Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Finnsbackan päiväkoti Ravalsiin?

Finnsbackan päiväkoti Ravalsiin?

Sähköposti Tulosta

Fnnsbacka - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Finnsbackan suljetun päiväkodin toiminta rakennetaan Ravalsiin rakennettavaan uuteen päiväkotiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut Finnsbackan vanhan päiväkodin purkaminen ja uuden rakentaminen sen tilalle, mutta sekä sivistystoimen että yhdyskuntatekniikan virkamiehet kallistuivat Ravalsin päiväkodin rakentamisen kannalle. Hallitus äänesti asiasta ja Ravals-vaihtoehto voitti äänin 6-5. Kunnanvaltuusto jatkanee keskustelua seuraavassa kokouksessaan.

Ravalsiin rakennettavan päiväkodin etu on, että tontille on olemassa jo valmiit päiväkotisuunnitelmat. Syyskuussa neljä vuotta sitten siloinen kunnanhallitus päätti, että Ravalsiin rakennetaan ruotsinkielinen päiväkoti. Hanke eteni rakennussuunnitteluvaiheeseen saakka ennen kuin se jostakin syystä haudattiin hiljaisuudessa. Nyt pitkälle edennyt suunnittelutyö toisi kuitenkin vuoden etumatkan Finnsbackaan suunniteltavaan uudisrakennukseen nähden ja lyhentäisi näin parakkipäiväkodissa vietettävää aikaa.

Ravalsin etuna ovat myös helpommat yhteydet autolla liikuttaessa: Finnsbackan päiväkoti kun sijaitsi talojen takana puistoalueella, jonne oli ajettava pihakatua pitkin. Uudisrakennus olisi edellyttänyt kaavamuutoksia, jotka olisivat sallineet parempien kulkuyhteyksien rakentamisen.

Kolmas Ravalsin etu on tontin sijainti Ravalsin nykyisen päiväkodin vieressä: päiväkodit hyötyisivät toiminnallisesti toistensa läheisyydestä.

Finnsbacka puolestaan olisi ollut sijainniltaan parempi niille, jotka kulkevat ilman autoa ja jatkavat matkaansa julkisilla kulkuvälineillä kohti naapurikaupunkeja. Vanhalta päiväkodilta kun ei ole pitkää matkaa matkakeskukseen.

Hinnaltaan päiväkodit tulisivat maksamaan suurin piirtein saman verran. Eroa tulisi lähinnä parakkipäiväkodin vuokrista, joita Ravalsiin rakennettaessa pitäisi maksaa lyhyemmältä ajalta.

Kunnanhallituksen mielipiteet uuden päiväkodin paikasta jakautuivat lähes tasan. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kunnanvaltuusto. Lapset ja päiväkoti ovat varmasti aiheita, joista valtuutetuilla riittä sanottavaa usean puheenvuoron verran – elleivät sitten ryhmät onnistuisi kerrankin päättämään jo etukäteen, mitä mieltä asiasta ovat ja käyttämään vain ryhmäpuheenvuoron jommankumman paikan puolesta.

Tilakonsultit TM2 Oy:n tekemä tonttivertailu on nähtävissä kunnan sivuilla hallituksen 29.9.2014 pidetyn kokouksen pöytäkirjan liitteenä.

Mutta mihin katosi se ruotsinkielinen päiväkoti? Ravals on jo kolmas ruotsinkielisenä alkanut päiväkotirakennushanke, joka valmistuu suomenkieliseksi: ensimmäinen oli Neidonkallion ja toinen Bron päiväkoti.

Ruotsinkielisen päivähoidon ja koulutuksen päällikkö Mikael Flemmich kertoo, että tällä hetkellä keskustan lapset mahtuvat Gesterbyn museon navettarakennuksessa olevaan päiväkotiin melko hyvin. Kunnan kasvaessa myös ruotsinkielisen päivähoidon tarpeet kasvavat, mutta uutta päiväkotia ei välttämättä haluta enää keskustan alueelle vaan Sarfvikiin. Siellä päiväkoti palvelisi paitsi Sarfvikin ja Sundsbergin alueiden asukkaita myös kaikkia niitä vanhempia, joiden työmatkan varrella Sarfvik on: esimerkiksi Porkkalasta tulevien ei enää tarvitsisi kiertää keskustan kautta viedessään lapsiaan hoitoon.

Uudesta ruotsinkielisestä päiväkodista vasta keskustellaan: mitään päätöksiä asiasta ei ole, joten hanketta ei olla toteuttamassa vielä vuosiin.

Kommentit (5)Add Comment
...
Kirjoittanut Uusi 150 metrin riita, 01.10.2014
Kun nyt on riidelty jo yli 10 vuotta siitä, kummalle 150 metrin päässä toisistaan sijaitsevalle paikalle keskustan uusi koulu rakennetaan, kuka uskoo valtuutettujemme kykenevän tekemään päätöksen kahden toisitaan sentään 500 metrin päässä olevan paikan välillä?

Terveyskeskuksen paikastakin on riidelty vasta kaksi vaalikautta (ja etäisyyttä on kaksi kilometriä), tosin uusi sote alue tullee siirtämään kaikki kirkkonummen terveysasemat Jorviin, kun täällä ei ole vaatimukset täyttävää rakennusta. Eikä tule.

Sepänkannaksellekin piti tulla pikavauhdilla päiväkoti, jonka parakkien tilaamiseen oli jopa valtuutus - mutta kukaan ei tilanut, ja asia päätettiin haudata poliittisten ryhmien neuvotteluissa talousarvion kautta ö-mappiin.

Edustuksellinen demokratia Kirkkonummella = iso vitsi.
...
Kirjoittanut Tarkkailija, 01.10.2014
Aivan loistava yhteenveto!
...
Kirjoittanut elp, 01.10.2014
Kirkkonummen päättäjiä vaivaa sama tauti kuin Suomen hallitustakin. Pyritään siirtämään ongelmia ja pelaamaan aikaa.
Seuraavat kunnallisvaalit ovat v. 2016.
Saadaanko tämä untelo - mutta riitainen - päättäjäraati vaihtoon vai ei, jää nähtäväksi.
...
Kirjoittanut Tilakonsultit TM2 Oy:n tekemä tonttivertailu, 01.10.2014
Voisiko kunnanhallitus tilata konsulttiselvityksen siitä, kuinka paljon konsulttiselvityksiä Kirkkonummen kunta on viime vuosina tilannut, ja kuinka monen konsulttiselvityksen ehdotukset on pantu täytäntöön?

...
Kirjoittanut Toimeksi!, 06.10.2014
Valtuusto tehköön nopeasti ja yhdessä kokouksessa päätöksen päiväkodin rakentamiseksi Ravalsiin. Kaava jne kunnossa. Tarve huutava. Tätä asiaa ei saa nyt pallotella kuukauttakaan liikaa. Keskusta-alueen koulu (se edelleen rakentamaton) on surkuhupaisa esimerkki siitä, että Kirkkonummen päättäjät eivät uskalla päättää ja panna toimeksi.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 01.10.2014 19:08 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0701 sekunnissa.