Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Liikenne Kirkkonummen keskustan parkkipaikkakaaokseen on tulossa helpotusta - tilapäisesti

Kirkkonummen keskustan parkkipaikkakaaokseen on tulossa helpotusta - tilapäisesti

Sähköposti Tulosta

Ervastintie - Kirkkonummi - Verkkonummi.fi

Kaikki Kirkkotallin ja Ervastintien ympäristössä asioineet - siis koulukeskuksessa, päivähoito- ja koulutoimistossa, alueen pankeissa ja kaupoissa, matkahuollossa, r-kioskilla ja torilla asioineet kuin myös terveyskeskuksessa ja musiikkiopistossa käyneet tietävät, että keskustassa vallitsee pysäköintikaaos.

Alueen yrittäjät ovat pitkään puhuneet alueen parkkipaikkamitoituksesta ja sen puutteista. Nyt ei kuitenkaan ole kyse siitä, että parkkipaikkoja olisi liian vähän vaan siitä, että ne ovat väärässä käytössä: Suurin osa alueen parkkipaikoista on varattu lyhytaikaiselle pysäköinnille. Nyt ne ovat kuitenkin täynnä autoja, jotka seisovat paikallaan aamusta iltaan. Myös jalkakäytävät ovat täyttyneet väärin pysäköidyistä autoista.

Hassua jutussa on se, että poliisiasema sijaitsee alueen keskellä. On toki selvää, että poliisilla on ehdottomasti parempaakin käyttöä vähille resursseilleen kuin pysäköinninvalvonta, mutta ongelma on saavuttanut sellaiset mittasuhteet, että siihen toivoisi poliisinkin puuttuvan. Etenkin, kun poliisin naapurissa on koulukeskus: alueella pysäköivin aikuisten yleinen ja röyhkeä lain kunnioittamattomuus ei anna kovin hyvää esimerkkiä nuorille, joiden mopoilusta aikuiset olivat kesällä niin närkästyneitä.

Myös kunnanjohtajamme Tarmo Aarnio on esittänyt poliisille toivomuksen pysäköintiasiaan puuttumisesta. Poliisi onkin luvannut järjestää alueella jonkinlaisen väärin pysäköimiseen puuttumistempauksen lähiaikoina, jotta autoilijat oppisivat paremmille tavoille. Säännölliseen pysäköinninvalvontaan poliisin resurssit eivät kuitenkaan riitä.

Rakennustyömaat ja liityntäpysäköinti avaintekijöitä

Mistä ongelma sitten johtuu? Vastaus on sikäli lohdullinen, että suurin syyllinen on rakkaan uuden kunnantalomme rakennustyömaa. Ongelma on erityisen paha nyt, kun talon luovutukseen on enää pari viikkoa: kunnantalo on täynnä maalareita, sähkömiehiä, lattia-asentajia, ilmastointi-ihmisiä, siivoojia ja muita erikoistyömiehiä ja -naisia. Juuri uudisrakentamisen loppuvaihe työllistää suurimman määrän ihmisiä. Mutta tuo loppuvaihe on todellakin loppumassa: talo on määrä luovuttaa kunnalle kuun loppuun mennessä.

Sen jälkeen väärin pysäköivät enää ne kirkkonummelaiset, jotka jostakin syystä eivät uskalla jättää autoaan ilmaiseen parkkihalliin lähtiessään junalla töihin.

Ongelma paheni, kun Skanskan työmaa poisti käytöstä liikennevalojen viereisen parkkipaikan noin kuukausi sitten. Skanskan työntekijät eivät kuitenkaan muuten ole pahentaneet parkkipaikkakaaosta, sillä heitä on työmaalla vain sen verran, että kaikki autot ovat mahtuneet aidatun työmaa-alueen sisään. Toistaiseksi.

Huolta herättää kuitenkin se, että maanrakennustöiden päätyttyä työmiehiä tulee lisää. Jos Skanskan tontille ei mahdu pysäköimään, meillä voi olla edessä seuraava pysäköintimurhe, joka kestää pitkään, sillä tontille on tulossa useita rakennuksia. Onneksi kuitenkin ensimmäiseksi valmistuu parkkitalo, joten siitä voi olla apua, kun kolmea asuintaloa ryhdytään rakentamaan.

Sitä paitsi Skanska korostaa nettisivuillaan vastuullisuutta, johon kuuluu myös vuorovaikutus naapureiden kanssa. Kun Verkkonummen toimitus soitti vuorovaikutuksen vastuuhenkilölle, tämä otti alueen yrittäjien huolen erittäin vakavasti ja ryhtyi välittömästi selvittämään asiaa. Myöhemmin hän kertoi myös Skanskan työmaapäällikön kiinnittäneen huomiota keskustan pysäköintiongelmiin. On siis toivoa, että Skanskan tulevat pysäköintitarpeet hoidetaan paremmin. Ja ellei hoideta, netistä löytyy puhelinnumero, johon voi soittaa.

Kunnantaloa rakentaa Peab Oy. Kunnasta kerrottiin, etteivät he mielellään soittele yhtiöön, kun pelkäävät, että hätyytellyt työmiehet ryhtyvät tekemään huonoa jälkeä. Tuttu tunne kaikille taloa rakentaneille. Ja oman kokemukseni perusteella huoli on aiheellinen. Tosin omat rakennusmieheni eivät olleet Peabin työntekijöitä.

Verkkonummen toimituksella ei ollut kuitenkaan tällä kertaa mitään hävittävänä, joten soittaminen Peabille ei ollut ongelma. Sielläkin oltiin oikein ystävällisiä, soitettiin työmaapäällikölle ja keskusteltiin asiasta. Työmaalla luvattiin keskustella aliurakoitsijoiden kanssa ongelmasta - jälleen kerran. Ehkäpä niin tehdäänkin. Jos keskustelu ei tuota tuloksia, voimme joka tapauksessa lohduttautua sillä, että aliurakoitsijat ja kaikki muutkin autoilevat työmiehet siirtyvät pian muualle autoilemaan.

Tulevaisuuden kaaostekijät

Ja valmistuu se Ervastintien parkkipaikkakin lopulta. Se ilo tosin on lyhytaikainen, sillä kevään koittaessa revitään auki torin ja kirkon alapuolella oleva parkkipaikka. Sitä kunnostetaan ja laajennetaan, joten työn loputtua meillä on entistä ehommat pysäköintimahdollisuudet. Työ valmistuu kuitenkin vasta ensi syksynä, joten hetken aikaa parkkipaikkojen määrä on melko vähäinen. Tosin koululaisten ja opettajien karattua kesälaitumille, liikennekin on onneksi vähäisempää, kunnes koulut jälleen elokuussa avaavat ovensa.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta kyllä muuten ehdotti tänä syksynä, että Espoon kanssa neuvoteltaisiin mahdollisuudesta ostaa tilapäisiä pysäköinninvalvontapalveluita Kirkkonummelle. Kunnanhallitus päätti Ari Harisen ehdotuksesta, että se olisi liian kallista kunnalle. Kuntahan ei ilmeisesti hyödy siitä, että yrittäjät viihtyvät Kirkkonummella ja kokevat kunnan huolehtivan asioistaan. Vinkkinä yrittäjille: kunnanhallituksen yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 20.11.2011 22:41 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0654 sekunnissa.