Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Lumppuja ja muuta hyvää

Lumppuja ja muuta hyvää

Sähköposti Tulosta

Lumppuja - Verkkonummi.fi

Loppuun käytetty, rikki, ruma ja hyödytön. Voiko kurjempaa olla? Monelle jo kirpparivaate on kauhistus, mutta riepu, joka ei kelpaa edes kirpputorille on jo jäte. Toisin oli ennen. Lumppurit kiersivät kaupungeissa keräämässä lumppuja, eivätkä he tehneet sitä hyvää hyvyyttään. Lumppuja hyötykäytettiin esimerkiksi paperin valmistuksessa. Maaseudulla lumppurit eivät juuri kiertäneet, sillä siellä hyötykäyttö keksittiin omasta takaa: suurin osa vanhoista räsymatoista on tehty rikkinäisistä ja loppuun käytetyistä vaatteista, verhoista ja lakanoista.

Lumpuille on koko ajan ollut markkinat, mutta niiden käyttö on hiipunut, koska ihmiset ovat ryhtyneet heittämään lumppunsa roskiin. Maailma kuitenkin hukkuu jätteeseen, ja kierrättäminen nostaa päätään. Turhan tekstiilijätteen kerääminen kaatopaikoille on järjetöntä. Siksi onkin mainiota, että Heikkilän Martat järjestävät kierrätystapahtuman, johon vaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi voi tuoda myös lumppuja.

Lauantaina 24.5.2014 Martat laittava yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa hyvän kiertämään Marttojen kierrätyskeskuksessa Munkinmäentie 3:ssa. Lumppujen lisäksi keräykseen voi tuoda ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita, kenkiä ja laukkuja verhoja, lakanoita, sisustuskankaita ja muita tekstiilejä astioita, kirjoja, mattoja, pientavaraa, urheiluvälineitä sekä askartelu- ja käsityötarvikkeita.

Nyt on siis aika tehdä kevätsiivous romuvarastojen lisäksi myös vaatekaapeissa ja kellarin suurissa pahvilaatikoissa, joissa säilytetään niitä vaatteita, joihin vielä joskus mahdutaan. Heikkilän Martat auttavat meitä vapautumaan ylimääräisistä ja turhista tavaroistamme. Jotta sellaisenaan käytettävät ja jatkojalostusta kaipaavat tuotteet olisi helpompi erotella, Martat pyytävät pakkaamaan lumput erillisiin, merkittyihin muovipusseihin.

Martat eivät ota vastaan huonekaluja, alusvaatteita, likaisia tai märkiä tekstiilejä tai sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.05.2014 18:22 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0653 sekunnissa.