Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Palvelut Paloturvallisuus syynissä Länsi-Uudellamaalla

Paloturvallisuus syynissä Länsi-Uudellamaalla

Sähköposti Tulosta

LUP - Verkkonummi.fi

Tulipaloissa kuolee Suomessa noin sata ihmistä ja 1500 ihmistä saa vammoja joka vuosi. Kiinnittämällä huomiota turvallisuuteen, lukuja voitaisiin saada huomattavasti pienemmiksi. Ongelma on siinä, että se, jonka pitäisi tehdä jotakin turvallisuuden lisäämiseksi, olen minä – ja sinä. Vastuu turvallisuudesta on meillä. Yhteiskunta korkeintaan muistuttelee meitä asian tärkeydestä silloin tällöin.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos suorittaa parhaillaan paloturvallisuusvalvontaa. Osa asukkaista saa postissa täytettäväkseen omavalvontalomakkeen sekä ohjekirjan, joiden avulla asukas voi käydä oman kotinsa turvallisuusasioita läpi. Lisäksi pelastuslaitos kiertää asuinalueita tekemässä havaintoja talojen pihapiiristä. Talon sisällä tehtäviä pistokoeluonteisia tarkastuksia ei tällä kertaa tehdä.

Vastuu kotien turvallisuudesta on asukkailla itsellään. Isoveli ei enää valvo kaikkia, koska isolla veljellä on niin kiire sammuttaa tulipaloja. Palotarkastajat soittavat ovikelloa vain, jos pihapiirissä on jotain huomautettavaa, jos omavalvontalomake paljastaa vakavia puutteita tai jos nuohooja tekee talosta pelastuslaitokselle ilmoituksen. Palotarkastajat saa kuitenkin paikalle myös kutsumalla: he tarjoavat mielellään apua ja neuvoja silloin, kun niitä pyydetään. Päivystävää palotarkastajaa voi myös pyytää lähettämään turvallisuusoppaan, jos sellainen ei satu putoamaan omasta postilaatikosta tällä kertaa.

Muutamalla toimenpiteellä pääsee jo pitkälle: palovaroittimia pitää olla riittävästi ja poistumisteistä varsinkin ylempien kerrosten huoneista on syytä huolehtia. Myös talon numerointi saattaa säästää henkiä: jos talon numero ei ole riittävän selvästi näkyvillä, saattaa paloauton tulo viivästyä juuri ne kohtalokkaat minuutit.

Kuva: LUP

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Turvallisuus kaikkialla, 13.05.2014
Suorittaako Länsi - Uudenmaan pelastuslaitos paloturvallisuusvalvontaa myös kunnan omistamissa kiinteistöissä?
Paloturvallisuusvalvonta on tärkeä asia kaikkialla.
Mutta myös kunnan omistamissa kiinteistöissä on paljon parantamisen varaa. Mm nykyinen terveyskeskuksen kiinteistö ; siellä ei ole sprinklereitä, vaikka pitää olla.

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 13.05.2014 15:10 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.