Tänään ei tehdä ruokaa!

17.08.2014 11:02  Kirkkonummi
Tulosta

Borssia - Pokrova - Verkkonummi.fi

Tätä kesäsunnuntaita ei kerta kaikkiaan kannata tuhlata keittiössä. Kirkkonummella on nimittäin tarjolla ihanaa syötävää siellä sun täällä – ja todennäköisesti jopa edullisemmin kuin kotikeittiössä. Samalle päivälle sattuvat Kipinän israelilais-saksalainen usean ruokalajin pop-up ravintola, Pokrovan avointen ovien perinteinen borssikeittoateria ihanine piirakoineen ja ravintolapäivän mukavat lähiruokapaikat eri puolilla Kirkkonummea.

Kirkkonummen Kipinän tiloissa vanhassa Seppälän kiinteistössä kirkon lähellä herkkuja tarjoilee Shlomit Pierrot. Shlomit asuu Kirkkonummella ja pyörittää pitopalveluyritystä, lapsiperhettä ja rakennustyömaata. Hän on kerännyt helmiä synnyinmaansa Israelin, opiskelumaansa Saksan ja puolisonsa kotimaan Ranskan herkullisista ruokakulttuureista ja yhdistänyt niitä nykyisen kotimaansa Suomen ruokaperinteen parhaimmistoon. Tänään Shlomit eli Miti tarjoaa lounaan, lämpimän illallisen ja siinä välissä kakkuja ja pasteijoita, joihin varmasti kannattaa tutustua.

Pokrovan avointen ovien päivässä on mahdollista saada hengen ravinnon lisäksi myös herkullista keittoa, josta olen kirjoittanut aikaisemminkin. Luostariin kannattaa lähteä retkelle etenkin siinä tapauksessa, että suhtautuu ennakkoluuloisesti tai vihamielisesti punajuurikeittoperinteeseen. Rohkea ja utelias sukellus itäiseen ruokaperinteeseen saattaa avata silmiä ja poistaa vanhoja ennakkoluuloja yllättävällä tavalla. Niin kävi ainakin Verkkonummen päätoimittajalle, joka koko lapsuutensa uskoi, että borssikeitto on keksitty vain tuhmien lasten rankaisemista varten. Nyt tiedän paremmin.

Ravintolapäivää vietetäänlisäksi ainakin viidessä kirkkonummelaisessa osoitteessa. (Ravintolapäivän nettisivut eivät aina toimi täydellisesti suuren kävijämäärän vuoksi, joten ravintoloita voi olla enemmänkin.)

Kahvila Sadossa (Bergkullantie 23) tarjoillaan klo 15 asti erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia, joihin on ujutettu kesän satoa mitä mielenkiintoisemmissa muodoissa. Klo kolmen jälkeen voikin siirtyä kahvittelemaan neidonkalliolle osoitteeseen Neidonkaari 33. Kahvilaa pitävä Leena kertoo lahjoittavansa uuden lastensairaalan keräykseen euron jokaista asiakasta kohti. Herkutteleminen voi siis joskus olla myös moraalisesti kannatettavaa!

Sundsbergissa (Sundsberginraitti 81) syödään hiukan tukevammin. Ravintola Soppaa! On auki klo 16 asti. Sienikeiton lisäksi tarjolla on nyhtöpossuhampurilaisia itämaisin maustein.

Veikkolassa puolestaan on tarjolla "maailman parasta lohikeittoa" saaristolaisleivän kera osoitteessa Tuulensuunkaari 6. Lohisopparavintola on avoinna klo 15 saakka. Osoitteessa Kaislammentie 65 syödään kodassa savustettua lohta, suppiskeittoa ja muurinpohjalettuja.

Hyvää ruokahalua!

Viimeksi päivitetty ( 17.08.2014 11:26 )