Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Liikenne Bussilinjoista kannattaa nyt antaa palautetta

Bussilinjoista kannattaa nyt antaa palautetta

Sähköposti Tulosta

Uudella reitillä - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Uudet bussilinjat herättävät ärtymystä. Muutokset ovat aina hankalia: toiset hyötyvät, mutta toisille koituu haittaa. Sellaista tilannetta ei ole, että julkisin varoin tuotettuun palveluun oltaisiin täysin tyytyväisiä. Kirjoituspöydällä tehtävä suunnittelutyö on kuitenkin aina teoreettista: hyvissäkin linjastosuunnitelmissa on käytännön ongelmia, jotka tulevat esiin vasta silloin, kun asiakkaat tai kuljettajat niihin törmäävät. Siksi muutosten yhteydessä on aiheellista seurata bussilinjojen käyttöä ja asiakaspalautetta hyvin tarkasti.

Verkkonummen keskustelupalstalla käydään linjamuutosten ongelmista vilkasta keskustelua. Kirkkonummen bussilinjojen muutostoiveille on perustettu myös oma FB-sivu.  HSL:n tiedotuspäällikkö Sari Kotikangas neuvoo asiakkaita kuitenkin käyttämään erityisesti HSL:n omaa palautesivustoa. Lehtien keskustelupalstoihin ja FB-sivuihin verrattuna siinä on sellainen etu, että palaute kirjataan ylös ja siihen ainakin periaatteessa myös vastataan. Ja kun linjastoa viimeistään seuraavan aikataulukauden alussa tarkistetaan, perille tullutta palautetta pyritään myös ottamaan huomioon.

Palautteen antamista julkisesti lehtien palstoilla puoltaa se, että monella on eri yritysten palautesivuista huonoja kokemuksia: niihin saa kirjoitella kaikessa rauhassa mitä vain, sillä kukaan ei reagoi niihin mitenkään. Tällä kertaa tilanne on ehkä kuitenkin toinen: Mittavan uudistuksen jälkeen HSL on oikeasti kiinnostunut siitä, miten uudistus toimii käytännössä ja miten sen asiakkaat ovat ottaneet muutoksen vastaan.

Sari Kotikankaan mukaan syyskuun alkupuolella, kun alkuhankaluudet ja epäselvyydet ovat vähitellen menneet ohi, HSL:ssä on tarkoitus summata yhteen saadut kokemukset ja palautteet ja pohtia, onko tarvetta muutoksille. Jos muutoksen tarve on ilmeinen, se saatetaan tehdä nopeastikin. Muussa tapauksessa uusien aikataulujen mukaan kuljetaan mitä todennäköisimmin ainakin kesään saakka. Siksi palautteen antaminen on erityisen tärkeää juuri nyt ja käyttämällä HSL:n palautemahdollisuutta, voi olla varma siitä, että viesti menee perille oikeaan aikaan. Toimitus on varmuuden vuoksi kuitenkin lähettänyt linjastosuunnittelijalle linkit sekä FB-sivulle että Verkkonummen keskusteluun.

Aina kritiikki ei ole reilua. Jossakin keskustelussa ihmeteltiin, miten joku linjastosuunnittelija saa keneltäkään kysymättä sotkea koko liikenteen. HSL on kyllä kysynyt ihmisiltä: ensin ehdotuksia ja sitten kommentteja suunnitelmaluonnokseen. On järjestetty yleisötilaisuuksia ja perustettu asiakkaille nettifoorumikin. Vaikutusmahdollisuuksista on myös tiedotettu kaikissa kirkkonummelaisissa medioissa. Lisäksi aikatauluja suunnitellut työryhmä oli useaan otteeseen yhteydessä kuntaan ja erityisesti Kirkkonummen koulutoimeen.

Kommentit (14)Add Comment
...
Kirjoittanut Mirja Uosukainen, 13.08.2014
Hirsalaan tulevat oppilaat Masalan ja Nissnikun kouluista joutuvat odottamaan bussia n. 50 min. Nuorimmat oppilaat odottavat pysäkillä ihmeissään ja peloissaan. Isommat lähtevät seikkailemaan ympäristöön ja keksivät tekemistä odotusajaksi. Sitten juostaan bussi kiinni tai myöhästytään bussista, näin kävi meillä jo eilen. Erittäin vaarallista! Odotusaika kohtuuton!
...
Kirjoittanut elp, 13.08.2014
Merkillisin asia koko jutussa on se, että HSL:n suunnittelija kertoi olleensa lukuisia kertoja yhteydessä koulutoimeen ja toimineensa niiden tietojen valossa reittisuunnittelussa.

