Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Liikenne Viittä vaille kafkaa

Viittä vaille kafkaa

Sähköposti Tulosta

skkopaikka - Lindal - Verkkonummi.fi

Kirkkonummella, tarkemmin sanottuna Lindalissa on merkillinen pysäköintiongelma. Kunta on varta vasten kaventanut Lindalintietä ja tehnyt tien reunaan parkkisyvennyksiä, joihin on maalattu parkkiruudut. Sen jälkeen, jostakin perin merkillisestä syystä, pysäköinti on kielletty kyseisissä ruuduissa. Kunta haluaa, että tien varren ruudut pysyvät tyhjinä ja käyttämättöminä aamu kahdeksasta iltapäivään asti.

Lindalintiellä on vanhoja kerrostaloja, joilla ei ole pysäköintitilaa lainkaan. Kerrostaloissa asuu muun muassa vanhuksia, joita kunnan kotihoidon työntekijät käyvät päivittäin hoitamassa. Tien varrella on myös sekä päiväkoti että yksityisiä perhepäivähoitajia, joten myös pienten lasten vanhemmat joutuvat jättämään autonsa hetkeksi jonnekin. Jostain syystä ihmiset kuvittelevat, että parkkiruutuihin saa pysähtyä ja jättävät autonsa joka päivä kielletylle parkkipaikalle.

Kirkkonummellahan ei ole pysäköinninvalvontaa. Poliisiaseman vieressä autot majailevat surutta koko päivän puolen tunnin pysäköintipaikoilla, eikä kukaan tee mitään. Mutta Lindalintiellä asuu ilmeisesti joku, joka kutsuu poliisit paikalle säännöllisesti. Niinpä tyhjiin parkkiruutuihin pysäköineet saavat sakkoja säännöllisesti.

Pysäköintikielto on sen verran järjetön, että sen syytä oli pakko tiedustella kunnasta, jossa pysäköinnistä päätetään. Sen enempää pysäköintiä suunnitteleva suunnitteluinsinööri Suvi Kylmänen kuin päätökset virallisesti allekirjoittava kunnallistekniikkapäällikkö Eero Vartiainenkaan eivät osanneet suoralta kädeltä kertoa, miksi pysäköinti on parkkiruuduissa kielletty.

Suvi Kylmänen pyysi välittämään lukijoille seuraavan viestin: "Lindalintien varrelle rakennetut kadunvarsipysäköintipaikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen vieraspysäköintiin. Kuntatekniikka tarkastelee lähiviikkojen aikana pysäköintiin liittyvää rajoitusta. Nykyiseen arkipäivisin klo 8-16 välisenä aikana pysäköinnin kieltävään aikarajoitukseen mietitään mahdollisia muita ratkaisuja."

Viestistä saa sen kuvan, ettei pysäköinnin kieltäminen kokonaan ole koskaan ollut tarkoitus. Siinä vain kävi niin. Toivottavasti virkamiehet miettivät mahdollisesti uusia vaihtoehtoja mahdollisimman pian.

Pysäköintikiellon omituisuus ei jää pelkästään sen olemassaoloon. Vielä hassumpaa on, ettei pysäköintikieltoa ilmeisesti oikeasti ole olemassa. Tieliikenneasetus nimittäin sanoo selvästi, että pysäköintikieltomerkki "on voimassa merkillä 521 (P-merkki) osoitettuun pysäköintipaikkaan asti". Koska seuraava P-merkillä osoitettu "pysäköintipaikka" alkaa parkkiruudun reunasta, on pysäköintikiellon merkitys vähintäänkin hämärä. Lisäksi P-merkkiin liittyvät rajoitukset tulisi tieliikenneasetuksen mukaan merkitä P-merkkiin liittyvällä lisäkyltillä, joka osoittaa sallitun pysäköintiajan – siis tässä tapauksessa 16 - 8.

