Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Liikenne Hidastustöyssyjä ja ajoesteitä

Hidastustöyssyjä ja ajoesteitä

Sähköposti Tulosta

Neidonkaari - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Ainakin Neidonkalliolla on kauan toivottu hidastustöyssyjä Neidonkaarelle päiväkodin lähelle, jossa alueen lasten suuresta määrästä huolimatta autot ajavat reilua ylinopeutta. Sama tilanne ilmeisesti on ollut Sepänkannaksella Hankainrinteessä ja Huuhkajantiellä Veikkolassa. Nyt, monimutkaisen pisteytysjärjestelmän perusteella, kunta on todennut hidasteiden olevan tarpeen ja päättänyt rakentaa ajohidasteita näihin kolmeen kohteeseen.

Vaaralliseksi on todettu myös Finnsbackanpolku, Ravalsinpolku, Nissenpolku/Peltolanpolku, Karhunkorva/Oravantie ja Neidonpolku, joihin asennetaan ajoesteitä kielletyn läpiajoliikenteen estämiseksi.

Vuoden 2012 käyttösuunnitelmassa on varattu 75 000 euroa liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Päätökset siitä, mihin rahasumma käytetään, perustuvat kuntalaisilta saapuneisiin liikenneturvallisuusaloitteisiin ja Kirkkonummen kunnassa käytössä olevaan pisteytysjärjestelmään ajohidasteiden toteuttamiselle. Pisteytysjärjestelmässä on useita tekijöitä, jotka vaikuttavat lopullisiin pisteisiin, esimerkiksi liikennemäärät, nopeusrajoitukset, tapahtuneet onnettomuudet, katuluokka sekä se, onko kadun varrella erityiskohteita, kuten esimerkiksi kouluja tai päiväkoteja.

Hidasteiden ja ajoesteiden lisäksi uusitaan mm. suojatiemaalauksia, parannetaan pyöräteitä ja lisätään Munkinmäentien valaistusta Kirkkonummentien sillan alla. Lisäksi käynnistetään suunnitteluhanke Volsintien eteläisen pään vinopysäköinnin muuttamiseksi turvallisemmaksi: Autoilijoilla on tapana poistua pysäköintiruuduista jalkakäytävää pitkin sen sijaan, että peruuttaisivat liikennesääntöjen mukaisesti ajoradalle. Koska tähän ongelmaan ei ole helppoa tai halpaa ratkaisua, suunnittelun tarkoitus on selvittää, millaisilla rakenteellisilla ratkaisuilla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta voidaan parantaa.

Kommentit (1)Add Comment
...
Kirjoittanut Asukas Ravalsista, 30.01.2012
Olipa mukava yllätys nähdä ravalsinpolu vaarallisten teiden listalla. Siis oikeasti on hyvä, että se todettiin vaaralliseksi, mutta ongelma lienee vaaran aiheuttajat. Nämä aiheuttajat kun eivät ole autoja, joihin ajoesteen tepsii. Ne on mopoilijat, joille polku on kieletty liikennemerkein. Mitähän ajoeste voi tehdä, että polulla voisi kuitenkin kulkea pyöräilijä tai lastenvaunut? Ei mitään. Ehdotan valvontakamera ja sakot mopoilijoille - niin turvallisuus paranee!

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 27.01.2012 16:50 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0692 sekunnissa.