Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Kierrätä omput oikein – vaikka naapurillesi

Kierrätä omput oikein – vaikka naapurillesi

Sähköposti Tulosta

Omenoita - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

HSY lähetti viestin kaikille omapuiden omistajille: Omenat painavat paljon. Jos niitä on jäteastiassa monta ämpärillistä, astian tyhjentäminen on hankalaa ja pahimmillaan jopa vaarallista. Siksi HSY pyytää ihmisiä laittamaan ylijääneitä omenoita jäteastiaan vain vähän kerrallaan. Ja ylijääneille, mutta vielä syömäkelpoisille omenoille kannattaa ehdottomasti keksiä jokin toinen loppusijoituspaikka.

Jos syömäkelvottomia omenoita on paljon, eikä oma kompostori suostu nielemään enää ainuttakaan, omenoita voi toimittaa HSY:n sortti-asemille tai Munkinmäen jäteasemalle puutarhajätteen hinnalla. Omenoiden pitää olla lajiteltuina erilleen muusta puutarhajätteestä.

Joillakin onnekkailla kelvollisiakin omenoita on enemmän kuin mitä nurkkiin mahtuu. HSY kehottaa tarjoamaan niitä naapureille, työtovereille tai vaikkapa portinpieleen sijoitetusta laatikosta ohikulkijoille.

Facebookissa on myös aivan mainio sivusto, jossa etsitään "kodittomille omenoille koteja ja omenattomille kodeille omenoita". Saman sivuston avulla välitetään myös muita innokkaiden puutarhurien kasvattamia herkkuja. Vaikka sivun nimi on Stadin omenapörssi, sitä voi varmasti käyttää myös tulevia kuntaliitoksia ennakoiden täällä läntisessä Suur-Helsingissä.

Omenapörssin sivulta pääsee toiselle hauskalle sivustolle: Kaupunkirenki.fi välittää pihattomille puutarhureille viljelypalstoja liian isoilta omakotitalotonteilta. Vastapalvelukseksi pihojen omistajat saavat palstaviljelijöiltään apua puutarhan hoidossa. Kaikki hyötyvät ja ovat iloisia!

Netti luo mahdollisuuksia vanhanaikaisen ystävyys- yhteistyö ja avunantoyhteiskunnan syntyyn. Verottajakaan ei millään pysy uusien yhteistyökeksintöjen perässä, vaikka kuinka yrittää. Ainakaan lahjaksi annetuista omenoista valtio ei taida voida pihistää ainuttakaan.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0719 sekunnissa.