Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kuntavaalit 2012 Vasemmisto lähetti kirjeen Veikkolalle

Vasemmisto lähetti kirjeen Veikkolalle

Sähköposti Tulosta

Vasemmisto - Verkkonummi.fi

Vasemmiston ainoa veikkolalainen kunnallisvaaliehdokas ei pääse tulemaan Veikkolan vaalipaneeliin. Veikolan kyläyhdistys ei hyväksynyt sijaisen käyttämistä, joten Vasemmisto jäi kokonaan vaille edustajaa pohjoiskirkkonummelaisten vaalikeskustelusta.

Tämän vuoksi Vasemmisto haluaa lähestyä Veikkolan kyläyhdistystä avoimella kirjeellä.

Kommentit (3)Add Comment
...
Kirjoittanut Juha Wikström, 14.10.2012
Uutena veikkolalaisena olen aika hämmästynyt moisesta pikkusieluisesta tulkinnasta, etteikö joku toinen ehdokas olisi voinut edustaa vasemmistoliittoa. Olen aina ajatellut, että kunnanvaltuutetut ovat koko kunnan edustajia, eivät vain jonkin oman kyläkunnan asialla. Tiedän että vuosien saatossa veikkolalaiset ovat saaneet taistella monesta asiasta kylänsä puolesta, kun Kirkkonummen keskusta ja painopiste ovat etelässä. Voisiko kuitenkin ajatella myönteisesti niin, että ei-veikkolalainen ehdokaskeskustelija olisi hyväkin lisä vaalipaneeliin: näin hän saisi tietää, mistä täällä Pohjois-Kirkkonummella keskustellaan.

...
Kirjoittanut oma tontti, 15.10.2012
Toisaalta, onhan sekin luonnollista, että esim. Lapista kotoisin oleva kansanedustaja ensisijaisesti ajattelee oman alueensa asioita, tai vaikkapa suomalainen euro-MEP ajaa Suomen asioita parlamentissa.

Mielestäni myös kunnan sisällä alueellisia eroja on, ja on täysin luonnollista että ihminen ajattelee ensimmäisenä oman tonttinsa asioita. Toki valtuutetun on ajateltava koko kunnan etua, mutta ei mielestäni tulisi kieltääkään sitä, etteikö hän saisi ajatella omaa asuinympäristöään ensin. Todennäköisesti valtuutettu saa vaaleissa eniten ääniä sieltä omasta asuinalueestaan, eli hänellä on ns. valtakirja myös ajaa niitä oman seutunsa asioita.
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 15.10.2012
Kyläyhdistykset ajavat oman asuinalueensa asukkaiden asioita, joten en yhtään ihmettele Veikkolan kyläyhdistyksen päätöstä vaalipaneeliasiassa. Oman alueen edokkaat tuntevat parhaiten kylän asiat ja heidän ensisijainen tehtävä luottamushenkilönä on pitää huolta oman alueen kehittämisestä unohtamatta kunnan kokonaistilannetta.

Asun Evitskogissa ja olen tämän kuluneen neljän vuoden aikana lauta- ja johtokunnissa pitänyt oman alueen puolta. Esim. en halunnut lopettaa kyläkoulua Evitskogista vaan olisin mieluummin nähnyt sitä kehitettävän yhteistyössä suomen- ja ruotsinkielisten lasten tarpeisiin. Samoin vastustin Veikkolan koulun sivupisteen lopettamista entisen Aktiivin tiloissa, kun Vuorenmäen koulu valmistui. Nyt koulussa ollaan ottamassa käyttöön kaikki mahdolliset tilat, kun oppilaita on enemmän kuin oli koulun tilasuunnittelussa osattu ottaa huomioon.

Olemme kunnan keskivaiheilla vähän niin kuin "harmaalla vyöhykkeellä", jonka kehittäminen ei oikein kiinnosta luottamushenkilöitä. Usein kuulen sanottavan, että miksi et muuta sieltä ihmisten ilmoille. No en muuta, koska täällä on parempia asua kuin ahtaasti taajamissa. Tämä on minun mielipiteeni. Tulevalla kaudella pitää lähteä vahvasti ajamaan oppimiskeskuksen rakentamista Lapinkylään.

Ehdokas # 122

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 12.10.2012 17:33 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0653 sekunnissa.