Kirkkonummi - asuinpaikasta kotipaikaksi

Etusivu Kirkkonummi Kuntavaalit 2012 Vaalikeskustelut jatkuvat

Vaalikeskustelut jatkuvat

Sähköposti Tulosta

Veikkolan vaalitatit - Verkkonummi.fi

Lähidemokratia kiinnostaa kirkkonummelaisia, jos jotain voi päätellä kyläyhdistysten innosta järjestää vaalipaneeleita. Se, onko oman kylän edustajia valtuustossa vai ei, näkyy selvästi kunnanvaltuuston työskentelyssä. Toisten mielestä se on hyvä, toisten mielestä huono asia. Mutta äänestäjien luulisi olevan tyytyväisiä, jos oman kylän palveluista pidetään huolta ja kaavoituksessakin kuunnellaan asukkaita. Niinpä onkin paikallaan käydä kuuntelemassa, mitä oman kylän edustajilla on mielessä.

Kyläyhdistysten järjestämien vaalikeskustelujen lisäksi Omaistoiminnan neuvottelukunta järjestää vaalipaneelin Mielenterveys -ja päihdepalveluista sekä hyvinvoinnista Kirkkonummen kunnantalolla Ervasti-salissa 10.10.2012 klo 18.00-20.00. Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ongelma on se, että niitä tarvitsevat eivät yleensä pidä suurta ääntä itsestään, eivätkä omaisetkaan yleensä kulje osoittamassa mieltä heidän puolestaan. Ja kun kukaan ei pidä ääntä, marginaaliset ryhmät unohtuvat helposti, kun valtuutetut jakavat rahoja.

Samaan aikaan, 10.10 klo 18 - 21 pidetään Masalassa Nissnikun alakoulun ruokalassa Masalan oma vaalipaneeli. Paneelin lisäksi Masalan asukasyhdistys tarjoilee kahvia ja pullaa ja vielä kahdenkeskisiä keskustelumahdollisuuksia ehdokkaiden kanssa. Paikalle ovat tulossa Antti Kilappa (Vihr), Hannu Valtanen (Kok),Vesa Hirvonen (KD), Seppo Linnaluoto (Vas), Erkki Ahlsten (Kesk), Juha Blomfelt (SDP), Johan Miettinen (RKP) ja Antti-Jussi Manninen (PS).

Myös Sundsbergin alueella on useampia ehdokkaita, jotka on kutsuttu keskustelemaan alueen nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Sundsbergin vaalitentti pidetään Kartanonrannan koulun ruokalassa sunnuntaina 14.10 klo 18:00.

Veikkolan kyläyhdistys järjestää puolestaan Pohjois-Kirkkonummen vaalipaneelin Veikkolan koulun ruokasalissa 17.10 klo 18 – 21. Pohjois-Kirkkonummella on tällä kertaa 43 ehdokasta, joista tällä kertaa ovat keskustelemassa Marjut Frantsi-Lankia (Kesk), Pauliina Juntunen (SD), Matti Kaurila (KOK), Ulf Kjerin (RKP), Petri Ronkainen (KD). Vesa-Pekka Sainio (PS) ja Outi Saloranta-Eriksson (Vihreät).

Etenkin Pohjois-Kirkkonummen asukkaat ovat perinteisesti pitäneet oman alueensa puolia puoluerajat ylittävällä yhteistyöllä. Kaikista asioista eivät hekään kuitenkaan ole yhtä mieltä, joten kannattaa käydä kuuntelemassa, millä linjoilla ehdokkaat ovat.

Jos tulevat paneelit muistuttavat jo käytyjä, istuu yleisössä enemmän ehdokkaita kuin paneelipenkissä. Niinpä yleisökeskustelu voi olla suomalaisittain poikkeuksellisen elävää. Edellisissä keskustelutilaisuuksissa miltei jokainen puheenvuoro alkoi vaalinumerolla.

Kommentit (6)Add Comment
...
Kirjoittanut A-J (Antti-Jussi Manninen), 10.10.2012
Olen aina ollut kiinnostunut mm. politiikasta. Jo nuorena ollessani, erilaiset poliittiset keskusteluohjelmat on saanut minut virittäytymään radion tai television ääreen, ohittaen monen muun samaan aikaan lähetettävän ohjelman.
Erityisesti olen ollut aina kiinnostunut kotimaata koskevista kysymyksistä, joita ovat talous ja työllisyys, sekä kauppa. Mieluummin seuraan itsekin paneelikeskusteluja.
Ryhdyttyäni nyt ehdokkaaksi valtuustoon, olenkin aivan uudessa tilanteessa ja olen nyt itse tentattavana asukaspaneelissa, Masalassa.
Toisaltaan, juuri Masalan alue ja tämän lähialueet tulee kokemaan Kirkkonummen ehkä suurimmat rakenteelliset muutokset lähivuosikymmenen kuluessa, jonka muutokset ovat jo käynnistyneet.
On monta asiaa pohdittavana. Masalasta on kehittymässä vetovoimainen keskittymä sekä asukkaille, että elinkeinoelämälle. Kuinka tämän kehitystien erilaiset haasteet ja tarpeet saadaan synkronoitua oikein asukaskunnan tulevan muuttokehityksen kanssa. On arvioitu, että Masalassa asuu tulevaisuudessa jopa 8000 asukasta. Masalan alueen väestön ikä nuortuu nykyisestä ja vastaavat palvelutarpeet tulee jatkossa kohdistaa myös tämän mukaisesti.
Alueen peruspalveluiden riittävyys, etenkin terveydenhuolto, edellyttää sekin uudelleen arviointia, kuten moni moni muu palveluntarjonta.
Uuden moottoritien vaikutus tulee arvioida vielä kertaalleen, sekä kehä III liittymien vaikutus ”uuteen Masalaan”.
Toivonkin mielenkiintoista keskustelu ja tentti-iltaa 10.10 Masalassa.
A-J Manninen. PS
...
Kirjoittanut Vesa-Pekka Sainio, 10.10.2012
Tuosta Veikkolan herkkutattimainoksesta 30 ehdokasta on vastannut Helsingin Sanomien vaalikoneeseen. Kysymyksessä jossa kysytään mitä Veikkolalle tulisi tehdä, yli puolet eli 18 ehdokasta on sitä mieltä, että mitään erityistä kehittämistä ei tarvita. 11 vastannutta oli sitä mieltä, että kehittämistä tulisi tehdä jonkin verran.

