Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Museoviraston varojen turvin voi oppia vanhoja taitoja

Museoviraston varojen turvin voi oppia vanhoja taitoja

Sähköposti Tulosta

Muinaiset kangaspuut - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Ragvaldsin museossa pian jo kaksi vuotta kokoontuneet Kasvitarhan ystävät ulottivat toimintansa viime vuonna vähän kasvimaan ulkopuolellekin: Ragvaldsissa opeteltiin erilaisia taitoja yrttimaan hoidosta ja omenapuun varttamisesta kasvintuntemukseen ja riukuaidan tekoon. Museoviraston myöntämän apurahan turvin kiinnostuneet saavat tänä kesänä nauttia museolla uusien vanhojen taitojen oppimisesta. Nyt opetellaan muutakin kuin puutarhan salaisuuksia.

Museovirasto myönsi harkinnanvaraista valtionavustusta projektille "Tai-tai-taidatko? / Kan du konsterna?" Kesän aikana esitellään erilaisia perinteisiä käsityötekniikoita Ragvaldsin Renkituvan teemailloissa.

Tapahtumasarja liittyy myös valtakunnalliseen juhlavuoteen "Käsityö elämässä 2013 – käsityön juhlavuosi": Vuonna 2013 tulee kuluneeksi 100 vuotta Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n perustamisesta ja 125 vuotta Suomen käsityön museon syntysanoista.

Käsityöohjelma alkaa ensi viikolla. Keskiviikkona 22.5. tutustutaan Ragvaldsin renkituvassa klo 18.00. kudontatapoihin kautta aikojen. Kotiteollisuusopettaja Ann Jonasson kertoo kangaspuista ja kankaan kudonnasta. Ragvaldsissa on myös nähtävillä jo muinaisista ajoista käytössä olleet pystykangaspuut. Lisäksi saamme tutustua mm. lautanauhan salaisuuksiin.

Kesäkuun puolella, 4.6., opetellaan käyttämään villivihanneksia Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Hilkka Huttusen johdolla ja 11.6. tutustutaan riukuaidan valmistustekniikkaan, kun Paul Boström kertoo riukuaidan tekemisestä. Osallistujat voivat päästä kokeilemaan myös vitsan vääntämistä.

Toivotaan toiveita

Museoviraston avustuksen turvin voidaan ohjelmaa jatkaa loppukesällä ja syksyllä. Kulttuuritoimistoon voi lähettää vinkkejä perinteisten käsityötaitojen osaajista, jotka voisivat tulla pitämään pieniä työnäytöksiä renkituvan iltoihin. Ainakin tuoreen puun veistämistä käsittelevä ilta on suunnitteilla ja pajutyöt sopivat myös teemaan.

Ohjelmat ja esitteet löytyvä internetistä Kirkkonummen kunnan sivuilta ja Kasvitarhan ystävillä on myös oma Facebook-sivu, jossa voi kysyä ja keskustella tapahtumista ja tilaisuuksista.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Malka silmässä, 19.05.2013
Voitaisiinko jo tänä kesänä, kolmen vuoden jälkeen, Ragvaldsin museorakennusten seinistä poistaa punaisella graffittimaalilla "taiteillut" F**K-tekstit (suomennos V***U). Ne ovat koristaneet kahta rakennusta ohikulkijoiden ja Ragvaldsin museoalueen vierailijoiden ilona.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 19.05.2013 14:25 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.065 sekunnissa.