Nyt pitäisi tuhannen oppilaan lukujärjestyksiä rukata HSL:n liikenteen mukaisesti, jotta pitkiltä odotusajoilta vältyttäisiin! Lapset ovat heitteillä kapeiden kyläteiden ja/tai ahtaiden tienvarsipysäkkien varrella.
Mielestäni kannattaisi ottaa yhteyttä koulutoimeen ja selvittää vastuukysymykset.
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 13.08.2014
Virallisessa HSL:n tiedotteessa "Kirkkonummen bussilinjasto uudistuu 11.8.2014" lukee heti ensimmäisessä kappaleessa (Linkki tiedotteeseen löytyy vielä HSL:n etusivulta (aika alhaalta oikealta):

"Jatkossa HSL suunnittelee ja kilpailuttaa reitit sekä hankkii liikenteen. Liikennöitsijä suunnittelee bussien aikataulut HSL:n määrittelemän palvelutason perusteella. "

Joten kun kerran on valitettu että bussit ajavat huonoihin aikoihin koulujen alkamisen/loppumisen kannalta -- niin pitääkö tässä olla liikenneöitsijään yhteydessä? Hehän ovat ylläolevan perusteella aikatalut suunnitelleet... Ja jos kyse on vain että linjan bussit ovat "väärään" aikaan paikalla niin ei pitäisi olla mahdotonta siirtää aikataluja hivenen...
...
Kirjoittanut Björn Elfström, 13.08.2014
Det vore bra om alla som har feedback om förändringarna kunde använda blanketten jag lagt upp:

http://www.bjornelfstrom.com/forms/kyrkslatt.php

Den skickar feedbacken direkt till berörda parter och lagrar också för vidare sammanställning och analys.

Hälsningar,

Björn Elfström
...
Kirjoittanut Rita, 14.08.2014
Oilisi mukavaa kun Hirsalan suuntaan pääsisi myös viikonloppuna, ja tietysti sieltä myös "ihmistenilmoille".
...
Kirjoittanut haloo bussiyhtiöt/ kunta/ suunnittelijat, 16.08.2014

