Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Perinteet Joillakin on tänään nälkä

Joillakin on tänään nälkä

Sähköposti Tulosta

Apua tulvien uhreille - Pakistan - Verkkonummi.fi

Syyrian kauhut tunkeutuvat koteihimme joka ilta television välityksellä. Täällä kotona pohditaan pakolaisia: Osa keskustelijoista auttaisi pakolaisia mieluummin paikan päällä. Osa taas pitää ovien sulkemista sydämettömänä piittaamattomuutena.

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys lievittää onneksi molempien ihmisryhmien tuskaa: Ne, jotka haluavat auttaa pakolaisia kriisimaissa voivat nyt toteuttaa halunsa. Ne, jotka häpeävät hyvinvointivaltion kylmyyttä, voivat ainakin tehdä oman osuutensa lahjoittamalla Syyriassa ja muissa kriisipesäkkeissä aktiivisesti toimivalle Punaiselle Ristille varoja.

Operaatio Nälkäpäivä järjestetään jo 32. kerran. Rahoista peräti 85% menee suoraan avuntarvitsijoille. Se on erittäin korkea luku, sillä monen muun organisaation keräämästä avusta kuluu organisaation ja kampanjoiden pyörittämiseen huomattavasti enemmän rahaa. SPR:n salaisuus on vapaaehtoisvoimissa, joita on Kirkkonummellakin ilahduttavan paljon.

Nälkäpäiväkeräys kestää kolme päivää, 13. - 15.9.2012. Niinä päivänä SPR:n kerääjät ovat lippaineen kauppakeskuksissa.

Ihmisen elämä voi olla kiinni pienistäkin rahoista: Fazerin suklaalevyn hinnalla saadaan 60 annosta suola-sokeriliuosta ripulin hoitoon tai hengen pelastava antibioottikuuri kolmelle lapselle. Tupakka-askin hinnalla saa huovan kotinsa menettäneelle pakolaiselle: syksy on edessä Syyriassakin. Yhden rapuillallisen hinnalla saa 100 kiloa hirssiä.

Nälkäpäiväkeräyksen tuottoa ei käytetä mihinkään tiettyyn kohteeseen vaan niillä autetaan siellä, missä kulloinkin on suurin hätä. Katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä.

Osa varoista menee myös kotimaisten pienten ja suurten katastrofien synnyttämän hädän lieventämiseen: apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Jollet satu kulkemaan keräyslippaan ohi, voit auttaa netinkin välityksellä. SPR:n sivuilla neuvotaan, miten voit perustaa vaikkapa oman virtuaalisen keräyslippaasi, jonka kautta voit pyytää ystäväsi, työkaverisi tai harrastusporukkasi mukaan.

 

Kuva: Patrick Fuller, Kansainvälinen Punainen Risti

Apua Pakistanin tulvien uhreille

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Ilahtunut, 13.09.2012
Kuulin, että lapseni koulussa oppilaskunta organisoi Nälkäpäiväkeräyksen lipaskeräyksenä luokissa kiertäen. Toivottavasti oppilaille pidetään aiheesta myös aamunavaus tai asiaa käsitellään tunneilla. Hyvä koulu ja oppilaskunta!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 12.09.2012 11:06 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0654 sekunnissa.