Aurinko helli tulisesti Veikkola-päivän viettäjiä

26.05.2014 14:08  Kirkkonummi
Tulosta

Veikkolan torilla - Verkkonummi.fi

Veikkola-päivää vietettiin perinteisin menoin erittäin epäperinteisessä säässä: aurinkoista on ollut ennenkin, mutta nyt tunnelma torilla oli hyvin lämmin. Aurinko ei kuitenkaan onnistunut karkottamaan kirpputorille tullutta väkeä eikä hillitsemään perinteistä taimien vaihtoa.

Veikkolan torilta sai myös tietoa tulevasta: paikalla oli ennustajan lisäksi myös kyläyhdistyksen väkeä, jotka matonkuteita leikatessaan osasivat kertoa tulevista tapahtumista. Syksyllä Eerikinkartanon ja Navalan kulttuurimaisemissa avataan Eerikinpolku Euroopan kulttuuriympäristöpäivänä syyskuun puolessa välissä.

Tuleva kulttuurireitti merkitään puutolpilla, joiden numerot viittaavat sähköiseen, netistä tulostettavaan oppaaseen samaan tapaan kuin Ragvaldsin luontopolulla.

Kulttuurin ja matonkuteiden lisäksi toimitus tapasi torilla Veikkolan nuoret saippuakauppiaat. Saippuaa Sieluille -yritys jatkanee toimintaansa 4H-yrityksenä, joten puhtaana pysyminen on mahdollista jatkossakin.

Toritapahtuman lisäksi Veikkola-päivän viettäjiä ilahduttivat Veikkolan Viihdelaulajat. Toritapahtuman jälkeen paistettiin skeittirampeilla makkaraa. Talkoilla kunnostetut rampit ovat pysyneet suhteellisen hyvässä kunnossa ja nuoret ovat huolehtineet itse skeittipuiston siisteydestä. Se on kuitenkin selvinnyt, etteivät rampit kestä moottoripyörillä ajelua. Sunnuntaina vietettiin vielä päivää naisten frisbeegolf-turnauksen merkeissä.

Veikkolassa kannattaa vierailla monestakin syystä, mutta erityisen hyvä syy on Kartanoteatterin näytöskausi. 17. - 28.6. Veikkolan parantolan pihalla esitetään viime kesänä ensi-iltansa saanutta parantolan elämästä kertovaa näytelmää Särkyneiden siipien korjaamo.