- missä suorat linjat Helsinkiin Upinniemestä
- missä suorat linjat tai jokerit koulunkäyntialueilta kouluihin ?
-mutka tiet eivät voi olla turvallisia alle 12 v lapsille
- jos rakennetaan isoja asuinaluieta, täytyy niistä olla julkinen järkevä kulkuyhteys kouluhin ja työpaikkoihin
...
Kirjoittanut Nina Palomäki, 17.08.2014
Toivomme Porkkalan linja (902) palauttamista pikaisesti ennalleen kulkemaan Tolsan sillan ali Heikkilän koulun ohi Kirkkonummelle.
Linja paluttaminen ei muuta aikuiste ennättämistä junalle saatikka kaupoille.
Uskon että linja palauttaminen muuttaa suunniteltua aikataulutusta ainoastaan 1-2min, mutta toisi helpotuksen koululaisten koulumatkaan. Linjamuutokseta kärsivät nyt lapset. Lasten koulumatkasta tehtiin nyt vaarallinen, sekä entistä pidempi ajallisesti.
Pyydän myös huomioimaan että lähes kaikki Porkkalan alakouluikäiset lapset käyvät Heikkilän koulua. Yläkoululaiset taas hyötyvät myös reitin palautumisesta koska he voivat vaihtaa tuttuun turvalliseen tapaan bussia Heikkilän koulu lähellä jatkaakseen mahdollisesti Masalan kouluihi. Näin myös yläkoululaiseta pystyvät halutessaan välttämään keskustan tuomat houkutukset.
Huomiona myös tähän pyyntöön se että linjan käyttäjä kunta on myös pääsääntöisesti koululaisia (voisin veikata jopa 98%:sti).
Hyvät päättäjät ottakaa nyt lasten koulumatka turvallisuus oikeasti tosissan ja huomioon!!!
Ja palauttakaa kouluvuorot 8 ja 9 kouluun menijöille sekä iltapäivällä klo 13 ja 14 vuorot ennalleen!!! Näin taataa lapsille turvallinen koulumatka edes bussiliikenteen osalta.
...
Kirjoittanut Renja Vehviläinen, 17.08.2014
Kaikki Kirkkonummen bussit on laitettu kulkemaan Ravalsintietä edestakaisin. Jopa Expressbussit. Mopopojatkaan eivät ole saaneet Ravalsintielle tällaista RALLIA aikaan kuin ISOT Pohjolanliikenteen ylinopeutta ajavat Bussit! Joku voisi joskus käyttää järkeään ja suunnitella bussireitit sinne missä niitä todella tarvitaan!
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe-Hellenius, 19.08.2014
HSL:n vastuullinen virkamies on luvannut HSL:n hallitukselle että parissa viikossa tulee korjauksia Kirkkonummen koulukyyteihin.
Näin kertoi HSL:n hallituksen jäsen Björn Månsson FB-päivityksessään tänään pidetystä HSL:n hallituksen kokouksesta.
(HUOM: ylläoleva vapaasti suomennettu hänen kirjoituksestaan.)
...
Kirjoittanut Sitä saa mitä tilaa, 19.08.2014
Keskustelusta unohdetaan, valitettavasti, se pieni seikka, että kunta pääasiassa määrää budjetissaan sen euromäärän mikä joukkoliikennettä ajetaan. Kuka unohti tuoda keskusteluun sen "pienen" seikan, että budjettia laskettiin muutamalla miljoonalla kirstun tyhjenemisen myötä. Kuka unohti kertoa ärtyneille kuntalaisille sen seikan, että nykyinen järjestely on kompromissi ja kuntalaiset kärsivät jo alun perinkin kyseenalaisesta, poliittisesta päätöksestä.

Mietin jo muutama vuosi sitten millä kunta "ampuukaan itseään jalkaan". Tulihan tuokin selväksi - kenttätykillä!
...
Kirjoittanut Bussilasti, 20.08.2014
Upinniemen suuntaan oli aika kiva kun vuoroväi ei ole niin pitkä, mutta että bussi kiertää Ravalsit ja Masalat vkl:n aikana... huoh! Motaria pitkin on pikkusen lyhyemmästi ja se pitäis olla se "päälinja" helsinkiin! Sinne liityntäpysäkeille sitten busseilla tai vaikkapa itse pyörällä popittamalla. Törkeää ettei motaria hyödynnetä! 1 h 20 min menee Helsinkiin Sepänkannakselta! HUOH!
...
Kirjoittanut Terveisiä kelan asemalta!, 21.08.2014
miten on mahdollista että hsl poisti överbyyntieltä bussi linjat ainoastaan kerran päivässä pääsee tänne takaisin 14:55 kirkkonummelta kuka työssäkäyvä tai koululainen tähän aikaan pääsee töistä/koulusta? no onpahan sitten kunnalla taas yks työtön elätettävänä ja opiskelut opiskeltu lapsilta!
...
Kirjoittanut Maakuntamtakailua, 22.08.2014
Tässä bussivuorojen suunnittelussa on otettu huomioon , että kuntaliset oppivat tuntemaan oman kunnan. Maakuntamatkailua siis kannatetaan.
...
Kirjoittanut AIKATAULUT ON SUUNNITELTAVA UUDESTAAN, 24.08.2014Parannusehdotus
Upinniemeltä lähtevät bussit klo 05:00 ja klo 06:00 voi lopettaa (yö bussit?)
Ensimäinen aamu bussi lähtisi Upinniemeltä klo 05:30 reittinä Upinniemi-Kantvik-Kirkkonummi-Kamppi
Kamppi klo 20:45 on huono aika. Monien iltavuorot päättyvät klo 21. Sekä kaupat sulkevat ovensa klo 21. Iltaan olisi hyvä saada vuoro joka lähtisi Kampista klo 21:30
Kamppi-Kirkkonummi-Kantvik-Upinniemi.
Jos muutoksia ei tehdä niin bussit kulkevat tyhjinä. Sittenhän nekin voidaan lopettaa. Sekö oli tarkoitus.
Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
 

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0649 sekunnissa.