Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistys ry esittäytyy

Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistys ry esittäytyy

Sähköposti Tulosta

Pelastuskoira - Kirkkonumjmi - Verkkonummi.fi

Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistys ry on yhdistys, joka kouluttaa ihmisiä ja pelastuskoiria erilaisiin pelastustehtäviin, pääasiassa henkilöetsintään.
Yhdistyksen toimialueena on Kirkkonummi, Inkoo, Siuntio, Espoo, Vihti ja lähialueet.

Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistys ry on Suomen Pelastuskoiraliitto ry:n jäsen.
Pelastuskoiratoiminnan ei katsota olevan pelkästään harrastuslaji muiden joukossa vaan kyse on päämäärätietoisesta vapaaehtoistoiminnasta, joka tähtää yhteiskunnan virallisten tahojen avustamiseen pelastustehtävissä. Kilpailutoimintaa yhdistys ei harrasta.

Yhdistykselle ja sen jäsenille tärkeitä asioita ovat

  • aktiivinen ja sitoutunut vapaaehtoistoiminta
  • suunnitelmallinen koulutustoiminta
  • yhteistyö muiden toimijoiden ja viranomaisten kanssa

Pelastuskoiratoiminta on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta korvausta.
Pelastuskoiratoiminta on myös antoisaa, sosiaalista ja palkitsevaa ja kehittää monia yleisesti elämässä tarpeellisia taitoja.

Pelastuskoiran ohjaaja on monipuolisen koulutuksen saanut vapaaehtoistoimija. Ohjaajalta vaadittaviin taitoihin kuuluvat mm. etsintästrategia, suunnistus- ja viestintätaidot sekä ensiavun hallinta. Tämän lisäksi yhdistyksen jäsenet luonnollisesti opiskelevat koiran kouluttamista.

Pelastuskoira on ihmisten etsintään koulutettu koira. Pelastuskoirat ohjaajineen osallistuvat Suomessa vuosittain lukuisiin etsintöihin viranomaisten apuna.
Pelastuskoira koulutetaan vaativaan työskentelyyn erilaisissa olosuhteissa ja se onkin usein korvaamaton apu etsittäessä kadonneita henkilöitä esim. metsästä, taajamista tai rakennuksista. Koira pystyy liikkumaan helposti vaikeakulkuisissakin maastoissa, joten koirapartio voi lyhyessä ajassa kattaa alueita, joiden läpikäymiseen pelkästään ihmisvoimin menisi hyvin kauan.

Koirakko eli ohjaaja ja koira muodostavat työparin, jossa kummallakin on omat tehtävänsä ja erityisosaamisensa ja jonka yhteistyö perustuu pitkäjänteiseen koulutukseen sekä keskinäiseen ymmärrykseen ja luottamukseen.

Yhdistyksen hälytysryhmä on valmiudessa ympäri vuoden 24h vuorokaudessa.
Hälytysryhmässä toimivilla on siihen vaadittava koulutus ja hälytyskoirat ovat läpäisseet pelastuskoirakokeet ja hälytystestaukset. Sekä ohjaajilta että koirilta vaaditaan lisäksi kykyä kestää fyysistä ja psyykkistä rasitusta. Pelastuskoira ei voi olla aggressiivinen tai arka. Ohjaajan täytyy olla sopeutuvainen ja yhteistyökykyinen.

Koulutettu pelastuskoira voi pelastaa ihmishenkiä!

Lisätietoja toiminnasta

www.lup.pelastuskoiraliitto.fi

www.pelastuskoiraliitto.fi

Teksti: Länsi-Uudenmaan Pelastuskoirayhdistys ry
Humaljärventie 46
02400 Kirkkonummi

 

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 30.08.2010 08:16 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.