Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Kuntalaiset ovat tervetulleita itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaan Kirkkonummella 6.12.2012

Kuntalaiset ovat tervetulleita itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaan Kirkkonummella 6.12.2012

Sähköposti Tulosta

Lippu - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella vietetään jälleen itsenäisyyspäivää perinteiseen tapaan torstaina 6.12. Ohjelma alkaa seppelten laskulla sankarihaudoille klo 11.30 ja juhlajumalanpalveluksella Kirkkonummen kirkossa klo 12. Juhlakahvit nautitaan Kirkkoharjun koulun ruokalassa klo 13 alkaen ja varsinainen juhlatilaisuus alkaa klo 14 koulun juhlasalissa. Kaikille avoimen kansalaisjuhlan järjestelyistä huolehtii kunnan kulttuuritoimi yhteistyössä Kirkkonummen seurakuntien ja Suomenlahden Meripuolustusalueen kanssa. Varusmiehet huolehtivat kunniavartiosta sekä vieraiden avustamisesta juhlassa. Tänäkin vuonna avustamassa ovat myös Suomen Punaisen Ristin paikalliset toimijat, SPR Kirkkonummi ja FRK Kyrkslätt

 Juhlapuhujana on kadetti Ted Rönnberg

Itsenäisyyspäivän juhlapuhujana Kirkkonummella on tänä vuonna kadetti Ted Rönnberg. 22-vuotias Rönnberg opiskelee ensimmäistä vuottaan Maanpuolustuskorkeakoulussa sotatieteiden kandidaatiksi merisotalinjalla. Rönnberg on on meripartiolainen ja myös urheilu kuuluu hänen harrastuksiinsa. Varusmiespalveluksensa Ted Rönnberg suoritti Suomenlahden Meripuolustusalueella Upinniemessä vuosina 2009 – 2010.

Maanpuolustuskorkeakoulu kuuluu Suomen yliopistojen ja korkeakoulujen joukkoon. Se perustettiin 1.1.1993 yhdistämällä Kadettikoulu, Taistelukoulu ja Sotakorkeakoulu yhdeksi korkeakouluksi, joka vastaa koko upseerikoulutuksesta. Kadettikoulun perinteet ulottuvat 1700-luvulle saakka. Upseerikoulutus Suomessa alkoi vuonna 1779, kun eversti Yrjö Maunu Sprengporten lähetti 20.3.1779 Kustaa III:lle kirjallisen anomuksen pysyvän sotakoulun perustamiseksi Savon ja Karjalan upseeritarpeeseen. Vuodesta 1821 upseerikoulutus jatkui Haminassa Suomen Kadettikoulussa. Venäläistämistoimenpiteet johtivat kuitenkin koulun lakkauttamiseen vuonna 1905. Maan itsenäistymisen ja vapaussodan jälkeen upseerien perusopetuksen organisoiminen oli yksi kiireellisimmistä tehtävistä. Itsenäisen Suomen kadettikoulu aloitti toimintansa 25.1.1919 Helsingin Töölössä.

Sotilaspartioiden tervehdykset sotien veteraaneille

Kunnan tervehdyksen juhlassa lausuu kunnanjohtaja Tarmo Aarnio ja veteraanien tervehdyksen tuo tänä vuonna Kyrkslätts krigsveteraner rf:n. edustaja Ole Löflund.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlasta lähtee tänäkin vuonna matkaan lahjakorein varustettuja sotilaspartioita tervehtimään veteraanijärjestöjen nimeämiä sotainvalideja, veteraaneja ja lottia. Uudenmaan maakuntakomppanian edustajat haluavat näin omalta osaltaan lyhentää kunniavelkaa itsenäisyytemme puolustajille.

Estradilla nuoria soittajia ammattilaisen johdolla

Juhlan musiikkiohjelmassa kuullaan Jean Sibeliuksen Andante festivo ja Impromptu Kirkkonummen musiikkiopiston kamariorkesterin esittämänä. Orkesteria johtaa Juhani Lamminmäki.

Kamariorkesterissa soittaa parikymmentä yläaste- ja lukioikäistä oppilasta, jotka ovat jo pidemmälle opinnoissa edenneitä soittajia. Orkesterissa soittaminen on olennainen osa jousisoitinopiskeluja. Opinnot antavat monipuoliset musiikilliset valmiudet ja kyvyn harrastaa laaja-alaisesti soittoa. Monien oppilaiden taival jatkuu myöhemmin mm. erilaisissa opiskelijaorkestereissa. Vuosittain muutama oppilaista siirtyy ammattiopintoihin ja sitä kautta ammentaa leipänsä tulevaisuudessa orkesterimuusikon tehtävissä.

Juhani Lamminmäki (s.1960) on johtanut Musiikkiopiston kamariorkesteria vuodesta 2008. Hän on myös tuttu näky Kirkkonummen kamariorkesterin puikoissa. Lamminmäki on toiminut kapellimestarina mm. Tapiola Sinfonietassa, Vantaan orkesterissa ja Pori Sinfoniettassa. Vierailevana kapellimestarina Juhani Lamminmäki on johtanut useita sinfoniaorkestereita ja hänet tunnetaan myös suurten kuoro-orkesteriteosten ja oopperoiden kapellimestarina.

Yhteiskuljetukset tarpeen mukaan

Itsenäisyyspäivän juhlaan järjestetään ennakkovarausten perusteella yhteiskuljetuksia eri puolilta Kirkkonummea, sillä arkipyhinä julkinen liikenne kattaa vain osan Kirkkonummen alueesta. Ilmoittautumiset yhteiskuljetuksiin tulee tehdä 30.11. klo 12.00 mennessä kulttuurisihteeri Sirkku Harjastolle (puh. 040-865 2034, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ) Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan osoite ja yhteystiedot sekä mahdolliset erityistiedot apuvälineistä ym.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 27.11.2012 16:40 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0652 sekunnissa.