Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Tule osaksi yhden naisen huikeaa suunnitelmaa

Tule osaksi yhden naisen huikeaa suunnitelmaa

Sähköposti Tulosta

Kenttäsairaala - Pakistan - Verkkonummi.fi

Kaasuhyökkäyksiä ja pommituksia pakoon lähteneet syyrialaiset päätyvät leirien kaaokseen ja kurjuuteen. Kymmenet tuhannet ihmiset, joista osa on tullut leireille haavoittuneina ja osa sairastunut ruoan ja puhtaan veden puutteen ja leirejä piinaaviin kulkutauteihin, ovat saaneet apua Suomen Punaisen Ristin nälkäpäiväkeräyksellä rahoitetusta kenttäsairaalasta. Ne muutamat eurot, joita pudotit keräyslippaaseen ja ne pari tuntia, jotka seisoit lippaan kanssa, ovat kirjaimellisesti pelastaneet lukuisia ihmisiä. Nyt voi tehdä ihmeen uudelleen ja tietää varmasti, että ensi vuonna jossakin joku jää henkiin tai löytää kadonneen perheensä.

SPR järjestää 12. - 14.8.2013 jo 33. nälkäpäiväkeräyksen. Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, jolla kartutetaan katastrofirahastoa. 33 vuoden aikana sadat tuhannet erilaisten ihmisen ja luonnon aiheuttamien katastrofien uhrit ovat saaneet avun.

Kaikki alkoi pienestä Pälkäneen kunnasta. Mailis Korhonen ei varmasti vuonna 1980 osannut aavistaa käynnistämänsä operaation nykyisiä mittasuhteita. SPR:n vapaaehtoistyössä pitkään toiminut Korhonen kutsui kaikki Pälkäneen asukkaat rahankeruutalkoisiin. Ajatus oli, että kaikki säästäisivät omista herkuistaan, pitäisivät ehkä jopa paastopäivän, ja antaisivat syömättömyydellä säästetyt markat hädässä oleville. Korhonen halusi lahjoittaa yläkylläisyydestä murusia niille, joilla ei mitään ole.

Isot SPR:n yksiköt eivät uskaltautuneet mukaan, mutta pälkäneläiset olivat aktiivisia. He kirjoittivat keräyksestä paikallislehdissä, haastoivat pakallisia yrityksiä mukaan ja kiersivät kouluissa kertomassa ideastaan. Keräys oli menestys. Pälkäneen pieni 5000 asukkaan kunta sai yhdessä päivässä kerättyä 12 000 markkaa. (Lähde Korhosen haastattelu IL 6.9.2010 )

Jo seuraavana vuonna operaatio levisi maanlaajuiseksi. Reilun kolmenkymmenen vuoden aikana keräysten tuotto on kasvanut yli 70 miljoonaan euroon.

Tule mukaan

Tulevana nälkäpäivänä kannattaa kokeilla paastoamista tai keittää vaikka kattilallinen puuroa. Näin osattomille antaminen on pois korkeintaan vyötäröltä.

Jos haluat olla suuremmaksi avuksi, voit tulla myös keräämään. Keräys toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin, jotta mahdollisimman suuri osuus sen tuotosta menisi apua tarvitseville. Kirkkonummella SPR-osastot jalkautuvat Nälkäpäivinä keräyslippaineen kauppakeskuksiin eri puolille kuntaa. Jos haluat olla mukana SPR:n auttamistyössä, tule kerääjäksi. Tunti tai pari on arvokas panos yhteisessä operaatiossamme. Ota yhteyttä Jari Viljaseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 040 586 9915 tai Pirkko Lehtiseen: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai 050 365 2449.

Kuva: Patrick Fuller, Kansainvälinen Punainen Risti

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0684 sekunnissa.