Kunnan suunnittelijat eivät siis ole selvästikään tienneet, mitä he pysäköinniltä haluavat eivätkä sitäkään, miten se, mitä halutaan, pitäisi merkitä. Parkkisakon saaneilla onkin hyvät mahdollisuudet riitauttaa sakko, sillä epäselvissä tapauksissa asia on ratkaistava syytetyn eduksi. Lain mukaan. Ja ihmisoikeussopimusten.

Kommentit (12)Add Comment
...
Kirjoittanut -.-, 08.08.2012
Kaikki kunnan virkamiehet pitäis pistää lankkua pitkin kävelemään, sen verran HIENOSTI on täällä hommat hoidettu!!!!!
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe, 08.08.2012
Kuten olen aikaisemmin kertonut niin samaa ihmettelin itsekki ku sakot vuosi sitten sain samaisessa paikassa.
Asuttiin tilapäisasunnossa kadun varrella muutaman kuukauden ja kun sitten kerran päätin jättää autoni kotiin ja julkisilla luontoa säästäen työmatkan tehdä niin eikös pikavoitto rapsahtanut. No eipä toiste menty julkisilla kun siellä asuttiin.
...
Kirjoittanut Viljo "Ville" Savolainen, 08.08.2012
Tässäkin asiassa ilmenee hyvin Kirkkonummen kunnan virkamiehistön asenne lainmukaisesti toimimiseen ja jatkuva autoilijoiden järjen vastainen kohtelu.
...
Kirjoittanut virka mies, 08.08.2012
Tervetuloa Kirkkonummelle!
...
Kirjoittanut Tina, 08.08.2012
ajoin eilen siitä ohi ja laskin että ainakin 8 autoa ja 1 mopo oli saanut sakon. vanha rantatie ja esim. evitskogintie molemmissa ajetaan huimia ylinopeuksia..siuntiosta tullessa 100 ja nopeusrajoitus on 50, 60 ja 80!!!! ei näy poliisia ei ratsioita ei mitään mutta se onkin helpompaa antaa sakot autoille jotka seisoo ruudussa hehe jos kunta rahaa tarvitsee niin miksi kerätä centtejä kun saisi tuhansia € ???? Huom! evitskogintiellä jopa ohitellaan vaarallisesti keltaisen viivan yli !!!!
...
Kirjoittanut Juristi, 09.08.2012
Kolme ihmettelyn aihetta:
1) Eikö asiasta päättävälle virkamiehelle pälkähtänyt mieleen, että päivälläkin voi olla vieraita?
2) Kuka on luullut osaavansa liikennemerkit kunnassa, kun ne on noin asetellut?
3) Kuinka ihmeessä poliisi antaa rangaistusvaatimuksen, jos tilanne on epäselvä. Vai eikö poliisimieskään huomannut merkkien asetuksenvastaisuutta? Noloa poliisille.

Lopuksi pieni lainaus

Laki rangaistusmääräysmenettelystä 26.7.1993/692

Rangaistusvaatimuksen vastustaminen
8 § 1 mom.

Jos rangaistusvaatimuksen saanut vastustaa sitä, hänen tulee viikon kuluessa siitä, kun hän on saanut vaatimuksesta tiedon, ilmoittaa siitä 9 §:ssä tarkoitetun virallisen syyttäjän kansliaan. Hän voi myös lähettää vastustamista koskevan ilmoituksen postitse. Ilmoituksen yhteydessä on esitettävä se rangaistusvaatimus, jota vastustetaan.
...
Kirjoittanut sdkfz, 10.08.2012
Olen juuri tuota liikennemerkkiä kummastellut. Ei samassa tolpassa voi olla sekä pysäköintimerkkiä ja pysäköintikieltomerkkiä.

