Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Luonto ja ympäristö 86 järveä ja paljon vettä

86 järveä ja paljon vettä

Sähköposti Tulosta

Vitträsk - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Pian koittaa taas aika, jolloin Espoon ympäristöterveydenhuolto aloittaa uimavesien valvonnan myös Kirkkonummen uimarannoilla. Vesien bakteeripitoisuutta ja myrkyllisten sinilevien määrää tarkkaillaan vähintään kerran kuussa. Kirkkonummen vesiä tarkkailevat kuitenkin myös muut tahot. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, jonka jäsen myös Kirkkonummen kunta on, on kiinnostunut muistakin kuin uimarantojen vesistä.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry kokoaa tietoa alueen vesien tilasta. Kirkkonummella on seurattu vesien tilaa jo usean vuosikymmenen aikana. Vesinäytteitä otetaan järvien syvimmiltä paikolta kahdesti vuodessa: lopputalvella ja loppukesällä. Kirkkonummelaisten järvien tila vaihtelee Meikon erinomaisesta Heparin huonoon. Suurin osa tutkituista vesistä on kuitenkin virkistyskäyttöön sopivia.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry on koonnut tietoja vesistä www.vesientila.fi -sivustolle. Sivusto on hieno ja informatiivinen niillekin, joita ekologia ja ympäristösuojelu ei kiinnosta. Sivuilla on runsaasti mielenkiintoista tietoa järvistä kaikille, jotka haluavat tuntea oman asuinympäristönsä hieman paremmin. Sivuilta voi myös bongata mainioita retkikohteita ympäri läntistä Uuttamaata.

Järvien lisäksi sivuilla esitellään myös jokia ja rannikkovesiä – tai esiteltäisiin, jos kunnat tilaisivat sivustolta tätä palvelua. Siitä huolimatta, että Kirkkonummi on nimen omaan "merellinen kunta", kirkkonummen merestä sivuilla ei kerrota mitään - eikä tosin naapurikuntienkaan rannikkovesistä. Palvelu on kuitenkin vielä rakenteilla: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä kerrotaan, että tekeillä on pilottihanke, jolla kuntien kiinnostusta rannikkovesistä tiedottamiseen yritetään herätellä.

Kommentit (4)Add Comment
...
Kirjoittanut ., 29.05.2014
Joko Syväjärven rannalle on saatu onkimisen ja virvelöinnin, koirien ja muiden eläinten uittamisen
uimarannassa ja laiturilla kieltävät merkit ?

avoimen ryyppäämisen ja mellastamisen kieltävät merkit ?

joko kunta valvoo että leirintään ja mekastusta ei jatketa öisin ?

jos kunta ylläpitää rantaa, huolehtikoon myös järjestyssääntöjen valvomisesta
...
Kirjoittanut uimari ja joskus nuorikin, 30.05.2014
Rannalla on ainakin kyltti ei koirille. Enpä ole koskaan nähnyt koirien uittajia, kalastajia tai rettelöintiä
vaikka käyn uimassa ympäri vuoden Syväjärvellä. Nuoria liikkuu rannalla ja se on minusta kiva juttu. Boskus ohikulkiessani kerään tölkit talteen ja parit roskat roskikseen. Ympäristöstään pitäisi oppia nuortenkin pitämään huolta, mutta eiköhän esimerkki ole paras vaihtoehto.
Minusta kyltit ei poista väärinkäytöksiä. Ja ei Syvis tarvitse muuta kuin ystävällisiä, vastuuntuntoisi ja jalat maassa olevia käyttäjiä, niin homma hoituu ilman valvontaa ja järkyttäviä kieltokylttejä....
Kirjoittanut ., 02.06.2014
silmät päässä näkee enemmän
ei kiinnosta poimia ongenkoukkuja lasten jaloista eikä uittaa koiran jätöksissä
saati sitten sallia aikuisten vieraskansalaisten (mm. viro) häiriköivää juopottelua rannalla enää tänä kesänä

nuoret ja aikuisten opastamat lapset ovat käyttäytyneet moitteettomasti
...
Kirjoittanut Kirjoittaneelle, 02.06.2014
Kerropas miten ne kyltit poistaa mainitsemiasi ongelmia? Kirjoittanut taitaa itse olla paikan päällä jatkuvasti, joten hoidappas asia kuntoon. Oletko maininnut häiriköille, että rannalla ei saa juopotella? Kannattaisiko vaikka soittaa partio paikalle? Ihmisillä pitää olla itselläkin rohkeutta puuttua asioihin eikä vain olettaa, että joku muu hoitaa homman...tässä tapauksessa kyltti!
Kannattaa toki harkita toisen rannan käyttöä, jos tuntuu ettei ranta miellytä. Tokihan on ikävää, jos ongenkoukku jää lapsen jalkapohjan. Sitä en toivo kenellekään. Koirat muuten ei ulosta veteen!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0675 sekunnissa.