Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Pitkäperjantai

Pitkäperjantai

Sähköposti Tulosta

Kärsimysnäytelmä - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen kirkossa esitettiin pitkäperjantain kärsimysnäytelmä. Jälleen kerran Jeesus petettiin, ensin Juudaksen, sitten Pietarin, Jerusalemin ihmisten ja oikeastaan meidän kaikkien kirkossa olleiden toimesta. Jumalakin hänet hylkäsi. Surullinen tarina.

Kärsimysnäytelmiä seurataan aktiivisesti kirkoissa ja kaupunkien kaduilla. Kirkkonummen kirkkokin oli lähes täynnä. Liisa Kososen ohjaamaa kärsimysnäytelmää oli tullut seuraamaan melkein joulukirkollisen verran väkeä. Pääsiäispäivänä kuulijoita tuskin on yhtä paljon. Silloin ihmisestä tulee jumala, joka ole enää niin kiinnostava. Luterilaiset kun eivät oikein osaa edes juhlia ja iloita niin kuin itäisen kirkon jäsenet. Pelon ja syyllisyyden hallitsemme paljon paremmin.

Miksi kärsimysnäytelmästä tuli niin tärkeä niin monelle ihmiselle? Ehkä siksi, että pettyneillä ja petetyillä on tarinassa monta samaistumiskohtaa. Tai siksi, että kärsivä ihminen voi traagisen kertomuksen turvin sietää kärsimystään vähän paremmin. Ehkä pitkäperjantai vetoaa meihin siksi, että se on ihmisen kokoinen kertomus pelosta ja kuolemasta.

Taas kerran pohdin, miten kiinnostavia uskonnot ovatkaan ja miten paljon niihin on kiteytetty inhimillistä viisautta. Nykyisin on muotia olla uskomatta ja kääntää uskonnoille selkänsä. Vihamielinen suhtautuminen uskontoihin kuitenkin sokeuttaa, enkä tarkoita uskonsokeutta, vaan sokeutta kulttuureille, historialle ja ihmisyydelle. Ei tarvitse itse uskoa ollaakseen kiinnostunut.

Ei tarvitse uskoa samalla tavalla ollakseen kunnioittava.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 29.03.2013 18:25 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0668 sekunnissa.