Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kylät Maja on kesän paras juttu

Maja on kesän paras juttu

Sähköposti Tulosta

Heinäpaalimaja - Evitskog - Verkonummi.fi

Erik (9), Max (11), Anton (10) ja Linus (10) tietävät sen: majan rakentaminen on tärkeää. Jos ihmisellä on kunnollinen maja, mieluiten puussa, ei ole niin väliä, sataako kesällä rakeita vai ei. Myös majan rakentaminen on hyvin tärkeää. Se on matka luovuuteen, rationaalisuuteen, itse tekemiseen, yhdessäoloon ja omanarvontuntoon.

Pojat tulivat Evitskog Ungdomsförenigenin kesäleirille nimen omaan oppiakseen rakentamaan puumajan. Ei niin, että maan pinnallakaan olevissa majoissa olisi mitään vikaa: Övidsborgin pihalla seisoi valmiina kolme hienoa majaa, tyttöjen ja poikien tiipiit ja hieno heinäpaaleista tehty maja, jota yksikään susi ei varmasti olisi jaksanut puhaltaa nurin.

puumajan perustus - Evitskog - Verkkonummi.fi

Majaleirin huikea lopputyö oli toimittajan vieraillessa kuitenkin vasta alussa: pihahaapojen runkoihin oli puita vahingoittamatta kiinnitetty köysillä tukipuut, joiden varaan uljaan puumajan oli määrä nousta. 8-vuotias Hanna kertoi, että puumajaan oli tarkoitus rakentaa lattian lisäksi seinät ja katto ja tietysti ovi. Hanna totesi, että "pitää varmaan vielä pohtia, miten majaan päästään sisään". Leiriläiset olivat kyllä jo harjoitelleet köysitikkaiden tekoa, joten se oli hyvin varteenotettava vaihtoehto.

Majanrakentajille oli tulossa hieman kiire, sillä aikaa oli enää pari päivää, ennen kuin vanhemmat tulisivat katsomaan hienoja rakennuksia ja syömään lettuja yhdessä lasten kanssa. Leirillä oli onneksi paljon innokkaita rakentajia: 16 lasta, iältään 7-11-vuotiaita. Suuri osa rakennusmateriaaleista oli saatu lahjoituksina kyläläisiltä: heinäpaaleja, kankaita ja ylijäämälautoja.

Uudisrakennuksia - Evitskog - Verkkonummi.fi

Majanrakennusmestarina toimi Mathias Eriksson, joka oli oppinut rakennustaitonsa partiossa. Farmasiaa talvisin opiskelevalla Erikssonilla oli majanrakennuskokemuksen lisäksi runsaasti kokemusta lasten kanssa toimimisesta: hän on partion lisäksi toiminut Peuramaalla hiihdonopettajana sekä työskennellyt koulunkäyntiavustajana. Niinpä hänen oli helppo suostua majaleirin vetäjäksi, kun moista ammattimiestä partion kautta kyseltiin.

Evitskog Undomsförening järjestää joka kesä kesäleirejä lapsille. Niiden teemat vaihtelevat, mutta majanrakennusleiri oli kovin suosittu, joten on mahdollista, että sellainen järjestetään vielä uudelleenkin.

Mikä leirillä oli kivointa? Lapset olivat täysin yksimielisiä: kaikki.

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 18.06.2014 10:42 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0677 sekunnissa.