Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Kylät

Kertomuksia Lapinkylästä

Kertomuksia Lapinkylästä

Talkootyö on ihmeellistä - se, että joku on valmis tekemään korvauksetta työtä, joka ilahduttaa tai hyödyttää muita. Verkkonummi on lukuisia kertoja kirjoittanut Kyrkslätts Hembygdsföreningenin (Kirkkonummen kotiseutuyhdistyksen) talkooväestä, joka kunnostaa taloja, julkaisee perinnetietoutta ja Kirkkonummen kylien historioista kertovia teoksia, järjestää luentoja ja ylläpitää museoita.

Jokaisen artikkelin jälkeen joku on valittanut, miksei ruotsinkielisen yhdistyksen toiminta ole suomenkielistä. Siksi, etteivät suomenkieliset ihmiset ole aktivoituneet itse. Me suomenkieliset emme ole siinä asemassa, että voisimme vaatia yhdistykseltä mitään. Mutta tällä kertaa meidän ei ole tarvinnut vaatia eikä edes esittää toivomuksia, sillä ystävällinen talkooväki käänsi meille kirjan ihan vai siksi, että kielitaidottomatkin pääsisivät perille kotiseutunsa historiasta.

Viimeksi päivitetty ( 17.12.2014 08:15 )

Lue lisää...
 

59 kieltä: Tänne eksyneitä

59 kieltä: Tänne eksyneitä

Maan hallitus vakuuttaa meille, ettemme selviä tulevaisuudesta ilman maahanmuuttoa. Meitä ei ole tarpeeksi, jotta pystyisimme pitämään yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja takaamaan, että kaikille riittää hoivaa ja hoivaajille palkkaa. Tulevaisuus tulee vasta joskus, mutta emme tunnu oikein pärjäävän itseksemme tälläkään hetkellä: tarvitsemme innovatiivisuutta, uutta yrittäjyyttä ja kansainvälisiä suhteita, joita maahamme muuttavat tai täällä lyhemmän ajan vierailevat ulkomaiset osaajat voivat meille tarjota.

Mutta kannattaako tänne tulla? Ja millaista muualta tulleiden on täällä elää? Voisimmeko tehdä jotakin, joka houkuttelisi luoksemme lisää osaajia nostamaan yhteiskuntaamme ylös siitä kuopasta, johon tunnumme juuttuneen.

Viimeksi päivitetty ( 20.10.2014 16:35 )

Lue lisää...

Joukkoliikenneilta Veikkolassa

Joukkoliikenneilta Veikkolassa

Pohjois-Kirkkonummen bussilinjat ja aikataulut uusittiin elokuussa. Kuntakeskukseen rupesi pääsemään päiväsaikaan kerran tunnissa linjoilla 907 ja 908. Iltaisin ja viikonloppuisin kirkonkylälle ei vieläkään bussilla mennä. Linja 290 lopetettiin ja sen tilalle tuli bussi 243, joka kiertää Lamminjärven, pistäytyy Lepolammilla ja jatkaa Espoon asemalle. Joukkoliikenneuudistus meni tässä kuussa vielä kertaalleen uusiksi. HSL:n edustajat aikataulusuunnittelija Matti-Pekka Laaksonen ja joukkoliikennesuunnittelija Ville Lepistö alustavat keskustelun muutoksista. Kirkkonummen kunnasta paikalla on liikennesuunnitteluinsinööri Ylva Wahlström. Tilaisuudessa pääsee myös tutustumaan uuteen matkakortin leimauslaitteeseen.

Lue lisää...

Eerikinkartano ei aio unohtua

Eerikinkartano ei aio unohtua

Veikkolan keskustan eteläpuolella, Haapajärven rannalla seisoo Eerikinkartano. Carl Ferdinand von Wahlberg testamenttasi kartanon ja siihen kuuluvat laajat maa-alueet Kirkkonummen kunnalle menetettyään vanhimman poikansa Erikin tapaturmaisesti. Kyläläiset haluavat nostaa vanhan kartanon uuteen kukoistukseen, ennen kuin sen laajat maa-alueet on pala palalta nakerrettu ja kartano unohdettu kokonaan. 13.9.2014 kartanolla pidetään syysmarkkinoita ja juhlitaan uuden kulttuuripolun avajaisia.

Viimeksi päivitetty ( 13.09.2014 09:03 )

Lue lisää...

Poliisi kaipaa apua

20.8.2014 murtauduttiin Laajakalliossa kahteen omakotitaloon Vuorenpeikonkujalla ja Virvatulenkujalla. Mahdollisista havainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisille numeroon 0295438050.

Sivu 1 / 20

Tuoreimmat kommentit


 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0648 sekunnissa.