Yleinen trendihän tuntuu olevan tehdä pysäköinnistä mahdollisimman hankalaa. Kesäkuussa ilmestyi aluepysäköintikielto myös Rajakummuntielle. Sama homma Neidonkalliossa: aluepysäköintikielto koko alueella, mutta ei ainuttakaan merkittyä (eli sallittua) parkkipaikkaa. Kun joka paikassa on pysäköinti kielletty niin autot jätetään ihan mihin sattuu, koska pysäköintivirhemaksu tulee joka tapauksessa jos poliisi joutaa paikalle.
...
Kirjoittanut Juristi, 10.08.2012
Näkemättä ikkunoihin laitettuja lauupuja on vaikea sanoa onko kyse rangaistusvaatimuksesta (eli "sakosta") vai pysäköintivirhemaksusta (todennäköisempää), on syytä esittää tässä myös pysäköintivirhemaksun vastustamista koskeva lain kohta:

Laki pysäköinninvalvonnasta 17.6.2011/727

15 § 1 mom
Oikaisuvaatimus

Pysäköintivirhemaksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voidaan vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi. Määräajan jälkeen tehty oikaisuvaatimus tutkitaan, jos myöhästymiseen on ollut erityinen syy ja oikaisuvaatimus on tehty niin pian kuin se on ollut mahdollista.
--

Pysäköinnivlvojana toimii saman lain mukaan poliisipäällikkö tai hänen määräämänsä laitoksen päällystöön kuuluva poliisimies.
...
Kirjoittanut Tympiintynyt, 10.08.2012
Minulle tarjottiin Kirkkonummelaisessa periferiassa sakkoa kerran siten, että poliisi ei edes vaivautunut tarkistamaan kenen maalle autoni kaksi rengasta osui, kun puoleksi tunniksi jätin autoni kadun varteen aivan asuntoni viereen. Poliisi uskoi taloyhtiön puheenjohtajaa, että renkaat osuivat (noin 20 cm kadun reunasta) taloyhtiön nurmikolle (jossa itsekin asun, siis kiusanteko kyseessä). Ne sakot poistettiin lopulta, maa ei ollut taloyhtiön. Kirkkonummelaisia tarinoita kuunnellessa tulee väkisinkin mieleen pienen paikkakunnan kaverisuhteet ja ihan ammattitaidottomuuskin, jolloin virkamiehiltä tuppaa "unohtumaan" vastuu ja ne lait, jotka määrittelevät virkamiehen tekemisiä ja joista ihan aikuisten oikeesti voi joutua vastaamaankin. Kaverille kivaa tai nimettömät kiusantekoaikeissa tehdyt laittomat ilmiannot ovat vähän huono peruste päätöksenteolle. Muistakaa ihmiset, että aina kannattaa valittaa eduskunnan oikeusasiamiehelle asti virkamiehen toiminnasta, kunnan elimiin valittaessa valitus joutuu mappi ö:hön, ketään ei kiinnosta, oma nahka halutaan vain pelastaa.
...
Kirjoittanut ope autoilija, 06.09.2012
Ymmärrän merkin niin, että pysäköinti on tietysti sallittu merkityillä paikoilla, muttei niiden jälkeen kadulla tai niiden ulkopuolella ko katuosuudella. Tätä lienee merkin suunnittelijakin tarkoittanut. Eikö Lindalintiellä olekin edempänä pysäköintikieltoja kun tuo katu on niin kapoinen? Vai? Valittakaa sakoista!
...
Kirjoittanut toinen väärinymmärtänyt, 06.09.2012
Valitettavasti poliisi ymmärtää eri tavalla kuin ope autoilija: sakot tulee joka parkkiruudusta.
...
Kirjoittanut Ihmettelevä autonomistaja, 06.09.2012
Aluepysäköintikielto on itse asiassa voimassa koko keskustan alueella, mutta enpä tiedä ketään joka olisi saanut parkkisakon Kirkkotallintien kääntöpaikalla (siinä kirjakaupan ja Tomaksen parturin välissä).

Enkä ole kuullut että Neidonkalliossakaan sakotettaisiin. Miksi näitä kieltoja ripotellaan ja sitten vain osaa valvotaan?

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 08.08.2012 18:10 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.066 sekunnissa.