Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kylät Evitskog laulaen maailmankartalle

Evitskog laulaen maailmankartalle

Sähköposti Tulosta
liput liehuvat - Evitskog - Verkkonummi.fi
Kirkkonummi.
Evitskog, Evitskog, Evitskog, Evitskog...

Ihan turhaa tätä on yrittää kirjoittaa: tätä kiljumista, Suomen lippujen heiluttamista, laulamista ja nauramista ei saa paperille. Evitskog Ungdomsförening on koolla hurraamassa Evitskogin sankarille, Paradise Oskarille, joka ihan kohta aloittaa Euroviisut. Ei yhtään haittaa, että ollaan koolla Bygdebossa, joka on naapurikylän nuorisoseurantalo: Evitskogin oma talo oli varattu häitä varten (toivotaan että liitosta tulee onnellinen), mutta onneksi Volsiin mahtui juhlimaan.

Riippumatta siitä, kuka voittaa viisukisan, Evitskog on jo voittanut: se on saanut palkinnoksi kaksi upeaa viisuvalvojaisiltaa, huikean kylähengen ja paljon yhteistä iloa. Tosin minulle myös kerrotaan, että Evitskogissa on hyvä tunnelma aina - siihen ei tarvita Euroviisuja, mutta ovat ne kuulemma ihan hyvä mauste. Joku kuitenkin toteaa, että Evitskog on nyt maailmankartalla: enää sitä ei voi muuttaa miksikään Hievalaksi!

Hurraavasta joukosta on hieman vaikeaa löytää ketään, joka ihan oikeasti tuntee Paradise Oskarin, tai edes Axel Ehnström, jolla nimellä hänet aiemmin tunnettiin. Epäilemättä tuttuja täydessä salissa on, mutta liikkuminen on vaikeaa ja meteli liian intensiivistä. Päätän odottaa, että kisan ensimmäinen ja paras lauluesitys on ohi ja tilanne hieman rauhoittuu.... Paradise Oskar - Evitskog - Verkkonummi.fi

Kaunis sininen maapallo nousee salin päätyyn viritetylle suurelle kankaalle. Evitskogin supertähti laulaa herkkää lauluaan luontevasti ja puhtaasti. Luulisi kaikkien Euroopan tyttölasten äänestävän häntä. Ja äitien ja isoäitien: sen verran söpö tapaus. Ehnströmin säveltämä ja sanoittama laulukin on muuten ihan mukava. Bygdebossa liput heiluvat kauniisti tahdissa ja yleisö on hiljentynyt kuuntelemaan. Ainoa särö tunnelmaan muodostuu typeristä toimittajista (siis muiden medioiden häpeämättömistä toimittajista), jotka peittävät välillä valkokankaan saadakseen hyviä kuvia. Pahuksen media!

... On mediasta jotkin hyötyä: kun Da da dam on ohi, seuraan kameramiehiä ja löydän tieni äiti ja tytär Westerholmin luokse, jotka ovat Ehnströmin perhetuttuja. Antonia ja Lillan Westerholm ovat tunteneet Axelin jo lapsena. Tämä on kuulemma laulanut aina ja hän pitää Astrid Lindgrenin kirjasta haastattelu - Evitskog - Verkkonummi.fi

Rasmus ja kulkuri, josta nimimerkki on peräisin. Axel ei kuulemma ennen Euroviisujen karsintoja ole esiintynyt lavalla.

Kirkkonummen Sanomien ruotsinkielinen toimittaja Gunvor Westrén-Doll osaa kertoa Axel Ehnströmistä lisää: hän oli sattumalta haastatellut juuri Axelia tämän lakkiaispäivänä Winellska skolanin lukiossa. Hänen mukaansa Paradise Oskarin laulun sanat ovat perua Ehnströmin vihreistä arvoista ja halusta suojella luontoa. Da da damin poika muistuttaa paljon Ehnströmiä itseään: sanat eivät siis ole pelkkää euroviisulaskelmointia.

... Kilpailut jatkuvat pitkälle yli puolen yön. Koska kaikki muut laulut ovat jokseenkin kehnoja ja merkityksettömiä, päätän lähteä kotiin. Sunnuntaina voi jatkaa juhlimista vaikka lentokentällä, jonne Paradise Oskar saapuu suoraan Düsseldorfista klo 15.30. Kaikki kentälle hurraamaan! Ja illalla voi vielä kympin uutisista katsella evitskogilaisten ilonpitoa.

...

... Meidän on annettava anteeksi ja yritettävä ymmärtää: eivät eurooppalaiset voi mitään sille että heillä on onneton musiikkimaku. Onneksi me sentään tiedämme paremmin!

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 15.05.2011 09:51 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.065 sekunnissa.