Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Liikenne Keskustan liikennevalot korvataan tilapäisellä liikenneympyrällä

Keskustan liikennevalot korvataan tilapäisellä liikenneympyrällä

Sähköposti Tulosta

Vanha Ranttie - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kirkkonummen keskustassa laajennetaan Kirkkotallintien, Vanhan Rantatien ja Kirkkonummentien liikennevaloristeystä, jotta kääntyvä liikenne ei ruuhkauttaisi koko Kirkkonummentietä. Tästä syystä jouduttiin myös kaatamaan Vanhan Rantatien varrella olevat hienot puutkin. Seuraavaksi kaadetaan liikennevalopylväät, mutta ennen sitä niiden tilalle rakennetaan liikenneympyrä, joka on suunnitelmien mukaan käytössä heinäkuun lopusta syyskuulle asti.

Kun kiertoliittymä saadaan käyttöön, kaikilla siihen tulevilla on väistämisvelvollisuus. Liikenneympyrä on yksikaistainen, joten myös kaikista suunnista poistetaan ylimääräiset kaistat. Kunta kehottaa autoilijoita varovaisuuteen risteyksen parannustöiden aikana.

Moni on Verkkonummenkin sivuilla haikaillut liikennevalojen tilalle pysyvää liikenneympyrää. Rakennuttajainsinööri Ari Luomala kertoo, että kiertoliittymä - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

kunta on päätynyt valoristeysratkaisuun kahdesta syystä: Tärkein syy on se, että kiertoliittymäratkaisu, jossa on otettava huomioon myös kevyenliikenteen tarpeet, vaatii paljon tilaa. Liikenneympyrä ei yksinkertaisesti mahdu sille alueelle, joka kaavassa on tiealueeksi merkitty.

Toinen syy on, että kyseinen kohta on vanhaa merenpohjaa. Alikulkutunnelin rakentaminen hyvin märkään ja pehmeään maahan tulisi erittäin kalliiksi. Ja mehän käytämme ne rahat mieluummin kyläkouluihin ja terveyskeskuksen parantamiseen ja jollei niihin, niin turvallisiin kevyenliikenteenväyliin tai asukaspuistoihin.

Kommentit (6)Add Comment
...
Kirjoittanut Viljo "Ville" Savolainen, 10.07.2012
Valitettavasti vain Kirkkonummella voidaan olla niin tyhmiä, ettei osata rakentaa liikennevaloja ohittavia kääntyvien ajokaistoja. Malleja kyllä löytyisi jo ympäri Suomea, jos olisi haluja tehdä joskus jotakin järkevästikin.
...
Kirjoittanut Miten, 11.07.2012
Ville, arvosteleminen on niin helppoa. Kerrotko miten tuohon kohtaan tehdään liikennevalot ohittavia vasemmalle kääntyvien ajokaistoja?
...
Kirjoittanut Äitee, 11.07.2012
Kaavaa voidaan muuttaa, lääniä ympärillä riittää, ylikulkuväyläkin voidaan tehdä. Mutta onhan se hienoa, että edes ruuhka-aikaan saadaan näyttämään siltä, että Kirkkonummella olisi elämää, kun liikennevalot kivasti tukkeuttaa isomman ympyrän ja sitä myöten ihan Hangontien rampille asti laitetaan autot jonottamaan. Aivan varmasti ympyrä tulee ajan myötä halvemmaksi kuin liikennevalot. Ihan puppua tuo kustannusväite tai jos ei olisi, niin varmaan tänne joku kohta laittaa vertailulaskelmia, siis jos sellaisia ylipäänsä on. Virkamiehet sössii taas, valtuustoko nämä hyväksyy vai mikä?

Tiedän mitä Ville tarkoittaa, niitä on monissa kunnissa, ainakin siellä missä osataan. Espoossakin.
...
Kirjoittanut Jerri Kämpe, 11.07.2012
Kuten jo aikaisemmin tästä risteyksestä juteltaessa niin ihmettelen ettei rakenneta liikenneympyrää - kuten Äiteekin sanoo on Venäläiselle kentälle päin tilaakin ja aina kaavoja saa muutettua.
Jos 200m etelämpänä on voitu rakentaa alikulut jalankulkioille (voisi ne olla ylikulkujakin, vai?) niin miksi ei tässäkin?J

Niin ja eikös Venäläiselle kentälle ajoa voisi siirtää (Kirkkonummentien/Gesterbyntiesn) ja Överbyntien risteykseen, vielä ku siihenkin tekisi liikennenympyrän samalla.
(Poistuisi yksi liikennetukos Vanhan Rantatien alusta samalla)
...
Kirjoittanut Kauko Säädin, 11.07.2012
"Liikenneympyrä ei yksinkertaisesti mahdu sille alueelle, joka kaavassa on tiealueeksi merkitty". Miten sitten tämä tilapäinen liikenneympyrä suojateineen näyttäisi (kuvan perusteella) mahtuvan vallan mainiosti. Eihän siitä kiertoliittymän keski-osasta tarvitse tehdä jalkapallokentän kokoista koska pienempikin ympyrä ajaa saman asian.
...
Kirjoittanut Yksinkertaisempaa ajattelua, 07.08.2012
Palaan vielä Villen kommenttiin.
Oikeassa hän on; kyllä lisäkaista auttaisi ja tässä tapauksessa nimen omaan oikealle kääntyville - siis Citymarketin suunnasta Heikkilään päin kääntyvät.
Eivät vasemmalle kääntyvät sitä kyseessä olevaa ongelmallista ruuhkautumista aiheuta vaan suoraan ajavien ja oikealle kääntyvien suuri määrä. Näille on kuitenkin varattu vain yksi kaista ja ruuhka-aikoina jono saattaa ulottua Citymarketin ympyrään asti, jolloin siinäkin liikenne seisoo.

Toivomme siis pientä kaavamuutosta, joka mahdollistaisi oikealle kääntyville oman ja riittävän pitkän ryhmityskaistan jolloin risteys voisi edelleen olla valo-ohjattu ilman kalliita ja myös käyttäjien kannalta ei niin mukavia ali- tai ylikulkuja.


Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 10.07.2012 12:48 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0641 sekunnissa.