Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kylät Länsi-Uudenmaan Osuuspankki ei taipunut veikkolalaisten vetoomukseen

Länsi-Uudenmaan Osuuspankki ei taipunut veikkolalaisten vetoomukseen

Sähköposti Tulosta

Veikkoaln osuuspankki

Länsi-Uudenmaan Osuuspankki päätti 3.2.2014 pidetyssä kokouksessaan lakkauttaa Veikkolan konttorin toiminnan. Veikkolan ainoan pankin katoaminen kylästä jättää sekä ikäihmiset että paikalliset palveluyritykset pulaan, sillä pankkiasioiden hoitaminen muualla hankaloittaa elämää huomattavasti. Veikkolalaiset keräsivätkin 1143 allekirjoitusta adressiin, jossa toivottiin pankkipalveluiden säilyttämistä kylällä. Vetoomus ei kuitenkaan muuttanut pankin hallituksen suunnitelmia.

Lohjalla pääkonttoriaan pitävällä pankilla on sivukonttoreita Veikkolan lisäksi Kirkkonummella, Karkkilassa, Vihdissä, Nummelassa ja Saukkolassa. Myös Vihdin kirkonkylän konttori päätettiin sulkea.

Konttoreiden sulkeminen liittyy toimitusjohtaja Jarmo Viitasen mukaan Länsi-Uudenmaan Osuuspankin pyrkimykseen leikata pankin kuluja. Tähtäimessä on jopa 2,5 miljoonan euron tulosparannus vuoteen 2016 mennessä. Pankkien kiristyvän säätelyn ja alhaisen korkotason luomien paineiden alla kuluja on karsittava, ja suurimmat kulut tulevat henkilöstökustannuksista.

Säästöjen etsiminen konttoreiden sulkemisesta on houkuttelevaa siinäkin mielessä, että vain 5-10% Länsi-Uudenmaan Osuuspankin asiakkaista asioi konttorissa. Konttoreiden merkitys on viimeisen neljän vuoden aikana pienentynyt oleellisesti: Tapahtumien määrä on vähentynyt 30-35%.

Miksi sitten juuri Veikkolan konttori piti lakkauttaa, vaikka muiden pankkien puutteen vuoksi juuri Veikkolassa pankin sulkeminen koski kipeimmin ikäihmisiin ja alueen yrityksiin? Jarmo Viitanen toteaa, että asiakkaiden vaatimustaso on noussut ja kysytyt palvelut muuttuneet haastavammiksi. Suuremmissa konttoreissa pystytään helpommin turvaamaan monipuolinen osaaminen. Siksi pankin kannalta oli loogisinta sulkea pienimmät konttorit. Myös henkilöstön sijoittaminen on helpompaa, kun sijoitettavia on vähemmän. Veikkolan konttorin kolmesta työntekijästä yksi jäi tänään eläkkeelle ja kaksi siirtyy muihin konttoreihin.

Veikkolassa säilyvät pankkiautomaatti ja maksuautomaatti. Lisäksi K-kaupan kanssa on solmittu sopimus siitä, että Länsi-Uudenmaan Osuuspankin asiakkaat voivat nostaa tililtään rahaa kaupan kautta. Alueen yrittäjien kanssa on Viitasen mukaan myös keskusteltu korvaavista palveluista. Viitanen myös uskoo, että Veikkolan konttorin asiakkaat oppivat asioimaan myös Nummelassa, johon Veikkolasta on hyvät bussiyhteydet ja jossa monet veikkolalaiset asioivat muutenkin.

Länsi-Uudenmaan Osuuspankin hallitukselle osoitettu vetoomus

Länsi-Uudenmaan Osuuspankin Veikkolan konttorin lakkauttamista pitää vielä harkita.
1. Veikkola on vauras kasvukylä metropolin laidassa. Se on kasvanut viime vuosina jopa muuta Kirkkonummea nopeammin.

2. Pohjoiskirkkonummelaiset yrittäjät, yhdistykset ja ikäihmiset tarvitsevat pankkikonttorin palveluja. Sadat ikäihmiset ovat tottuneet käymään pankkikonttorissa. Ottoautomaatti ja asiointipiste säilyvät, mutta tallelokeroita eikä yösäilöä enää ole. Kioskit, kaupat, ravintolat ja muut yritykset joutuvat lähtemään muualle hoitamaan tilityksiä.

3. Konttorin lopettamisen myötä osuuspankin asiakkaista kilpailevat tasavertaisesti muut pankit. Paikallisten yritysten ja yhdistysten pankin valinta ei ole itsestään selvyys, kun osuuspankin kotikenttäetu katoaa. Enemmistö yksityishenkilöistä pärjää netin varassa, kuten ennenkin.
Tällä hetkellä S-pankin palvelut Veikkolassa ovat minimissä, mutta se laajentanee toimintaansa. S-pankin ja Lähi-Tapiolan yhteistyökin on tiivistymässä. On aivan varma, että enemmin tai myöhemmin joku muu pankki kiinnostuu kasvukylästä.

Keräsimme Länsi-Uudenmaan Osuuspankin Veikkolan konttorin lopettamista vastustavaan adressiin puolessa kuussa vaivatta 1143 nimeä. Kerätyt listat ovat liitteenä.

Veikkolassa 3.2.2014
Adressin keränneet yhdistykset

Veikkolan kyläyhdistys ry, Veikkolan sydänkerho

Kommentit (0)Add Comment

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 05.02.2014 18:10 )  

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0818 sekunnissa.