Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Luonto ja ympäristö

Luonto ja ympäristö

Haaversopakko ja muita merkillisiä sanoja

Haaversopakko ja muita merkillisiä sanoja

Kuinkahan moni kirkkonummelainen tietää, mikä on Haaversopakko? Se on pieni, lähes umpeen kasvanut lampi tai ehkä pikemminkin suonsilmä Turuntien pohjoispuolella aivan Espoon rajan vieressä. Oikeastaan Hepari, Tampaja, Vaipo ja Meiko ovat vähintään yhtä outoja paikannimiä, jos niitä pysähtyy pohtimaan. Jaakko Raunamaa pysähtyi. Hän teki gradun Kirkkonummen järvien ja lampien nimistä.

Viimeksi päivitetty ( 20.11.2014 14:52 )

Lue lisää...
 

Samat kasvit, eri nimet

Samat kasvit, eri nimet

Elokuu muistuttaa toukokuuta ja joulukuuta: silloin tapahtuu kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Yksi hauskimmista elokuisista ideoista on mielestäni kansainvälinen koko perheen luontoilta. Ragvaldsissa tutustutaan tuttuihin kasveihin vierailla nimillä ja pohditaan, millaisia uskomuksia, tarinoita ja käyttötarkoituksia eri kulttuureissa liittyy eri kasveihin.

Monikielinen tapahtuma kutsuu 19.8. klo 18 – 20 mukaan etenkin lapsia: Yrttien ja pihapiirin kasvien lisäksi tutustutaan perinneleikkeihin KirkU:n ohjaajien vetämänä ja piirretään yhdessä taideopiskelijoiden kanssa.

Viimeksi päivitetty ( 15.08.2014 18:11 )

Lue lisää...

Ampiaiset saattavat estää jäteastian tyhjennyksen

Ampiaiset saattavat estää jäteastian tyhjennyksen

Ampiaiset ovat aiheuttaneet tänä kesänä poikkeuksellisen paljon kiusaa ihmisille. Myös jäteastian haju saattaa olla ampiaisten vika. HSY ilmoittaa, että joitakin jäteastioita on jätetty tyhjentämättä, koska niiden sisällä ja ympärillä on ollut liikaa ampiaisia, eikä jäteastian tyhjentäminen ole ollut turvallista.

Viimeksi päivitetty ( 13.08.2014 13:08 )

Lue lisää...

Kirkkonummen Vitträskin järvestä löydetty järvisyyhyä

Kirkkonummen Vitträskin järvestä löydetty järvisyyhyä

Tiedote kanssalomailijoille:

Espoon seudun ympäristönsuojelu kehottaa uimareita toistaiseksi, eli tämän uimakauden, pysymään poissa Vitträsk-järven länsipäästä, koska Svartvikissa on havaittu järvisyyhyä.

Viimeksi päivitetty ( 24.07.2014 11:56 )

Lue lisää...

Kukkia ja perhosia

Kukkia ja perhosia

Luonnonkukkien päivää ei voitaisi viettää sopivampana ajankohtana. Kukkia on kaikkialla. Hämmästyttävän suuri osa niistä on muuten keltaisia. Jos joku lukija tietää, mikä ekosysteemissämme synnyttää leinikkien, voikukkien, leskenlehtien ja lukuisien muiden kesäkukkiemme kirkkaan keltaisen värin, olisi mukava tietää.

Lue lisää...
Sivu 1 / 21

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0641 sekunnissa.