Mutta:

Vain yksi (1) ilmeisen radikaali ehdokas, allekirjoittanut, oli sitä mieltä että Veikkolaa tulisi kehittää voimakkaasti, myös väestönkasvun osalta. Tietysti kasvu on ollut jo vahvaa, mutta vuoteen 2025 mennessä on arvioitu Veikkolan väkiluvun lähes tuplaantuvan, 5000 uudella asukkaalla - mm. suunnitellun junaradan ansiosta.

Eli on jo nyt näköpiirissä että alueen väkiluku kasvaa entistä rajummin, mutta silti halutaan lyödä jarruja kiinni ja esim. pitää Veikkola hampaat irvessä vain pientaloalueena. Asuinkerrostaloja, kunnan vuokra-asuntoja, palveluita, yritystoimintaa; ne kaikki tukevat tulevan väestönkasvun tarpeita. On parempi olla kaukaa viisas ja varautua tulevaan.

Vesa-Pekka Sainio (PS.)
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 15.10.2012
Eipäs unohdeta haja-asutusalueiden kehittämistä. Taajamien ulkopuolella asuu mittava joukko kuntalaisia, joille kuuluu kunnan tarjoamat palvelut tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Kunnassa tarvitaan taajamia ja haja-asutusta.

Ehdokas # 122
...
Kirjoittanut Vesa-Pekka Sainio, 15.10.2012
Näkisin että kehittämällä taajamaa, tässä tapauksessa Veikkolaa, se toimii samalla ympäröivän haja-asutuksen kehittämisenä. Täytyy niiden palveluiden olla joissain määrin keskitettynä, eikä rakentaa ihan joka puolelle terveysasemia ja kouluja. Pitää ottaa huomioon asukasmäärät ja välimatkat. Esim. kun on ollut esillä idea rakentaa suomenkielinen koulu Lapinkylään, sen sijaan että Lapinkylästä kuskataan lapsia Veikkolaan, voi olla kannatettava idea. Asia pitää kuitenkin selvittää ensin faktojen pohjalta. Jos tarvetta ei oikeasti olisikaan, niin sitten Veikkolan koulu jatkakoon lapinkyläläisen lasten opinahjona.
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 16.10.2012
Taajamien kehittämisestä hyötyy myös ympärillä oleva haja-asutusalue, siinä olet oikessa. Otetaan ensin tuo Lapinkylän oppimiskeskustarve. Kannattaa todellakin tehdä tarkkoja laskelmia ja tietysti vähän ennakoidakin koululaisten määrä Oitmäki, Lapinkylä, Vols, Evitskog akselilla. Jos näiltä alueilta tulevaisuudessa lapset kuljetetaan Lapinkylän oppimiskeskukseen, niin se helpottaisi todella paljon Veikkolan ja Vuorenmäen koulujen tilanahtautta. Taival on pitkä, mutta joskus se on aloitettava.
Toisekseen terveyspalveluista. Jos meillä on Veikkolassa, Masalassa ja Keskustassa lääkäripalvelut + laboratorio + röntgen, niin eiköhän siinä ole tarpeeksi. En todellakaan kannata useiden terveyskeskusten rakentamista ympäri kuntaa, mutta voisi harkita olisko joitain terveyspalveluja, jotka voisi tuoda lähemmäksi kuntalaisia. Tulee mieleen neuvolapalvelut, ikäihmisten sellaisten terveysasioiden hoito, jotka eivät vaadi terveyskeskuskäyntiä, esim. verenpainemittaukset, sokeriarvojen seuranta yms. Olisiko jonkinlainen kiertävä työpari mahdollinen tarvittavine laitteineen?

Ehdokas # 122
...
Kirjoittanut Silja Lappalainen, 18.10.2012
Olin eilen Veikkolan paneelia kuuntelemassa ja siellä käsiteltiin terveyskeskusasiaa. Lisäyksenä edelliseen, että Veikkolaan ei saada röntgeniä, koska asukasmäärä on liian pieni. Laboratorio ja lääkäripalvelut toimivat. Jos/kun joudumme Pohjois-Kirkkonummelta käymään keskustassa terveyspalveluja hakemassa, niin kunnan päättäjien pitäisi kiinnittää enemmän huomiota sisäisen liikenteen lisäämiseen, että Veikkolasta yleensä pääsee keskustaan myös kesällä kun ei ole koululaiskuljetuksia.

Silja Lappalainen # 122

Kirjoita Kommentti
Kommentointi on lukittu.

busy
Viimeksi päivitetty ( 08.10.2012 12:38 )  

 
Löydä meidät Google+ -palvelusta
Luotu 0.0649 sekunnissa.