Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Kirjaston ihanat kesäkassit tulevat taas

Kirjaston ihanat kesäkassit tulevat taas

Sähköposti Tulosta

Pia ja Sanna ja kassit - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirjan valitseminen on työlästä ja hankalaa. Seison usein keskellä kirjaston täysiä hyllyjä osaamatta tarttua mihinkään, sillä kirjojen selkämyksistä on kovin vaikeaa päätellä, millaisia tarinoita kansien väliin kätkeytyy. Rationaalinen päätöksenteko on mahdotonta, ellei tiedä tarkkaan etukäteen, mitä etsii. Siksi onkin erittäin mukavaa, että joku on säästänyt minulta vaivan ja valinnut minulle valmiiksi kassillisen kirjoja. Voin napata mukaani kassillisen hyvää kirjallisuutta ohi kulkiessani, eikä minun tarvitse tietää muuta kuin aihepiiri, joka minua kiinnostaa.

Kirjaston ystävälliset asiantuntijat ovat panneet kesäkasseihin jännitystä, romantiikkaa, sotakirjoja, kauhua, klassikoita, palkittua kirjallisuutta, novelleja, tarinoita sisarussuhteista, kirjallisuutta eri kielillä ja ties mitä muuta. Pia Rahikainen ja Sanna Pääkkö keksivät kesken haastattelun, että matkakirjakassejakin pitää tehdä, sillä kesällä on mukavaa matkustella vaikka sitten riippumatosta käsin. Erityisesti kuumailmapalloseikkailut ovat tämän kesän hitti kirjastonhoitajien keskuudessa.

Kasseissa on uutta ja vanhaa, mutta eniten kysytyt kirjat niistä puuttuvat – yksinkertaisesti siitä syystä, että suositummat kirjat on yleensä varattu etukäteen. Kesäkasseissa on kirjaoston väen valikoimia ja hyvinä pitämiä kirjoja, mutta usein sellaisia, ettei niistä enää lehtien palstoilla kirjoiteta. Siksi kassit ovatkin oivallinen tapa tutustua uusiin kirjailijoihin ja yllättäviin näkökulmiin. Ne tarjoavat jotakin sellaista, johon ei itse ymmärtäisi tarttua.

Viime kesänä kassit katosivat hyvin nopeasti sitä mukaan kuin niitä tehtiin lisää. Tänäkin vuonna kannattaa olla nopea, jos haluaa lähteä kirjalliselle seikkailuretkelle. Tosin viimevuotisesta kysynnästä viisastuneena henkilökunta on hankkinut paperikasseja tällä kertaa hieman enemmän.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0682 sekunnissa.