinoita Ragvaldsissa – ainakin, jollei liikaa vierasta toista kotimaista kieltämme.

Lauantain uutuusherkku ovat KYIF:n miekkailunäytökset ylätorilla. Yleisö pääsee jopa kokeilemaan tuota jaloa harrastusta käytännössä. Jos vanhat selviytymiskeinot kiinnostavat, miekkailun lisäksi voi ylätorilla kokeilla tarkkuusammuntaa ja Vilhonkummussa jousiammuntaa. Varmuuden vuoksi myös poliisi ja pelastuslaitos pitävät lauantaina ovensa auki.

Kun auringonkin on luvattu näyttäytyvän, viikonloppuna kannatta ehdottomasti lähteä liikkeelle. Kaiken mukavan toiminnan lisäksi liikkeellä on paljon mukavia kirkkonummelaisia.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 28.08.2014 16:14 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0658 sekunnissa.